گوشه یی ازتراژیدی ها وفاجعه های اجتماعی در كشور های دموكراتیك (!) آمپریالیستی
گوشه یی ازتراژیدی ها وفاجعه های اجتماعی در كشور های دموكراتیك (!) آمپریالیستی
آمار خود كشی در جاپان و آمریكا، از لابلای رسانه های جهانی
………..
خسارت ۳۲ میلیاردی خودکشی و افسردگی به اقتصاد ژاپن
از کار بیکار شدن و مشکلات مربوط به تامین هزینه های درمانی، از علل اصلی افزایش خودکشی و گسترش افسردگی در ژاپن عنوان شده است.
دولت ژاپن اعلام کرده است که در سال گذشته، افزایش چشمگیر خودکشی و افسردگی میان ژاپنیها منجر به صرف هزینه ای نزدیک به ۳۲ میلیارد دلار در این کشور شده است.
از کار بیکار شدن و مشکلات مربوط به تامین هزینه های درمانی، از علل اصلی افزایش خودکشی و گسترش افسردگی در این کشور واقع در شرق آسیا عنوان شده است.
این نخستین بار است که دولت ژاپن چنین آماری را رسما منتشر می کند.
بنابراین گزارش، سال گذشته (۲۰۰۹) و برای دوازدهمین سال متوالی، بیش از ۳۲ هزار نفر در ژاپن خودکشی کردند. از نظر آمار خودکشی، ژاپن در میان چند کشور نخست دنیا قرار دارد.
نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن، رکود اقتصادی و افسردگی های ناشی از ورشکستگی مالی را از علل اصلی این پدیده در ژاپن، یکی از قدرت های برتر اقتصادی جهان، دانسته است.
آقای کان همچنین از دست دادن اعتماد به نفس بر اثر بیکاری را در کنار نامشخص بودن آینده شغلی افراد، از دیگر عواملی دانسته که ژاپنیها را به سوی خودکشی سوق داده است.
دولت ژاپن برای مقابله با این پدیده ستاد بحرانی را از (سوم سپتامبر) تشکیل داده و امیدوار است با کمپینهای تبلیغاتی که در این رابطه قرار است راه اندازی شود، به آگاه سازی اجتماعی و مهار پدیده خودکشی کمک کند.
اما کارشناسان معتقدند که نگرش مردم ژاپن نسبت به افسردگی و ناملایمات روحی و روانی، یکی از علل تشدید این بحران است و می بایست مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
یک باور قدیمی در ژاپن می گوید که بیماری روانی چیزی فراتر از کاهلی و تنبلی نیست و برای درمان آن فرد بیمار باید مرارت و تلاش بیشتری پیشه کند.
اخلاق گرایی و نگرش سنتی نسبت به بیماریهای روانی در میان بزرگسالان و کهنسالان ژاپنی، منجر به آن شده است که افراد به خاطر ترس از ننگ اجتماعی، در هنگام مواجهه با افسردگی و ناراحتی های روانشناختی، از مراجعه به روانشناس و دریافت خدمات روانپزشکی طفره روند.
یک باور قدیمی در ژاپن می گوید که بیماری روانی چیزی فراتر از کاهلی و تنبلی نیست و برای درمان آن فرد باید بیشتر تلاش کند و مرارت بکشد.
از طرف دیگر پزشکان و متخصصان ژاپنی هم با تکیه بر دارو درمانی، از لحاظ ارجاع بیماران برای استفاده از خدمات رواندرمانی و مشاوره، با قاره آمریکای شمالی و اروپا فاصله قابل توجهی دارند. اگرچه در سالهای اخیر نشانه هایی از تغییر در این وضعیت مشاهده شده است.
اکنون با انتشار گزارش های جدید، اقتصاددانان همزمان با متخصصان خدمات بهداشت روانی، منتظر آنند که تاثیرات احتمالی مشاوره و مداخلات روانشناختی را بر آمارهای خودکشی و افسردگی مشاهده کنند.
***********
آمار خودکشی در ارتش آمریکا رکورد زد
بر اساس آمار منتشر شده طی ماه جون سالروان، هر روز یک نظامی آمریکایی اقدام به خودکشی کرده است و این ماه به عنوان بدترین ماه در تاریخ ارتش آمریکا از نظر میزان خودکشی اعلام شده است .
به گزارش مشرق به نقل از روزنامه آمریکایی یواس تودی، جون 2010 از نظر
میزان خودکشی نظامیان، به عنوان بدترین ماه در تاریخ ارتش آمریکا به شمار می آید. در این ماه هر روز یک نظامی آمریکایی اقدام به خودکشی کرده است. در ماه جون 32 مورد تایید شده یا مشکوک خودکشی در میان نظامیان آمریکایی وجود داشته است که 21 نفر آنها نظامیان کادر ارتش بوده و 11 نفر دیگر نیز از نیروهای ملی یا نیروهای ذخیره بوده اند .
