اخبار واطلاعا ت علمی،اقتصادی، اجتماعی وسیاسی

اخبار واطلاعا ت

علمی،اقتصادی، اجتماعی وسیاسی

عقرب۱۳۸۹

    ارسال محموله ای از مواد رادیو اکتیو بسیار خطرناک از فرانسه به آلمان بار دیگر اعتراضات گسترده ای را به خصوص در شهرگورلیبن در شمال آلمان، محل دریافت این محموله به همراه داشته است.

این محموله که شامل بیش از 120 تن ضایعات رادیو اکتیو است، خطرناکترین محموله هسته ای در تاریخ عنوان شده است.

اعضای یک انجمن آلمانی دفاع از محیط زیست گرده هم آمده اند تا تظاهرات گسترده ای را در مسیر حرکت آن ازفرانسه به آلمان برگزار کنند.

مسئول این انجمن ضمن بیان نگرانی مردم آلمان از سیاستهای هسته ای افراطی آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور، می گوید که بزرگترین تظاهرات ضد هسته ای در 33 سال اخیر را سازمان دهی خواهد کرد.

پارلمان آلمان هفته گذشته قانونی را تصویب کرده بود که عمر 17 راکتور هسته ای این کشور را 12 سال دیگر افزایش می دهد، این در حالی است که آلمان قبلا متعهد شده بود تا سال 2020 به برنامه های هسته ای خود پایان دهد.

گفته می شود مواد رادیو اکتیو این محموله می تواند برق 24 میلیون آلمانی را به مدت یک سال تامین کند. این در حالی است که به گفته دانشمندان آثار خطرناک آن تا 6000 نسل باقی خواهند ماند.

…………………………………..

  

کشف جدید موثر برای مقابله با سرطان

 

  Robert Preidt

عقرب  ۱۳۸۹

 گروه پژوهشی موسسه ملی بهداشت فرانسه وگروه تحقیقات دانشکده پزشکی نیویورک، درزمینه رشد سلولهای سرطانی کشف تازه ای کرده است.

این پژوهشگران، مولکولی یافتند که درهمه غدد سرطانی وجود دارد. نام این مولکول

است. Follicle-stimulating hormone اچ.اس. اف

 

Related

پزشکان می توانند این مولکول را دررگهایی که غده های سرطانی را تغذیه می کنند، شناسایی کنند. این کشف می تواند به پیشرفت علم پزشکی درزمینه سرطان کمک شایانی کند.

www.asemandailynews.com, www.nlm.nih.gov

………………………………

 

 

 

کشف روشی که در طی آن سیستم ایمنی

 

بدن انسان به سلول‌های سرطانی حمله و آن‌ها را نابود می‌کند

 

 15 عقرب 1389

 

  محققان دانشگاه کمبریج کشف کردند که سلول‌های سرطانی چگونه از خود در برابر سیستم دفاعی بدن محافظت می‌کنند. به این ترتیب با از کار انداختن این پروسه بدن می‌تواند خود را درمان کرده و سلول‌های سرطانی را نابود کند.

در گذشته نیز دانشمندان تلاش‌هایی را برای به خدمت گرفتن سیستم ایمنی بدن انسان برای حمله به سلول‌های سرطانی انجام دادند، اما تمام این تلاش‌ها با شکست مواجه شد. دلیل اصلی این موضوع وجود پروتئینی بود که از سلول‌های سرطانی محافظت می‌کرد.

دانشمندان متوجه شدند با از بین بردن این پروتئین تومور سرطانی به طور کامل در برابر سیستم ایمنی بدن انسان بی‌ دفاع می‌ماند و به راحتی توسط گلبول‌های سفید از بین می‌رود. تا کنون نتایج تحقیقات روی موش‌ها با موفقیت‌های قابل ملاحظه‌ای روبه رو بوده است و دانشمندان امیدوارند به زودی آزمایش‌ها را روی انسان آغاز کنند.

پروفسور داگلاس فیرون که این مطالعات را رهبری کرده است در این باره گفت:

 به این ترتیب می‌توان گفت در آینده نزدیک شاهد انقلابی در درمان سرطان خواهیم بود. البته هنوز دانشمندان در مراحل اولیه تحقیقات خود هستند، اما رسیدن به این هدف چندان دور از دسترس نیست و ما امیدواریم به زودی این بیماری را به راحتی در انسان‌ها درمان کنیم.

این تیم پروتئنیی به نام اف.اٍ.پی (۱)را کشف کردند که سیستم ایمنی بدن انسان را از حمله به

سلول‌های سرطانی باز می‌دارد.

