فقر، روزانه جان 30 هزار کودک را می گیرد

فقر، روزانه جان 30 هزار کودک را می گیرد- تحقيق يونيسف از يك ميليون كودك جهان-افزایش میلیاردرها ووضعیت فقر درجهان

فقر , روزانه جان 30 هزار کودک را می گیرد

هموطن سلام , سه شنبه 30  1385: سازمان غیردولتی دستان متحد در اسپانیا اعلا‌م کرد, فقر عامل مرگ روزانه 30 هزار کودک زیر پنج سال در جهان است.
براساس گزارش این سازمان , همچنین 130 میلیون کودک به مدرسه نمی روند 82 میلیون کودک با ازدواج های زود هنگام , دوران کودکی خود را به پایان می رسانند و 246 میلیون کودک نیز کار می کنند .

انتشار جامع ترين تحقيق يونيسف از يك ميليون كودك جهان

سایت آوینی: براساس نتيجه گيرى از يك تحقيق نمونه اى صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل (يونيسف ) كه بيش از يك ميليون كودك را در46 كشور جهان مورد مطالعه قرار داده است بيش از يك ميليارد نفر از كودكان جهان از صدمات فقر شديد رنج مي برند.
اين تحقيق - كه روز سه شنبه در مقر سازمان ملل در نيويورك منتشر شد - نه تنها ميزان فقر كودكان از نظر در آمد، بلكه از نظر محروميت از حقوق اساسي نظير سرپناه ، مواد غذايي ، آب، تصفيه خانه ، بهداشت ، آموزش و پرورش و اطلاع رساني را مورد بررسي قرار داده است . پژوهشگران اطلاعات آمارى 2 / 1 ميليون كودك از46 كشور جهان را كه عمدتا در اواخر دهه 1990 جمع آورى شده بود در اين تحقيق مورد تجزيه و تحليل قرار دادند. اين تحقيق كه با عنوان "فقر كودكان در جهان توسعه يافته " نام دارد نشان مي دهد كه يك كودك از هر سه كودك جهان در اتاقهايي زندگي مي كنند كه در آن بيش از5 نفر زندگي مي كنند و يا كف آن گلي است . تقريبا20 درصد از كودكان جهان دسترسي به آب آشاميدني ندارند و يا براى رسيدن به آب مي بايستي بيش از15 دقيقه قدم بزنند.
براساس اين تحقيق ، "بيش از15 درصد از كودكان زير پنج سال در كشورهاى درحال توسعه از سوء تغذيه حاد رنج مي برند و تنها در آفريقاى جنوبي بيش ازميليون كودك در هر روز گرسنه مي مانند. همچنين "134 ميليون كودك بين 7 تا18 سال هرگز به مدرسه نرفته اند. 90 احتمال اينكه دختران به مدرسه نروند بيشتر از پسرها مي باشد و بويژه در خاورميانه و شمال آفريقا، احتمال اينكه دختران هرگز به مدرسه نروند سه برابر بيشتر از پسرها مي باشد. يونيسف مي گويد نقايص فقر از نظر جسمي ، احساسي و ذهني كه بر روى كودكان وارد مي كند مي تواند به معناى رنجي براى تمام دوران زندگي باشد و ميراث فقر براى نسل بعدى باشد و اين دور تمامي توسعه اقتصادى و اجتماعي يك ملت را محدود مي كند. "كارول بلامي " مدير اجرايي يونيسف در اين تحقيق تاكيد كرده است " امحاء وخيم ترين تجلي فقر نه تنها يك الزام اخلاقي است بلكه يك امكان عملي و شدني است " و با سرمايه گذارى در كودكان شروع مي شود.
وى افزود : هيچ تلاشي براى كاهش فقر جهاني نمي تواند بدون تاثير خود بر روى كودكان موفقيتي داشته باشد. مدير اجرايي يونيسف تصريح كرد كه پاسخگويي به فقر به مفهوم آن است كه كودكان به آب آشاميدني سالم ، تصفيه خانه مناسب و محيط زيستي مناسب كه بهداشتي و عارى از بيمارى باشد دسترسي داشته باشند.

