خیزش مردمی علیه وعده‌ پوچ "رویای‌امریکایی"

خیزش مردمی علیه وعده‌ پوچ "رویای‌امریکایی"

 

اكتبـر ۲۰۱۱

مصاحبه با چند کارشناس مسائل امریکا

 

 

 

اعتراضات گسترده مردمی در امریکا

 

در هفته‌های اخیر، مردم امریکا با پیوستن به جنبش "وال‌استریت را اشغال کنید" و آمدن به خیابان‌های شهرهای مختلف این کشور، در اعتراض به نابرابری‌هایی که دولت و شرکت‌های بزرگ مسئول آن هستند، شعار سر داده‌اند.

جنبش "وال‌استریت را اشغال کنید"، 17 سپتامبر در منطقه مالی شهر نیویورک با هدف اعتراض به مسائلی همچون فقر، بیکاری، قدرت و نفوذ شرکت‌های بزرگ، نابرابری اجتماعی، جنگ‌های خاورمیانه، بدهی دانشجویان و پاداش‌های زیاد برای مجریان وال استریت، آغاز شد.

معترضان امریکایی بر این باور هستند که منفعت‌طلبی گزاف شرکت‌‌های بزرگ این کشور، عامل شرایط وخیم اقتصادی است.

گفتنی است جنبش اعتراضی در امریکا اکنون به شدت گسترش پیدا کرده و به دیگر شهرهای این کشور از جمله کالیفرنیا، کلورادو، کارولینای شمالی و واشنگتن نیز رسیده است. یکی از این جنبش‌ها " لس آنجلس را اشغال کنید" است که حامیان آن اوایل هفته جاری شهرداری لس‌آنجلس را به محاصره خود در آوردند.

تظاهرکنندگان امریکایی می‌گویند، قصد دارند تا زمانی که خواسته‌های شان محقق نشده است، به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.

پرس تی ‌وی با هدف بررسی تحولات اخیر امریکا با چند کارشناس به گفت ‌وگو نشسته است که در ادامه می خوانید:

پرس تی ‌وی: سوال اصلی این است که مردم چه می‌خواهند و آیا می‌توانند به اهداف خود برسند؟

)ارتباط تصویری با سن آنتونیو) مارک دانکوف، نامزد سابق سنای امریکا: مردم می‌خواهند سیاست‌هایی که مردم عادی امریکا را از بین برده است، پایان یابند. سیاست‌های فدرال باید در کنگره امریکا تصمیم‌گیری شوند. همچنین باید بگویم که این جنبشی که در رسانه‌های امریکا به عنوان جنبش چپ‌گرا معرفی شده است از حمایت وسیعی برخوردار است. آن‌ها می‌خواهند که از سیاست‌های صهیونیستی حمایت نشود.

پرس تی‌ وی: شما راجع به رسانه‌ها صحبت کردید. به ما توضیح دهید که رسانه‌ها چگونه این اعتراضات را پوشش می‌دهند؟

انکوف: واضح است که شرکت‌های رسانه‌ای در این کشور نماینده منافع شرکت‌های تجاری هستند. از شبکه فاکس نیوز تا سی‌ان‌ان؛ این تظاهرات به شکل مشابهی پوشش داده شده‌اند. وقتی نحوه پوشش آن‌ها را در این ماجرا و اشغال و عراق و افغانستان نگاه می‌کنیم، پی می‌بریم که رسانه‌ها در اتفاقاتی که رخ می ‌دهد با بانکدارهای بین‌المللی و لابی صهیونیستی و افرادی‌که سیاست‌های داخلی و خارجی امریکا را کنترل می‌کنند، همدست هستند.

پرس تی ‌وی: چرا مردم امریکا نیاز به اعتراضات خیابانی دارند؟ آیا آن‌ها به خیابان‌ها می‌آیند چون هیچ‌کس در نظام سیاسی ایالات متحده به حرف‌های آن‌ها گوش نمی‌دهد؟

)ارتباط تصویری با واشنگتن) دبرا سوئیت، رهبر جنبش "جهان نمی‌تواند صبر کند": این تظاهراتی است که می‌تواند گسترش یابد و قیام‌هایی را در پی داشته باشد که هوای تازه‌ای به ما برساند. مردم این کشور حس می‌کنند که دولت نماینده منافع آن‌ها نیست. تمام اتفاقاتی که در این کشور افتاده است، مانند حمله به عراق و افغانستان، از سوی مردم تصمیم‌گیری نشده است بلکه تصمیم عده‌ای بوده است که این کشور را اداره می‌کنند. خیل عظیمی از مردم امریکا با این اقدامات مخالفت کردند و هنوز هم از تبعات آن رنج می‌برند. ما فقط به فکر مردم خودمان نیستیم، بلکه نگران جان مردم دنیا هستیم و می‌خواهیم که این اشغالگری‌ها پایان یابد.

