كارفرمايان عربستاني با ما هما نند حيوان و اجناس قابل فروش رفتار مي‌كنند

كارفرمايان عربستاني با ما هما نند حيوان و اجناس قابل فروش رفتار مي‌كنند

arab saudi

 

يك خدمتكار اندونزيايي با اشاره به شرايط نامساعد و غيرانساني كار در عربستان گفت: به شدت از سوي صاحبان خود كتك خورده، تهديد به مرگ شده و مانند يك حيوان با آنها برخورد مي‌شود.

در حالي كه بيش از 2 هفته از قصاص يك شهروند اندونزيايي به اتهام قتل صاحبكار خود در عربستاني سعودي مي‌گذرد، "روسناني ماتسوني " در گفت‌وگو با شبكه تلويزيوني سي ‌ان ‌ان، از شرايط سخت و غير انساني كارگران زن خارجي در اين كشور پرده براشت.

وي اعلام كرد كه او و همكارانش به شدت از سوي صاحبان خود كتك خورده، تهديد به مرگ شده و مانند يك حيوان با آنها برخورد مي‌شود.

* 22 ساعت در شبانه روز خدمت مي‌كنم/ مدام مورد مورد ضرب و شتم قرار مي‌‌گيرم
اين شهروند اندونزيايي در بيان نحوه فعاليت خود به عنوان خدمتكار در خانه اربابان عرب خود گفت به مدت 22 ساعت در شبانه‌روز مجبور به فعاليت بودم و تنها زماني كوتاه براي غذاخوردن و عبادت در اختيار داشتم و به طور مداوم مورد ضرب و شتم قرار مي گرفتم.

ماتسوني كه سابقه كار 5 كشور عربي را دارد، با اشاره به اينكه كارفرمايان عربي حقوق اوليه و انساني كارگران خود را ناديده مي‌گيرند، تصريح كرد آنها ابتدا با ما همانند پادشاهان رفتار مي‌كنند اما پس از مدتي رفتار آنها تغيير كرده و با ما همانند بردگان و اجناس قابل فروش رفتار مي‌كنند.
* عربستاني‌ها از پشت ويترين مغازه‌ها خدمتكار انتخاب مي‌كنند

وي درباره نحوه خريد و فروش خدمتكاران خارجي گفت: كارفرمايان عرب از پشت شيشه ويترين مغازه‌ها، اقدام به انتخاب خدمتكاران خود مي‌كنند و خدمتكاري كه انتخاب مي‌شود مي‌تواند مغازه را ترك كند.

ماتسوني تاكيد كرد كافرمايان، گذرنامه و سيم‌كارت‌هاي تلفن همراه اين خدمتكاران را ضبط كرده و به آنها اجازه نمي‌دهند با خانواده خود ارتباط برقرار كرده و در صورت درخواست براي بازگشت به كشورشان با تهديد مرگ روبرو مي‌شوند.

پيش از اين، دولت اندونزي در پي رفتار غيرانساني و شرايط نامساعد كار كارگران اين كشور در عربستان و اعدام يك اندونزيايي، اعزام خدمتكاران به عربستان را ممنوع اعلام كرد و نسبت به سفر شهروندان خود به اين كشور هشدار داد.

2 هفته گذشته، " روياتي بنتي ساتوبي " خدمتكار زن 54 ساله هجدهم ماه ژوئن بدون اطلاع سفارت اندونزي در رياض گردن زده شده است. وي با اشاره به اينكه از سوي كارفرماي خود تجاوز شده، اعلام كرده بود كه فرصت لازم براي اثبات بي‌گناهي به وي اعطا نشده است.

حدود يك ميليون و دويست هزار خدمتكار منزل اندونزي در عربستان وجود دارد كه بيشترين تعداد مهاجران در خارج اندونزي و داخل عربستان است.

ديده ‌بان حقوق بشر طي سال هاي اخير بارها از عربستان سعودي خواسته است اقدامات بيشتري براي مقابله با بد رفتاري با خدمتكاران آسيايي در اين كشور انجام دهد. در برخي موارد اين بدرفتاري ها به نوعي برده داري تبديل مي شود زيرا كارفرمايان از پرداخت حقوق كاركنان خودداري مي كنند، آنها را محبوس مي كنند يا تحت آزارهاي فيزيكي و جسمي مي‌دهند.

ديده بان حقوق بشر مي گويد: برخي خدمتكاران به دليل اتهام هاي جعلي نظير دزدي، روابط نامشروع يا جادوگري زنداني يا شلاق زده مي شوند.

در موارد متعدد خدمتكاران خارجي كه تحت شكنجه يا آزار و اذيت سعودي ها قرار داشته‌اند، براي نجات جان خود و خروج از آن كشور به سفارتخانه هاي خارجي پناه برده‌اند.

دادگاه عفو عمومي عربستان اعلام كرد آمار اعدامي‌ها در اين كشور پادشاهي بسيار افزايش‌ يافته و از مقامات خواست تا اجراي اعدام‌ها را به تعويق بياندازد.

يك گروه طرفدار حقوق بشر انگليسي اعلام كرد، دست‌كم 27 نفر در سال جاري در عربستان اعدام شده‌اند كه برابر با كل آمار اعدامي‌هاي سال گذشته اين كشور است.

http://www.idsp.ir

 

……..