حکومت معمر قذافی در آستانه سقوط قرار گرفت

حکومت معمر قذافی در آستانه سقوط قرار گرفت


معترضان ليبيايي صداو سيما و چند ساختمان ديگر را تصرف كردند

معترضان ليبيايي صداو سيما و چند ساختمان ديگر را تصرف كردند

جرس: در حالیکه معمر قذافی، رهبر لیبی، از آغاز تشدید بحران ها در آن کشور، تا کنون سکوت اختیار کرده، رسانه های خبری گزارش دادند که تظاهركنندگان مخالف حكومت ليبي، در شهر بنغازي - دومین شهر آن کشور- توانسته اند پس از چهار روز درگيري با نيروهاي امنيتي و اراذل و اوباش حامی حکومت، بر شهر مسلط شوند و همچنين بخشي از نيروهاي ارتش معروف به نيروهاي «صاعقه» به تظاهركنندگان پيوستند. همزمان رسانه های خبری از بحران در طرابلس، پایتخت آن کشور و فراگیری آن در سراسر شهر خبر داده اند.
به گزارش خبرگزاریها به نقل از الجزیره، شاهدان عيني در بنغازي اعلام كردند كه نيروهاي صاعقه - که به مردم پیوسته اند- موفق شدند نيروهاي امنيتي را از ساختمان سازمان امنيت در مركز بنغازي بيرون كنند و آن را به تظاهركنندگان تحويل دادند. اين شاهدان افزودند كه تظاهركنندگان پس از تسخير ساختمان اسلحه و محتويات داخل آن را بردند و سپس ساختمان را به آتش كشاندند. 

به گفته‌ی شاهدان عینی و گزارشگر خبرگزاری فرانسه، از غروب یکشنبه اول اسفند، صدای تیراندازی و آژیر آمبولانس‌ها در مناطق مرکزی پایتخت شنیده می‌شده است. در برخی خیابان‌ها زنان کل می‌کشیده‌ و فریاد شادی سر می‌داده‌‌اند و بامداد دوشنبه نیز شایع بوده است که معمر قذافی پس از ۴۱ سال حکومت کشور را ترک کرده است. گفتنی است قذافی از یک هفته پیش و با آغاز اعتراض‌ها در کشور سکوت اختیار کرده است.
شاهدان عيني از سقوط شهر بني وليد به دست مردم پس از درگيري هاي شديد ميان تظاهركنندگان و نيروهاي امنيتي و مزدوران  خبر مي دهند.اين شهر در حال حاضر در آرامش به سر مي برد و نيروهاي امنيتي هيچ حضوري در آن ندارند.

شبكه تلويزيوني الجزيره تصاويري از شهر بني وليد منتشر كرد كه نشان مي دهد مردم در خيابان هاي اين شهر حضور دارند و برخي از آنها اسلحه هاي گرم در دست دارند. 

از سوي ديگر، شاهدان عيني از طرابلس به الجزيره گفتند: "ساختمان تلويزيون مورد حمله تظاهركنندگان قرار گرفت و به‌طور كامل غارت شد. همچنين چند ساختمان دولتي به آتش كشيده شد." 
در همين حال، توليد نفت در ميدان نفتي «النافوره» واقع در جنوب شهر «اجدابيا» در شرق به‌دنبال اعتصاب كاركنان آن متوقف شد. 
خبرگزاري فرانسه نيز گزارش داد كه اتحاديه اروپا قصد دارد شهروندان خود را از ليبي خارج كند. پيش از اين نيز تركيه سه هواپيما براي تخليه صدها شهروندش از ليبي به اين كشور ارسال كرد. 
رويترز نيز گزارش داد كه ساختمان مركزي دولت ليبي در طرابلس توسط مردم به آتش كشيده شد و دود غليظي از آن به آسمان رفته است. 
«نزار احمد»، يكي از روزنامه‌نگاران ليبيايي نيز به الجزيره گفت: "نيروهاي امنيتي از شهر طرابلس  خارج شده و بيشتر مراكز پليس به آتش كشيده شد."
احمد افزود: "مردم در حال تشكيل كميته‌هاي مردمي براي جايگزيني نيروهاي امنيتي هستند كه شهر طرابلس را تخليه كردند." 
«شيخ يوسف القرضاوي»، رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان نيز در تماسي تلفني با الجزيره گفت كه معمر قذافي طاغوت، كارش تمام شده است. 
وي افزود: "آنچه بر سر «زين العابدين بن علي» و «حسني مبارك»، روساي‌جمهوري سابق تونس و مصر آمده بر سر قذافي نيز خواهد آمد." 
از سوي ديگر، منابع پزشكي در بنغازي به الجزيره گفتند: "بيمارستان‌هاي اين شهر پر از كشته و زخمي شده و با كمبود شديد امكانات و دارو مواجه شده‌اند."
در همين حال قبيله «ورفله»، يكي از بزرگ‌ترين قبايل ليبي اعلام كرد به تظاهركنندگان عليه رژيم قذافي پيوسته است.  

