فیدل کاسترو، درباره کودتا در هندوراس

فیدل کاسترو، درباره کودتا در هندوراس

 

فرمان کودتا قابل مذاکره نیست آنها یا باید استعفا دهند یا در غیر این صورت دولت مردمی که توسط مردم و برای مردم تشکیل می شود به وجود نخواهد آمد. رهبران کودتای هندوراس هم اکنون در انزوا فرو رفته اند و اگر تصمیم درستی اتخاذ نکنند هیچ راه نجاتی نخواهند داشت، زیرا ساعاتی پیش سلایا از جانب جامعه جهانی به عنوان رئیس جمهور قانونی هندوراس شناخته شد.

حوادث اخیر هندوراس آزمایشی برای سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) و دولت کنونی آمریکا است. این سازمان ها جلسه ای را در واشنگتن تشکیل دادند و متعهد گردیدند تا تلاش های خود را برای برقراری هماهنگی میان گروه های مخالف هندوراس و رئیس جمهوری قانونی این کشور برقرار کنند. به بیان دیگر فرصتی را برای برگزاری مذاکره میان گروه های توطئه گر و رئیس جمهور قانونی هندوراس ایجاد کنند.

فرمانده ارشد نیروهای نظامی هندوراس اطلاعیه‌هایی را در مخالفت با موقعیت رئیس جمهور قانونی هندوراس منتشر کرد. در این بیانیه ها آمده است، کودتاچیان نیازی به سازمان OAS ندارند. آنها هیچ اهمیتی به خیل عظیم ناظران بین المللی که برای انجام همه‌پرسی به هندوراس سفر کرده بودند، ندادند.

قبل از طلوع روز یکشنبه گذشته، کودتاچیان نظامی در حدود ۲۰۰ سرباز حرفه ای و آموزش دیده را برای حمله به مقر ریاست جمهوری مستقر کردند. سپس سلایا را که در بستر خواب بود ربودند و وی را به پایگاه هوایی برده و وی را با اعمال زور مجبور کردند تا بر هواپیمایی سوار شده و او را به پایگاهی هوایی در کاستاریکا فرستادند.

در ساعت ۸:۳۰ صبح ما اخباری مبنی بر حمله به مقر ریاست جمهوری هندوراس و ربودن سلایا را از طریق تلویزیون “تله سور ” کاراکاس شنیدیم. رئیس جمهوری هندوراس نتوانست در افتتاحیه همه‌پرسی که قرار بود صبح روز یکشنبه انجام شود، حاضر گردد. مشخص نشد که آنها با وی چه کرده بودند. تلویزیون “تله‌سور ” هم دیگر خبری منتشر نکرد. کودتاچیان می خواستند از انتشار عجولانه اخبار خطرناک از طریق تله‌سور و شبکه تلویزیونی “اینترنشنال کوبا ویژن ” که حوادث هندوراس را گزارش می داند، جلوگیری کنند. به همین دلیل آنها تمامی دفاتر این شبکه‌ها را به حالت تعلیق درآوردند و در سراسر هندوراس برق را قطع کردند.

کنگره و دیوان عالی هندورای که در این دسیسه مشارکت داشتند هنوز تصمیماتی که توجیه کننده کودتا باشد، منتشر نکرده بودند. در ابتدا، آنها کودتای نظامی توصیف ناپذیری را اجرا کردند و سپس به آن مشروعیت بخشیدند.

مردم هندوراس برخاستند و با برافروختگی شروع به واکنش نشان دادن از خود کردند. هنوز مکان سلایا نامشخص بود. سه ساعت بعد واکنش‌ها نسبت به کودتا طوری بود که زنان در حالی دیده می شدند که به سربازان حمله می کردند و سلاح های سربازان به دلیل سردرگمی و نگرانی‌شان از دست هایشان خارج شد.

در ابتدا واکنش آنها مشابه مبارزه علیه افراد ناشناس بود. سپس آنها تلاش کردند مانع تصویربرداری دوربین های شبکه تله‌سور شوند و زمانی که مردم پیشروی کردند، مجبور به عقب نشینی شدند. کارکنان شبکه تله‌سور با تهدید اسلحه به سمت خودروهای زرهی انتقال داده شدند. جمعیت بدون هیچ گونه واهمه ای با نیروهای نظامی وارد درگیری شد.

در حدود ساعت ۲ بعد از ظهر، گروهی از اعضای کنگره، سلایا را که رئیس جمهوری قانونی هندوراس بود، خلع کردند و رهبر کنگره را به عنوان رئیس جدید دولت هندوراس معرفی کردند و به جهان گفتند که رئیس جمهور سابق هندوراس استعفا داده است و امضائی جعلی از استعفای وی ارائه دادند.