پرس تی ‌وی: نظر شما راجع به نظام سیاسی امریکا چیست؟

سوئیت: حضور در وال ‌استریت به مدت چند هفته اتفاق جالبی است. اکثر امریکاییهای تظاهرکننده بر این باور هستند که نظام سیاسی امریکا هیچ توجهی به آن‌ها ندارد. آن‌ها دیگر به هیچ کسی اعتماد ندارند. من با آن‌ها موافق هستم. افرادی‌که نماینده این نظام سیاسی هستند، عمدتا نماینده نظام سرمایه‌داری هستند. مردم از منافع تجاری شرک‌ ها عصبانی هستند. آن‌ها از این‌که یک درصد جمعیت ثروتمند این کشور برای 99 درصد بقیه کشور تصمیم می‌گیرند ناراحت هستند.

پرس تی ‌وی: ما بیشتر اوقات راجع به این مساله می‌شنویم که آن یک درصد برای 99 درصد بقیه کشور تصمیم می‌گیرند. آیا ممکن است در این رابطه به ما توضیح دهید؟

(ارتباط تصویری با نیویورک) سارا فلاندرز، مدیر "مرکز اقدام بین‌الملل": 99 درصد مردم امریکا افراد فقیر و از طبقه کارگر هستند؛ یعنی افرادی‌که شغل ندارند و دانشجویانی که هیچ آینده‌ای ندارند. این 99 درصد افرادی هستند که هیچ نفعی ندارند.

پرس تی ‌وی: امروز مردم اعتماد خودشان را به هر دو حزب از دست داده‌اند. چرا؟
      دانکوف: حزب سوم این کشور هنوز به پرواز در نیامده است. ما در وضعیتی هستیم که به نامزدهای حزب سوم اجازه داده نشده است در رسانه‌ها دیدگاه‌های خودشان را برای قشر وسیع‌تری از مردم مطرح کنند. دلیل آن نفوذ شرکت‌های تجاری است که به نامزدهای مستقل اجازه نمی‌دهند به مردم اطلاع دهند چه اتفاقاتی در حال وقوع است. کنترل صهیونیست‌ها روی سیاست امریکا و کنترل آن‌ها روی نظام بانکداری جهانی و کنترل اسرائیل روی سیاست خارجه امریکا چیزهایی است که امروزه جریان دارد و دست کم در 100 سال گذشته به همین منوال بوده است. من یک ضد یهود یا نژادپرست نیستم ولی اصرار دارم که این مساله در بطن مشکلات قرار دارد. تا زمانی‌که اقرار نکنیم که این مساله یک مشکل است، همه ما در جناح راست و چپ فقط در حاشیه مسائل قرار گرفته‌ایم.
       پرس تی وی: آیا "رویای امریکایی" شکست خورده است؟ این جمله جالب است، زیرا نشان می‌دهد که دموکراسی از بین رفته است. نظر شما چیست؟

سوئیت: این جمله که "رویای امریکایی تمام شده است" جمله بحث‌برانگیزی است. برای عده زیادی از مردم این کشور رویای امریکایی هرگز وجود نداشته است. امریکا کشوری است که از همان ابتدا بر اساس نسل‌کشی و برده‌داری تاسیس شد. امروز هم می‌خواهند نه تنها امریکا بلکه سرتاسر دنیا را به استثمار بکشند. هدف از جهانی‌سازی همین است. 2 میلیارد نفر در این کره در آستانه قحطی و گرسنگی قرار دارند. دلیل این مساله این نیست که غذای کافی وجود ندارد، بلکه نظام سیاسی از آن‌ها حمایت نمی‌کند. بودجه نظامی امریکا از بودجه نظامی تمام کشورهای دیگر بیشتر است. امریکا سعی دارد در خاورمیانه مستعمراتی برای خود بسازد. هدف از این اشغالگری‌ها همین است. این اقدامات با خواسته‌های ما - یعنی 99 درصد مردم امریکا - کاملا مغایرت دارد. مردم دیگر از رویا و خواب "تغییر" که اوباما وعده داده بود، بیدار شده‌اند. در طول 3 ساله گذشته اوباما 8 برابر بیش از بوش از هواپیماهای بدون سرنشین برای حملات نظامی استفاده کرده است. مردم می‌گویند که دموکراسی دیگر مرده است.. مردم از این مسائل بسیار ناراحت هستند.

فـلا نـدرز: صدها هزار نفر از مردم در حال بیدار شدن هستند. باید بدانیم که امریکا یک دموکراسی نیست که مردم در آن تصمیم‌گیری می‌کنند. عده بسیار محدودی در راس قدرت هستند که همیشه خودشان تصمیم‌گیرنده و حاکم بوده‌اند. بنابراین این یک دموکراسی نیست. قدرت ما در اتحاد ماست. ما باید با مردم دنیا و مردم این کشور همبستگی داشته باشیم. اکنون در امریکا می‌بینیم این جوانان هستند که به دنبال تصمیم‌گیری هستند. این یک تحول بزرگ است. ما در دهمین سالگرد جنگ افغانستان شاهد مقابله با سیاست‌های واشنگتن هستیم.

 

http://edition.presstv

 

………….