همزمان رسانه های مستقل اعلام کردند در حالي‌كه نيروهاي امنيتي ليبي و مزدوران لباس شخصی قذافي متهم به «كشتار جمعي» و جنايت جنگي شده‌اند تظاهرات به قلب طرابلس پايتخت ليبي رسيده و هزاران تن از مردم طرابلس، در اعتراض به كشتار وسيع  مردم در شهرهاي شرقي و غربي اين كشور توسط نيروهاي امنيتي و مزدوران، دست به تظاهرات زدند. همچنين شب گذشته و به‌دنبال سخنان تلويزيوني «سيف الاسلام قذافي»، پسر قذافي ده‌ها هزار تن به نشانه اعتراض به خيابان‌هاي پايتخت ريختند. 

پسر معمر قذافی ضمن اعتراف به اینکه "ارتش با معترضان برخورد خشونت باری کرده است"،  "گروه های مخالف و اسلام گرایان را متهم کرده بدنبال ایجاد شکاف در کشور هستند."

سیف الاسلام گفت که "بعضی" مردم کشته شده اند، اما رسانه های خارجی را متهم به "اغراق" کرد و رقم بالای کشته ها را "تخیلی" خواند. او "عناصر مخالف" در خارج را متهم کرد که بدنبال تقلید از انقلاب مصر با استفاده از شبکه اجتماعی فیس بوک هستند و گفت: "آنها مبارزه ای را آغاز کرده اند تا لیبی را به نقطه مصر و تونس برسانند."

بر اساس گزارش خبرگزاری الجزیره، يكي از افسران سازمان امنيت به این رسانه گفته است: "بيشتر نيروهاي امنيتي و نيروهاي مسلح در طرابلس به مردم پيوستند."
«صادق الغرياني»، يكي از علماي ديني برجسته ليبي نيز گفت: "آنچه اكنون در ليبي در حال رخ دادن است غيرقابل تحمل است و نبايد در مقابل آن سكوت كرد." 
بنا بر اين گزارش،‌ پنجاه تن از علماي دين، فرهيختگان و شيوخ قبايل نيز در بيانيه‌اي فوري خواستار توقف كشتار مردم توسط نيروهاي امنيتي شدند. 

شاهدان عيني نيز گفتند كه تظاهركنندگان به ساختمان شبكه دو تلويزيون دولتي ليبي و شبكه تلويزيوني الشبابيه حمله كرده و آنها را به تسخير در آوردند. 
به‌دنبال پيوستن قبيله ورفله، قبيله «ترهونه»، يكي ديگر از قبايل بزرگ اين كشور نيز به تظاهركنندگان پيوستند. 
همچنين نماينده ليبي در اتحاديه عرب نيز در اعتراض به جنايت عليه تظاهركنندگان از سمت خود استعفا داد. 
يكي از ديپلمات‌هاي ليبي در پكن پايتخت چين نيز در اعتراض به كشتار و سركوب مردم اين كشور از مقام خود كناره‌گيري كرد و عبدالمنعم الهونی، نماینده‌ی دائمی لیبی در اتحادیه عرب نیز،  روز یکشنبه از مقام خود استعفا داد و اعلام کرد که به "انقلاب" مردم می‌پیوندند.

منابع خبری گزارش داده اند که ساختار حکومتی لیبی در حال ریزش است.

همچنین روز دوشنبه (۲۱ فوریه / ۲ اسفند) یک دیپلمات ارشد لیبی در چین نیز از مقام خود کناره‌گیری کرد. حسین صدیق المصراتی در برابر دوربین شبکه تلویزیونی الجزیره کلیه‌ی دیپلمات‌های لیبی را فراخواند از مقام خود کناره‌گیری کنند.

این دیپلمات لیبیایی گفت که درگیری سختی میان پسران قذافی در جریان است، ولی شبکه الجزیره افزود که این خبر هنوز تأیید نشده است.

آمریکا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب رهبری طرابلس را فراخوانده‌اند، اعمال خشونت علیه مردم معترض را متوقف کند. آنها پیشنهاد کرده‌اند که دولت لیبی در عوض با نمایندگان اپوزیسیون وارد گفت‌وگو شود، امری که تا کنون توسط رهبر لیبی و دستگاه حکومتی آن کشور نادیده گرفته شده است.

منبع

صدای مردم