استثمار کودکان کار توسط بزرگترین شرکت های تجاری دنیا

نویسنده: جکی کوندلا / آدام بورک

برگردان: گیتا صالحی

 

 

استثمار کودکان کار توسط بزرگترین شرکت های تجاری دنیا

 

 

مهم نیست که ازچه زاویه ای به موضوع بنگریم، دنیای امروز با پول و طمع اداره می شود و مقدارپول هرکس، مهم ترین مسأله برای او است. تجارت های بزرگ، واردات کالا و امورخارجی، اقتصاد امروزجهان را اداره می کند و مهم نیست که کجا اتفاق بیفتد. شیوه ی زندگی با طمع و دیدگاه مادی، زندگی و ذهن بسیاری از انسان های پاک و شریف را به خود مشغول کرده است و این گفته که " پول ریشه ی تمامی بدی هاست" به عینه امروزه دیده می شود.

زمانی که به جزییات بنگریم اصلاً غیرمنتظره نیست که کارکودکان جزء بزرگ ترین مشکلات دنیای امروز است. شرایط کاری سخت، محل کارغیرایمن، دستمزدهای پایین و ساعات کاری زیاد، دنیای کاربرده گی را می سازد و در بیشترمواقع این کودکان هستند که در کارخانه ها کار می کنند. اگرچه این ارزان ترین و آسان ترین راه برای شرکت ها برای تولید کالاهایشان، انتقال، واردات و فروش آنها است، با این حال برده گی کودکان کارمشکل بزرگی در جهان امروزاست و هر فرد که حس مشترکی دارد باید ازکنترل خارج شدن آن جلوگیری کند. اگراقدامی در مورد این مشکل صورت نگیرد، کودکان بسیاری، بی توجه خواهند مرد. درصورت امکان باید پیش ازآن، اقدامی انجام شود و شرکت هایی که از نیروی کار مزدوری کودکان استفاده می کنند، افشاء گردند. در میان شرکت هایی که ازکار بردگی استفاده می کنند، تعداد زیادی از مارک های معروف به چشم می خورند. روش هایی که لباس ها، اسباب بازی ها و سایر محصولات شان تولید می شود می توان گفت بسیار وحشتناک است.

شرکت های بزرگ تجاری مانند شکلات نستله، نایک و گپ به سوء استفاده از کودکان کار بدنام هستند. آیا کسی حقیقتاً می تواند قطعه ای شکلات یا یک دست لباس خریداری کند که یک کودک بی گناه بیش از ساعات کاری معمول و با حقوقی کمتر از حداقل دستمزد روی آن کار کرده است؟ امیدوارم که اینطورنباشد. برای کسی که این موضوع را رد می کند، در اینجا مدارکی موجود است که اخیراً در تأیید وجود کودکان کار پیدا شده است.

میلیون ها امریکایی حداقل روزی یک بار از خوردن تکه ای شکلات خوشمزه لذت می برند. این شاید یک قطعه شکلات خوشمزه باشد و شاید باعث قربانی شدن یک نفردر راه مشکلات هرروزه ی ما، اما در" کوت دی ایووره" ارتباطی شگفت انگیز بین شکلات و کار کودک وجود دارد.

" کوت دی ایووره" درغرب افریقا واقع شده است وبا تولید ۴۶ درصد از کل تولید کاکائو در دنیا بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده ی کاکائو است. غرب افریقا، در مجموع ۸۰ درصد کاکائو دنیا را تولید می کند.

کاکائو دانه ی خشک و کاملاً تخمیرشده ی چرب درخت کاکائو است که شکلات از آن ساخته می شود. درخت کاکائو برای امریکایی ها بسیارآشنا است. شاید منشاء آن در اصل از دامنه کوه های آند، در آمازون و آبگیرهای اورینوکو در جنوب امریکا باشد. امروزه می توان نمونه هایی از درختان کاکائو را در این مناطق پیدا کرد. درختان کاکائو در مناطق جغرافیایی محدودی قابل رشد هستند، حدود۲۰ درجه در شمال و جنوب اکوادور.

نزدیک به ۷۰ درصد محصولات در غرب افریقا رشد می کنند. کشور" کوت دی ایووره" درغرب افریقا، صادرات دانه های کاکائو را به بازارهای جهان سرپرستی می کند. بنابراین، وجود کاربرده گی کودکان در حال حاضرمربوط به این کشور است.

این بسیار وحشتناک است؛ و بسیارلرزاننده است زمانی که این موارد در کنارهم قرارمی گیرند تا این کاکائو به محصولی تبدیل شود که به بیشترمردم شادی و لذت هدیه کند: یعنی شکلات.

این موضوع بسیارناراحت کننده است که بدانیم که چیزی که تا این حد در یک کشورلذت بخش است با هزینه ی کاربردگی کودکان بوجود آمده است. این موضوعی است که تمام مردم جهان باید به آن توجه کنند و برای ریشه کن کردن آن فعالیت کنند.

پسران جوان بین سنین ۱۶- ۱۲ اصلی ترین قربانیان هستند. آنها از کشور خود دزدیده می شوند تا به کارخانه های کاکائو در" کوت دی ایووره" فروخته شوند. آنها در کارگاه های کوچک در گوشه و کنار کشور کار می کنند. درو کردن دانه های کاکائو روز و شب و تحت شرایط غیرانسانی. بیشتر این پسران جوان از کشورهای همسایه مانند مالی دزدیده می شوند. در این کشورها مأموران در ایستگاه های اتوبوس می چرخند و به دنبال کودکانی هستند که تنها ایستاده اند یا گدایی می کنند.

اخبارمربوط به تجاوز به کودکان در این کشور به تازه گی توجه همه را به خود جلب کرده است، این مسائل به طور اتفاقی مورد توجه قرارنگرفته است. بسیاری ازموارد مرتبط با هم درایجاد شرایط دائمی در کشورها که به سمت این نوع از برده گی مدرن می رود شرکت دارند.

کمپانی نایک نامی آشنا در تمامی کشورهای دنیا است. از کفش های اسنیکر گرفته تا بطری های آب. نایک یک تولید کننده ی لوازم و تجهیزات ورزشی و لباس است.

نایک متهم شده است که در پاکستان از کودکان برای ساخت توپ های فوتبال استفاده می کند و آن را به کشورهای مختلف می فروشد تا کودکان و نوجوانان از بازی با آن لذت ببرند.

اگرچه قانون امریکا تعیین کرد که هر شرکتی که ازکودکان برای تولید محصولاتش استفاده کند، پیگرد قانونی خواهد شد، اما دولت تقریباً هیچ اقدامی در مورد محصولات نایک انجام نداد.

درآمد سرانه در پاکستان ۱۹۰۰ دلار در سال است که به طورمتوسط هر فرد با کمتراز میزان اندک ۵ دلاردر ماه زندگی می کند. فرهنگ پاکستان به گونه ای است که یک کارگر تا سقف ۱۰ نفر را با کم ترین درآمد اداره می کند.

در امریکا زندگی با ۵ دلار در روز غیرممکن است. مشکل اولین باردرسال ۱۹۹۶ ظاهرشد، زمانی که، درمجله زنده گی در ماه جون ،