پيام تسليت و همدردی کميته رهبری نوين حزب دموکراتيک خلق افغانستان

پيام تسليت و همدردی

کميته رهبری نوين حزب دموکراتيک خلق افغانستان

(حزب زحمتکشان افغانستان)

مورخ ۱۳ می ۲۰۲۴ ترسايي

 هم ميهنان گرامی!
آن گونه که آگاهی داريد، در نتیجه سرازیر شدن سیلاب های زندگی برانداز در شماری از استان های افغانستان؛ بويژه در ولايت بغلان بیش از ۴۰۰ تن کشته و صدها تن دیگر زخم برداشته و شماری هم ناپديد شده ويا هم جسدهای شان زير آوار مانده است.

بنابر انتشار و گفته های برخی رسانه ها: «هرچند آمار دقیق از قربانیان سیلاب‌های اخیر در بغلان و برخی از ولایت‌های دیگر ارایه نشده، اما نهادهای بین‌المللی و طالبان، تعداد جان ‌باختگان را بالاتر از ۳۰۰ تن و شمار زخمیان را دست‌کم ۲۵۰ تن اعلام کرده‌اند.

این در حالی است که منابع مردمی می‌گویند، آمار قربانیان رو به افزایش است و تعداد زیادی از مردم در مناطق سیل‌زده ناپدید هستند. آنان می‌گویند که بعد از دو روز تا کنون تیم‌های نجات به ساحه نرسیده و مردم با ابتدایی‌ترین امکانات دست ‌داشته خود، روند نجات گیرماند‌گان سیلاب‌ها را آغاز کرده‌اند.

امدادگران محلی گفته‌اند که مردم به سرپناه، آب آشامیدنی، غذا و لباس ضرورت دارند و خواستار توجه جدی نهادهای کمک‌کننده در این زمینه شده‌اند.

وزارت مهاجرین و عودت‌کننده‌گان تحت کنترل طالبان اعلام کرده که در نتیجه سیلاب‌های مدهش در ولایت بغلان، ۳۱۵ تن جان باخته و ۶۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته این وزارت، بیش‌ترین تلفات و خسارات به روستاهای شیخ جلال، شهرک صلح و شرشر ولسوالی‌های بغلان مرکزی و بورکه وارد شده است.

 براساس ادعای این نهاد، بیش از دو هزار و ۶۰۰ خانه به‌گونه کلی و قسمی تخریب شده است....

همچنان شماری از سیلاب‌زدگان بغلان می‌گویند که طالبان در زمینه نجات گیرافتاد‌گان از سیلاب‌ها کاری نکرده‌اند. به گفته آنان، عملیات نجات و بیرون کشیدن قربانیان از میان آب  و گل از سوی مردم پیش برده شده و کمک‌ها برای آسیب‌دید‌گان بسنده نیست.  آنان تاکید کرده‌اند که میزان تلفات و دامنه خسارات سیلاب‌ها بسیار گسترده است، اما طالبان در این مورد کوتاهی کرده‌اند....

تعداد زیادی از شهروندان کشور، بويژه فعالان حقوق زن گفته‌اند که زنان و کودکان از زمره آسیب‌پذیرترین افراد در برابر حوادث طبیعی هستند که علاوه از ممنوعیت‌های طالبان با موانع سنتی در اجتماع نیز مواجه هستند و در مواقع بروز حوادث نمی‌توانند از خانه بیرون شوند و از همین‌رو بیشتر متضرر می‌شوند.

تعدادی زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که طالبان در برابر جنازه‌های زنان

نیز برخورد تبعیض‌آمیز داشته‌اند و به‌دلیل نبود کارمندان زن در مرکزهای صحی، زنان بعد از مردان «غسل» داده می‌شوند....

صندوق بین‌المللی نجات کودکان هم گفته که است که ۶۰۰ هزار تن در پنج ولسوالی بغلان از سیلاب متاثر شده‌اند که از این میان ۳۱۰ هزار تن آنان کودکان هستند.»

این رخداد فاجعه بار درحالی دامنگير مردم آن مناطق شده است، که در افغانستان حکومت قانونی وجود ندارد. تنها یک گروه وحشی و غارتگر به زور سر نیزه بر بنیاد برنامه ی غارتگرانه ی ايالات متحده ی امریکا، اتحادیه اروپا، کشو های عضو پیمان ناتو و سازش شورای امنیت سازمان ملل متحد در قدرت آورده شده و بالای مردم امر و نهی  می کند.

تفنگداران این گروه جاهل به نهاد های امداد رسانی اجازه نمی دهند که به کمک مردم در  مناطق آسیب رسیدهی سيلاب ها بشتابند.

کميته رهبری نوين ح. د. خ. ا (ح.ز.ا) درحاليکه مراتب تسليت، همدردی و غمشريکی خويش را در اين مصيبت بزرگ با هم ميهنان استان بغلان ابراز داشته و خود را دراين  اندوه بزرگ آنان که نه تنها عزيزان خويش را از دست داده و خانه های شان تخريب گرديده؛ بلکه همه هستی و دارايی شان برباد فنا رفته است، شريک می داند؛ درعين زمان  ازهمه رفقاء، دوستان و هم ميهنان انساندوست در داخل افغانستان و کشورها و موسسات  بين المللی، بشمول سازمان ملل متحد تقاضا بعمل می آورد تا با احساس مسؤوليت انسانی  و بشردوستانه، شهروندان مصيبت رسيده ی استان بغلان را، ياری و مساعدت همه جانبه فرمايند؛ تا از وقوع يک فاجعه ی ديگر بشری در آن مناطق جلوگيری بعمل آيد.

دبير خانه ی هيأت اجرائيه ی

کميته رهبری نوين حزب دموکراتيک خلق افغانستان