ادامه‌ی اعتراض‌های جهانی علیه نظام مالی

اكتبر ۲۰۱۱

ادامه‌ی اعتراض‌های جهانی علیه نظام مالی

 

 

 

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: تظاهرات در لندن

 

اعتراض‌های جهانی علیه نظام مالی و قدرت بانک‌ها همچنان ادامه دارد. رئیس کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا گفت که برای این اعتراض‌ها تفاهم دارد. در لندن و فرانکفورت، معترضان در برابر نهادهای مالی چادر زده‌اند.

 

ژوزه مانوئل باروسو، رئيس کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا اعلام کرد که برای معترضان تفاهم دارد و این تظاهرات را ناشی از «نومیدی و خشم» می‌داند. به گفته‌ی وی، رفتار عده‌ای در بخش مالی نه تنها «کاملا غیرمسئولانه»، بلکه حتا «تبهکارانه» بوده است.

هرمان فان رومپوی، رئیس دائمی شورای اتحادیه‌ی اروپا نیز گفت که نگرانی این جوانان موجه است. ولی این دو شخصیت اتحادیه‌ی اروپا همزمان خواستار آن شدند که صرفه‌جویی‌های «نامحبوب» در کشورهای حوزه‌ی مالی یورو همچنان ادامه یابد. به گفته‌ی آنان، بخش مالی نیز باید سهم خود را در این روند ادا کند.

واکنش روسیه و چین به اعتراض‌ها در غرب

ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نیز در مسکو گفت که دولت‌های غربی توان آن را ندارند که به خواست‌های تظاهرکنندگان واکنش نشان دهند. پوتین تضمین کرد که روسیه با چنین اعتراض‌هایی روبرو نخواهد شد. وی گفت: «ما به همه‌ی وظایف خود در قبال شهروندان عمل خواهیم کرد».

در روسیه تظاهرات اعتراضی منظما توسط پلیس پراکنده می‌شوند.

یک سخنگوی وزارت خارجه ‌ی چین نیز گفت که اعتراض‌ها در غرب، پرسش‌های موجهی در مورد توسعه‌ی اقتصاد جهان ایجاد کرده است.

روز شنبه تظاهراتی در سراسر جهان برگزار شد که ملهم از اعتراض‌های جنبش «وال‌استریت را اشغال کنید» در نیویورک بود. در پی آن شماری از معترضان، در شهرهای گوناگون جهان، شب را در چادر در برابر نهادهای مالی یا میدان‌های اصلی به صبح می‌رسانند.

Bildunterschrift: تظاهرات در رم به خشونت کشیده شد

 

 

اردوی اعتراضی در هوای آزاد

در بخش نهادهای مالی شهر لندن، اردوی معترضان به نظام مالی جهان برای سومین روز ادامه یافت. فعالان اجتماعی در فرانکفورت، در برابر بانک مرکزی اروپا  نیز چادرهای خود را برپا کرده‌اند. اعتراضات در آمستردام و رم به آشوب کشانده شد. پلیس ایتالیا در پی بازداشت عناصر چپ افراطی است.

در شهر لندن، ۲۰۰ تن در برابر کلیسای جامع سنت‌پل چادر زده‌اند. آنان در مدخل این کلیسا پارچه‌‌ای آویخته‌اند که روی آن این شعار به چشم می‌خورد: «سرمایه‌داری در بحران».

چادرهای مشابهی در شهر فرانکفورت در برابر ساختمان بانک مرکزی اروپا برپا شده است. معترضان می‌خواهند شب‌های متمادی را در آنجا بگذرانند.

در برابر بورس آمستردام نیز حدود ۵۰ تن شب را در فضای آزاد به صبح رساندند. از این شهر آشوب‌هایی گزارش شده است. معترضان در نیویورک یک‌ ماهگی جنبش خود «وال‌استریت را اشغال کنید» را جشن گرفتند.

در ایتالیا صدها پلیس و نظامی در تفتیش‌های ناگهانی در پی بازداشت هواداران جریان‌های چپ افراطی بودند.

 به گفته ‌ی وزارت کشور ایتالیا، هدف از این تفتیش‌ها، بازداشت کسانی بود که مسئول آشوب‌های اخیر در رم بوده‌اند. طبق آمار پلیس، در این آشوب‌ها ۱۳۵ تن و از جمله بیش از ۱۰۰ پلیس مجروح شده‌اند. ده‌ها نفر نیز توسط پلیس بازداشت شده‌اند.