افزایش میلیاردرها و وضعیت فقر در جهان

علی طایفی : درارزیابی موسسه فوربس از تعدا ثروتمندان دنیا در20 سال گذشته، شواهد نشان می دهد140 میلیاردر دردنیا وجود داشت. درهمین3 سال اخیر آمارها حاکی از وجود 476 میلیاردر بوده و امرزوه این رقم به 793 میلیاردر رسیده است که بیش از 102 نفر آن فقط در سال گذشته ثبت شده است. آنان رویهم دارای 2.6 تریلیون دلار هستند که بیش از 18 درصد این ثروت از مارس گذشته ثبت شده است. متوسط درآمد آنان نیز 3.3 میلیارد دلار امریکا است. دربین کشورهای دارای بازارهای قدرتمند دردنیا، هندوستان درکنار امریکا بیشترین تعدا میلیاردرها را با بیش از 10 نفر درخود جای داده است.

دراین میان 7 نفر میلیاردر جدید در روسیه، 8 میلیاردر جدید در چین و 44 میلیاردر جدید در امریکا جای گرفته اند. دراین فهرست بیل گیتس هنوز مقام اول خود را بعنوان ثروتمند ترین مرد جهان پس از 12 سال حفظ کرده است و بیش از 50 میلیارد دلار سرمایه دارد. درطول سالهای اخیر 12 نفر به فهرست ثروتمندان بازگشته و 31 نفر ازلیست خارج شده اند. در طول این مدت 38 زن نیز به فهرست افزوده شده اند. هندی حریری دختر صدراعظم به قتل رسیده لبنان، رفیق حریری با با 22 سال سن همراه با پسر شاهزاده آلمانی جوانترین ثروتمندان جهان بشمار می روند (منبع: فوربس).

این درحالی است که گزارش های سالانه سازمان ملل و موسسات بین المللی خبر از افزایش روزافزون فقر، بدهی، سوء تغذیه، فقر بهداشتی و اسکان، نبود آب سالم، بیماریهای واگیردار و کشنده و بسیاری از بلایای دیگر اجتماعی می دهد که دراطراف همین غول های ثروت بوقوع می پیوندد.

درهمین راستا برخی گزارش ها نمایانگر این است که درفاصله سالهای 1970 تا 2000 برابر با سه دهه نرخ فقر ینز بشدت کاهش یافته است. بط.ریکه خواه بر پایه شاخص فقر برای افردا دارای کمتر از 1 دلار در روز یا 1.5 . یا 3 دلار درروز( که هریک ازسوی برخی سازمانها پیشنهاد و معیار بررسی است)، نرخ کلی فقر درطول این سه دهه بیش از 50 درصد کاهش یافته است. بطوریکه براساس گزارش پیمایش که دربین 138 کشور مشتمل بر 93 درصد جمعیت دنیا صورت گرفته است، با محاسبه روزانه زیر یک دلار درآمد بعنوان شاخص فقر، نرخ فقرا از 15.4 درصد به 5.7 درصد کاهش یافته است. فرض دیگر خط فقر با محاسبه زیر 1.5 دلار درآمد در روز نیز شواهد جاکی از کاهش فقر از 20.2 به 7.0 است. همچنین برپایه شاخص فقر با فرض زیر 2 دلار در روز، نسبت فقرا از 29.6 به 10.6 درصد در سال 200 رسیده است. و درنهایت با احتساب کمتراز 3دلاردر روز بعنون شاخص فقر، مقایش هها نشان می دهد نیبت فقرا از 46.6 درصد در 1970 به 21.1 درصد در 2000 کاهش یافته است (منبع انستیتو فریزر).

درهمین حین گزارش مربوط به فقر درجهان نشان می دهد که درهندوستان بیش از 350 میلیون، چین بیش از 150 میلیون و امریکا بعنوان سومین کشور پر جمعیت جهان با 300 میلون نفرجمعیت، 15 درصد آن زیر فقر زندگی می کنند(دفتر رفرنس جمعیت). آمارها نشان می دهد تعداد کودکان جهان بیش از 2.2 میلیارد نفر می باشد. همچنین سومین صنعت درآمد زای بزرگ دنیا عبارت از قاچاق انسان و سکس زن است. از سوی دیگرروزانه 27 هزار نفر و هر دقیقه 19 نفر بر اثر فقر می میرند و حدود 10 میلیون کودک درسراسر جهان به دلیل فقدان آموزش وفقر مورد سوءاستفاده قرار می گیرند.