اف.اٍ.پی  (۱)معمولا در سلول‌هایی از بدن یافت می‌شوند که در هنگام بروز جراحت خود را به منطقه آسیب دیده می‌رساند و به روند بهبودی کمک می‌کند.
سرطان هم بدن را به این شکل فریب می دهد و وانمود می‌کند که یک جراحت است. به این ترتیب بدن به جای حمله و نابود کردن سلول‌های بدن به رشد آن‌ها کمک می‌کند. اما دانشمندان متوجه شدند با از کار انداختن فعالیت این پروتئین بدن به طور خودکار به سلول‌های سرطانی حمله کرده و آن‌ها را نابود می‌کند.

khabarkhooneh.com/Default

…..

FAP (۱) ـ

…………………………….

 

اعتراض به سفر پاپ در اسپانیا

عقرب ۱۳۸۹

در آستانه سفر پاپ بندیکت شانزدهم به اسپانیا، صدها نفر در این کشور به خیابان ها آمدند تا اعتراض خود به این سفررا اعلام کنند.

در بارسلون نزدیک به ۲۵۰۰ نفراز معترضان پلاکارهایی حمل می کردند که روی آن نوشته شده بود: “ما منتظر تو نیستیم”.

رهبر یک گروه طرفدار جدایی دین از سیاست می گوید: “پاپ هروقت بخواهد می تواند آزادانه به اسپانیا بیاید ما هیچ مخالفتی نداریم، مخالفت ما با رفتار دولت است، دولت باید در این مورد بی طرف باشد. استقبال دولت از یک مقام مذهبی به اصل جدایی دین از سیاست لطمه می زند و این چیزی است که ما به آن اعتراض داریم.”

اگرچه اعتراض ها در بارسلون بدون خشونت بود اما در شهر سن دیگو در جنوب اسپانیا معترضان با پلیس درگیر شدند.

برخی خبرگزاری ها گزارش کرده اند که پلیس با شلیک گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی سعی کرده است تا معترضان را متفرق کند.

اعتراض به سفر پاپ از سوی گروه های طرفدار همجنس گرایی و همچنین طرفداران جدایی دین از سیاست سازمان دهی شده است.

معترضان می گویند دولت نباید هزینه سفر پاپ را پرداخت کند. هزینه این سفر که نزدیک به ۷۰۰ هزار یورو تخمین زده شده است از سوی دولت اسپانیا پرداخت می شود.

www.asemandailynews.com

………………………………………

 

 

عقرب ۱۳۸۹

موج ناآرامی در اروپا

 

به دنبال اتخاذ تدابیر سختگیرانه چندین کشور اروپایی با هدف جبران کسری بودجه و مقابله با افزایش بحران بدهی، موجی از اعتراض ها و اعتصاب ها چند کشور اروپایی را فرا گرفته است به طوریکه کارشناسان معتقدند ادامه این روند ممکن است باعث گسترش ناآرامی ها در قاره اروپا و اعلام حالت فوق العاده در چند کشور این قاره شود.

به گزارش دیلی تلگراف، در کشورهایی همچون فرانسه، اسپانیا، یونان، بلژیک و ایرلند موج اعتراض کارگران، اتحادیه ها و مردم عادی به تدابیر سختگیرانه دولتها در راستای کاهش کسری بودجه و بحران بدهی مقامات این کشورها را نگران کرده است.

پس از بروز بحران مالی در جهان برخی کشورها بسته محرک مالی را برای رهایی از این بحران به اقتصاد خود تزریق کردند و پس از مدتی نشانه هایی از بهبود شرایط اقتصادی در کشورها مشاهده شد. اما در چند ماه اخیر بروز بحران مالی مجدد در اروپا، اقتصاددانان و مقامات ارشد کشورهای اروپایی را به شدت نگران کرده است. موج بحران بدهی و کسری بودجه چند کشور اروپایی را فرا گرفت و بدین ترتیب مقامات ارشد این کشورها به سرعت در راستای مقابله با این بحران دست به کار شدند.

آنها اعلام کرده اند که مجبورند برای رهایی از بحران بدهی و کسری بودجه تدابیری اتخاذ کنند که برای مدتی ممکن است مردم این کشورها با شرایط سختی روبرو شوند. اما مردم این کشورهای اروپایی چندان به این طرحهای دولتی روی خوش نشان نداده اند و معتقدند دولتهای اروپایی می خواهند با سختگیری به مردم بر ناکامی و ناکارآمدی خود در اداره این کشورها سرپوش بگذارند.

 آنچه دولتهای اروپایی نخبه گرای تحت نفوذ آمریکا می خواهند انجام بدهند، واگذار کردن اکثر فشارهای ناشی از بحران بدهی و کسری بودجه بر دوش کارگران و مردم عادی این کشورها از طریق افزایش مالیات، کاهش درآمدهای عمومی، افزایش سن بازنشستگی و کاهش مزایای مستمری بگیران است.

