پاکستان به یک برخورد جدی تر ضرورت دارد

پاکستان به یک برخورد جدی تر ضرورت دارد

 

 

 

25.09.1389

16.12.2010

 

«پاکستان به یک برخورد جدی تر ضرورت دارد» این مطلب عنوان مقاله تحلیلی روزنامه فاینانشل تایمز چاپ لندن است.
روزنامه می نویسد:
مبارزهء ناتو در افغانستان به سرعت رو به ناکامی است، مگر این که ایالات متحدهء امریکا در برابر پاکستان برای بستن پایگاه های شورشیان طالب درآن طرف سرحد موقف جدی تر اتخاذ کند.

قرار است قصر سفید امریکا ارزیابی ستراتیژی خودرا در افغانستان اعلان کند. انتظار می رود که درین ارزیابی بالای سیاست فعلی صحه گذاشته شود، خطر پایگاه های شورشیان در پاکستان مورد تصدیق قرار گیرد و به موفقیت های نظامی در اطراف شهر قندهارهم اشاره شود.

اما بل هریس یک مقام بلند پایهء ملکی ایالات متحدهء امریکا در قندهار که ماه گذشته از مقامش کنار رفت در یک مصاحبه ای با روزنامهء فاینانشل تایمز گفته است، تلاش های واشنگتن برای تقویت روابط با اسلام آباد، به منظور قطع جریان دوامدار شورشیان از پاکستان به افغانستان در سال گذشته به شکست مواجه شد.

هریس می گوید، ما در طول ده سال گذشته کمک های فراوان در اختیار پاکستان قرار دادیم ولی جایی را نگرفت. بناً من فکر می کنم وقت آن رسیده تا در روابط دوجانبه خود، صحبت و مذاکرات ما به طور قطع بی قید و شرط . رک وراست باشد.

به گفته بل هریس، اگر قرار باشد که این جنگ به یک نتیجه برسد، باید پایگاه های شورشیان درداخل خاک پاکستان مسدود شود وازبین برود.

روزنامه فاینانشل تایمز می افزاید، اظهارات این مقام بلند پایهء ملکی امریکا، نگرانی هایی را راجع به جریان کمک های ده سالهء امریکا به پاکستان منعکس می سازد که نتوانسته است نیروهای استخباراتی پاکستان را تشویق کند، دست از حمایت مخفی شورشیان افغان بردارند.

هریس این دیپلومات سابقه دار امریکایی می گوید، در مدت یکسال کار من در قندهار، من هیچ گونه پیشرفت را در جهت قطع جریان وظرفیت طالبان از سرحدات پاکستان ندیدم.

ان پیترسن سفیر سابق ایالات متحده امریکا در پاکستان در یاد داشت محرم دپلوماتیک که درماه گذشته از جانب ویکی لیکس به نشر رسید گفته بود، هیچ مقدار پول نتوانست پاکستان را تشویق کند تا حمایت شان را از شورشیان طالب ولشکر طیبه که مسوول حملهء تروریستی سال 2008 میلادی شهر مومبای هند می باشند قطع کنند.

ولی به باور بعضی تحلیل گران، ایالات متحدهء امریکا باید برخورد خودرا در برابر پاکستان از طریق قطع کمک های امریکا به این کشور سخت تر و جدی تر بسازد.

یک مقام دیگر بلند پایهء نظامی امریکا در سفارت این کشور در کابل به روزنامه واشنگتن پست گفته است، من ازین تشویش دارم که تقاضاهای واشنگتن از پاکستان مبنی بر حمله بالای وزیرستان شمالی، یک تقاضای فوق العاده زیاد است، زیرا تعداد زیاد اردوی پاکستان درطول سرحدات شرقی این کشور مستقر است وتوانایی این کار را ندارد.

در حین زمان، مقامات استخباراتی پاکستان به روزنامه واشنگتن پست گفته اند، وزیرستان شمالی برای ما خطر جدی نیست و اگر ما بالای وزیرستان شمالی حالا حمله کنیم، خطر به تمام کشور افزایش می یابد.

این مقام نظامی امریکایی به روزنامه واشنگتن پست گفته است، بهر اندازه ای که واشنگتن فشار وارد کند، اسلام آباد به همان اندازه مقاومت می نماید. توضح آن ساده است وآن این که منافع دو کشور روی این موضوع متفاوت می باشد:
امریکا که نیروهایش در افغانستان درمعرض خطر قرار دارد اقدام می خواهد. پاکستان که در سرتاسر کشور به مبارزه تروریزم روبرو می باشد می خواهد به خطر داخلی خود توجه کند. سیاست مداران درهردوکشور یک دیگر را به دورویی وبی اعتمادی متهم می سازند که صرف می تواند اوضاع را خراب تر سازد.

www.da.azadiradio.org

…….