دقایقی بعد، “مانوئل سلایا “، از هواپیمایی در کاستاریکا، تمام اتفاقات رخ داده را بازگویی کرد و اخبار مربوط به استعفایش را رد کرد. این دسیسه، کنگره هندوراس را در نزد جهان مسخره جلوه داد.

اتفاقات بسیار دیگری نیز به وقوع پیوست. شبکه تلویزیونی “کوبا ویژن ” نیز به طور کامل کودتای هندوراس را افشا کرد و در تمامی لحظات، عموم مردم را از حوادث هندوراس مطلع ساخت.

اقدامات دیگری نیز به وقوع پیوست که گرچه دور از انتظار نیست، اما هنوز نیز به عنوان یک شوک می باشد. “پاتریسیا روداس “، وزیر امور خارجه هندوراس، هدف اصلی رهبران کودتا بوده است. گروه دیگری به مقر وی فرستاده شدند و زمانی که وی متوجه این موضوع شد، بدون هدر دادن حتی یک ثانیه، تلاش کرد تا با استفاده از هر وسیله ممکن کودتای در راه را افشا کند.

سفیر ما در “تگوسیگالپا “(پایتخت هندوراس)، همچون دیگر سفرا با پاتریسیا تماس برقرار کردند تا از وقایع هندوراس مطلع شوند. وی از نمایندگان ونزوئلا، نیکاراگونه و کوبا در هندوراس درخواست کرد تا با وی ملاقات کنند و اعلام کرد که وی تحت تعقیب است احتیاج به حافظت دیپلماتیک دارد.

سفیر ما که برای محافظت قانونی از وزیر امور خارجه هندوراس تعیین شده بود، سفارت کوبا را ترک کرد تا با وی در مقرش ملاقات کند. زمانی که وی به خانه پاتریسیا رسید، گروه کودتاچی برای دستگیری وی در محل زندگی اش حاضر شدند. سفرا در مقابل پاتریسیا ایستادند و اعلام کردند که وی تحت حفاظت دیپلماتیک قرار دارد و تنها می تواند توسط آنها حرکت داده شود.

دقایقی بعد، ۱۲ الی ۱۵ تن با اونیفورم و کلاه به خانه وی وارد شدند. سه تن از سفرا بازوهای خود را در اطراف پاتریسیا قرار دادند. افراد نقابدار رفتار ظالمانه ای از خود نشان دادند و از سفرای ونزوئلا و نیکاراگوئه تقاضا کردند تا کنار روند. “کارلوس هرناندز “، سفیر کوبا در هندوراس، بازوی پاتریسیا را گرفت و به قدری محکم بر آن چسبید که افراد نقابدار مجبور شدند هر دو نفر را به زور به سمت کامیون خود برده و آنها را به پایگاه هوایی منتقل کردند و پاتریسیا را با یک هواپیما به جایی دیگر بردند.

هنگامی که سفیر کوبا دستگیر شد، “برونو رودریگز “، وزیر امور خارجه کوبا که از حادثه آدم‌ربایی مطلع شده بود با تلفن همراه وی تماس گرفت. یک فرد نقابدار تلاش کرد تا موبایل وی را از او بگیرد و سفیر کوبا که در خانه پاتریسیا مورد حمله قرار گرفته بود، فریاد زد: “مرا هل نده لعنتی! “

پس از این افراد نقابدار وی را در بزرگراهی دور از سفارت کوبا در تگوسیگالپا رها کردند و تهدید کردند که اگر سخنی به میان آورد اتفاق بدتری برایش رخ خواهد داد. او در پاسخ گفت: هیچ چیز بدتر از مرگ نیست و من از مرگ هم نمی ترسم. مردم منطقه به وی کمک کردند تا به سفارت بازگردد. وی در آنجا با برونو ارتباط برقرار کرد.

فرمان کودتا قابل مذاکره نیست آنها یا باید استعفا دهند یا در غیر این صورت دولت مردمی که توسط مردم و برای مردم تشکیل می شود به وجود نخواهد آمد. رهبران کودتای هندوراس هم اکنون در انزوا فرو رفته اند و اگر تصمیم درستی اتخاذ نکنند هیچ راه نجاتی نخواهند داشت، زیرا ساعاتی پیش سلایا از جانب جامعه جهانی به عنوان رئیس جمهور قانونی هندوراس شناخته شد.

 

برگرفته شده از تارنمای دنیای ما