همچنین دولتهای اروپایی زمینه ای را به طور پنهانی فراهم کرده اند که به واسطه آن شرکتها بتوانند برای کاهش پرداختی های خود تعدیل نیرو کنند. دولتهای اروپایی در بحبوحه بحران بیکاری در اروپا و جهان نه تنها اقداماتی در راستای اشتغال زایی انجام نداده اند بلکه با سیاست هایشان امنیت شغلی را نیز از بین برده اند و نرخ بیکاری در بحبوبحه این ناآرامی ها در اروپا رو به افزایش است و این می تواند پیامدهای بسیاری برای دولتهای اروپایی داشته باشد.

این تدابیر سختگیرانه برخی دولتهای اروپایی پس از آن اتخاذ شد که اکثر دولتهای اروپایی از سیاست های شرم آور بانکداری آمریکا تقلید کردند. تحت این کپی برداری از سیاست آمریکا، بخش اعظمی از درآمد جهانی به جیب یک گروه کوچکی از افراد منتخبی که می توانند سیستم بانکداری جهان را کنترل کنند و جنگهای اقتصادی- تجاری ساختگی به وجود آورند( به ویژه در مناطق نفت خیز جهان) ریخته شد.

 

 

در چند کشور اروپایی مهم، اتحادیه ها از مردم درخواست کردند علیه این تدابیر سختگیرانه دولت هایشان اعتراض کنند و به تظاهرات بپردازند. در این راستا تظاهرات های گسترده ای در شهرهای یونان برگزار شده است. در اسپانیا نیز حدود 10 میلیون نفر در اعتراض به سیاست های دولت اعتصاب کردند. اسپانیا یکی از کشورهای مهم اروپاست که با نرخ بیکاری دو رقمی حدود 20 درصد مواجه است.

در فرانسه نیز مردم در اعتراض به سیاست های نیکولا سارکوزی تظاهرات و اعتصاب کرده اند. دولت سارکوزی همچنین به جز این اعتراض ها علیه سیاست هایش با اعتراض جامعه جهانی نسبت به اقدام غیرانسانی و تبعیض نژادی اخراج کولی های رومی از این کشور روبرو است. سارکوزی که لایحه بحث برانگیز افزایش سن بازنشستگی را به پارلمان فرانسه ارائه کرده، معتقد است با این طرح بخشی از بحران در فرانسه حل خواهد شد اما مردم این کشور به شدت نسبت به افزایش سن بازنشستگی از 60 به 62 سال در فرانسه اعتراض کرده اند. نعجب آور آن است که رسانه های اروپا و آمریکای شمالی از پوشش مناسب و کامل این اعتراض ها و اعتصاب ها علیه دولتهای اروپایی امتناع کرده اند.

اقتصاددانان پیش بینی کرده اند با ادامه این روند، اعتصاب و تظاهرات ها کل اروپا را فرا می گیرد و این اعتصاب ها ممکن است باعث بروز ناآرامی و به خشونت کشیده شود. حتی اتحادیه ها و جوامع کارگری در ایالات متحده آمریکا نیز علیه سیاست های ناکام اقتصادی باراک اوباما تظاهرات کردند و خواستار بهبود وضعیت معیشتی خانوارهای طبقه متوسط و پایین در این کشور شدند.

" برندان باربر" از اتحادیه TUC در بلژیک گفت: در سراسر اروپا دولتها با موج کسری بودجه عظیمی روبرو شده اند و در راستای کاهش هزینه ها برای جبران این کسری بودجه گام برداشته اند و این شرایط نشاندهنده تزلزل در روند بهبودی شرایط اقتصادی در اروپا است و وضعیت اقتصاد اروپا را به مخاطره انداخته است.

تاکنون در اروپا 14 کشور با اعتصاب و تظاهرات های گسترده علیه سیاست های دولتهایشان در اتخاذ تدابیر سختگیرانه و کاهش بودجه های عمومی و مزایای خدمات عمومی اعتراض کرده اند. افزایش اعتراض ها در سراسر اروپا علیه سیاست های دولتها در حالی انجام شده است که سازمان بین المللی کار نیز هشدار داد در صورتی که سیاست های فعلی دولتها این گونه ادامه داشته باشد، نرخ بیکاری در جهان تا سال 2015 به نرخ دوران پیش از بحران مالی در جهان باز نخواهد گشت.

این سازمان در گزارشی اعلام کرد که برای رسیدن نرخ بیکاری به آمار پیش از بحران مالی در جهان به 22 میلیون شغل نیاز است- 14 میلیون شغل در کشورهای ثروتمند و هشت میلیون شغل در کشورهای در حال توسعه.

 از زمان بروز بحران اقتصادی در جهان حدود 35-30 میلیون شغل از دست رفته است