در ماه جون، 7 نظامی در نتیجه خودکشی در جنگ های عراق و افغانستان کشته شده اند .
"کریستوفر فیلبریک" رئیس بخش پیشگیری از خودکشی نظامیان ارتش آمریکا معتقد است که ادامه استرس ها بر نظامیان باعث اقدام آنها برای خودکشی می شود.
وی گفت که ارتش آمریکا برای بیش از 9 سال است که در حال جنگ در عراق و افغانستان است .
سال گذشته میلادی بدترین سال برای ارتش آمریکا از لحاظ خودکشی بود. در این سال 244 مورد خودکشی تایید شده یا مشکوک ثبت شده است این موضوع هم اکنون به چالشی برای ارتش آمریکا تبدیل شده است .
آمار خودکشی در میان شهروندان غیرنظامی آمریکا 18 نفر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت است اما این آمار در میان نظامیان آمریکایی بیشتر بوده و 22 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است. البته این میزان در میان تفنگداران نیروی دریایی بیشتر از این آمار بوده و 24 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است .
……………………..
افزایش خودكشی در بین میانسالان آمریكا |
یازدهم اكتبر ۲۰۱۰ پژوهشگران آمریكایی از افزایش میزان خودكشی در بین میانسالان این كشور به دلایل اقتصادی یا پزشكی خبر دادند. |
خبرگزاری رویترز بتاریخ دوازدهم اكتبر امسال، از واشنگتن گزارش داد، 'جولی فیلیپس' ازدانشگاه 'روتجرز' نیوجرسی و 'الین ایدلر' از دانشگاه 'ایموری' آتلانتا در پژوهش مشتركی كه ارایه داده اند می گویند به طور معمول افراد میانسال كمتر در معرض خودكشی قرار دارند چون برای سرپرستی خانواده باید تلاش كنند اما بررسی ها نشان داده است، آن دسته از افرادی كه بعد از جنگ جهانی دوم در آمریكا به دنیا آمده اند، كمتر چنین رویكردی را در پیش می گیرند.
فیلیپس و ایدلر در مقاله ای در نشریه بهداشت عمومی نوشته اند: ادامه این رویكرد در آمریكا، بسیار نگران كننده است.
به گفته آنان، آن دسته از افراد كه بعد از جنگ جهانی دوم در آمریكا به دنیا آمده اند و هنوز در مرحله میانسالی هستند و به پیری نرسیده اند با افزایش گرایش به خودكشی در آینده مواجه ا ند.
این پژوهشگران با استناد به آمارهای بهداشتی موجود در 'مركز آمار ملی' آمریكا در باره شرایط سنی، اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی افرادی كه تاكنون دست به خودكشی زده اند، پژوهش خود را تهیه كرده اند.
بر اساس این پژوهش، میزان خودكشی در بین مردان 50 تا 59 ساله و زنان 40 تا 49ساله از سال 1999 (1378 ه.ش )در آمریكا به طور چشمگیری افزایش یافته است.
بر اساس این پژوهش، نرخ خودكشی در سال 1979 (1358 ) بین مردان 40 تا 49 ساله 21/8 نفر در میان هر 100هزار نفر بود كه این رقم در سال 1996 (1375) به 24 نفر از هر 100هزار نفر رسید.
این درحالیست كه نرخ خودكشی میان مردان 50 تا 59 ساله كه در سال 1979 حدود 23/9بود در سال 2005 ( 1384) سیر صعودی یافت و به23/8 مورد رسید.
بر اساس این گزارش، میانگین خودكشی در میان زنان 40 تا 49 ساله آمریكایی در سال 1979 (1358 ) حدود 9/9 مورد برای هر صد هزار زن اعلام شده است واین روند تا سال 2005 (1384) كه به 7/8 مورد رسید همواره در نوسان بوده است.
به گفته این دو پژوهشگر با افزایش بیكاری در آمریكا در حدفاصل سالهای 2000تا 2003( 1379 تا 1382)، میزان خودكشی در میان افراد میانسال به طور بی سابقه ای افزایش یافته است.
به نوشته آنان، نسل بعد از جنگ جهانی دوم از سلامت كمتری در مرحله میانسالی نسبت به نسل های پیشین برخوردار است. اغلب این افراد در مرحله میانسالی با چاقی وبیماری های ناشی از آن همچون دیابت وقلب مواجه اند.
فیلیپس و ایدلر می گویند:
افراد 45 تا 64 ساله ای كه با بیماری های مزمن مواجهند از 13درصد در سال
1996( 1375 ) به 22 درصد در سال 2005 (1384) افزایش یافت.
پژوهش های دیگری نشان داده است كه خطر خودكشی در میان افراد مجرد بسیار بیشتر از افراد متاهل است و گرایش به خودكشی درمیان آنها سه برابر ونیم افراد متاهل است.
سپیـــــــــــده دم