به استعما ر 2.0 خوش آمدید؟!
به استعما ر 2.0 خوش آمدید؟!
نویسنده – راکش کرشنان سمحا
گرداننده به فارسی – دوکتور جهش
از تارنمای = globalresearch.ca
حمله نظامی ائتلاف ممالکی که اکثریت شان غربی اند بالای لیبیا سوالی را مطرح می کند که :
ایا استعمار در حال یک نوع بازگشت است ؟ از اینکه اقتصاد این ممالک با یک حرکت بطی رو به سقوط است به مشکل می توان مجسم ساخت که آنها مانند سه صد سال قبل باز هم در تلاش تصاحب املاک در سر تا سر کرهء زمین اند ، این امر گر چه غیر واقعی به نظر میرسد اما درشرف وقوع است. تنی چند به قذافی خواهند گریست چه بی مسو لتی او بود که به قیمت آزادی لیبیا تمام شد اما نگرانی بیشتر از آن واقعیت است که بعد از 40 سال بیشترین ثروت نفت لیبیا دوباره تحت کنترول غرب قرار گرفت. نفت عراق نیز طرف غرب جریان دارد و احتمال زیاد موجود است که ایران هدف بعدی هواپیما های امریکا و انگلیس باشد.
بر خلاف توقع این همه در حالی صورت می گیرد که عرب ضعیف است و این دلیلی است برای دول در حال طلوع اسیا و افریقا که نگران باشند.استعمار 2.0 فقط یک سخن مفت نیست بلکه ساده و پوست کنده اقتصاد است. به ثروتمندان ضرورت است تا مراقب ناچاران( استعمار. نگارنده) باشند.
در قرن 18 و 19 زمانیکه جهان توسط ممالکی مانند اسپانیا، انگلیس ، فرانسه ، بلجیم، پورتگال وهالند مستعمره شده بود، هند و چین غنی ترین ممالک جهان بودند و هر دو جماً بیشتراز50% درامد نا خالص جهان را می ساختند
اما بالاخره هر دو ملت بزرگ اسیاءی خود را تحت موزه های عساکراستعماریافتند. اگر فکر کنید که استعمار وقتی به وجود آمد که شرق ابتر و عقب مانده و غرب شگوفان و پیشرفته بود و اینکه هند و چین سهل انگاری کرده نظامیان شان تهدید خارجی را که در نزدیک سواحل شان کمین گرفته بودند نا دیده گرفته اند خیلی دچار اشتباه خواهید شد زیرا هر دو مملکت اردو و بحریه قوی داشتند که فرماندهان توانا انها را رهبری میکرد.
عرصه ی نظام
اد میرال افسا نوی بحریه هند"کانهوجی هنگری " در اوایل سالهای 1700 بحریه انگلیس، هالند و پرتگا ل را در بحر
شکستاند و برای 33 سا ل الی مرگش در 1729 هندیها شکست نا پذیر باقی ماند ند. انگلیس ها آنقدر براشفته شدند که اورا دزد بحری خطاب کردند. درآن ایام کشتی های هند از نظر طرح مهندسی و مقاومت پیشرفته بود ، طوریکه برتانویها کشتی های هندی را در بحریه خود بخدمت داشتند.
اچ ام ا س وکتوری کشتی پیشقراول در سال 1805 درنبرد ترافالگر که هوراسیو نلسن (1) و بیرقش را انتقال میداد یک کشتی ساخت هند بود .
طبق تارنمای قوای بحری هند" این وضع ، کشتی سازان انگلیسی بالای دریای تامس (2) را آنقدر عصبی ساخته بود
که به مقابل استفاده از کشتیهای ساخت هند در انتقال اموال تجارتی از انگلیس احتجاج نمودند و در نتیجه تدابیری فعالانه روی دست گرفته شد تا صنعت کشتی سازی هند را تخریب نمایند "
سلطنت میسور در جنوب هند برای اولین مرتبه در تاریخ مدرن راکت را در محاربه استعمال نمود. در سال 1780 در نبرد گنتور(4) از تاثیر مرگبار راکت به مقابل قوای برتانوی استفاده شد که در نتیجه اردوی برتانوی را معروض به شاک
و فرار از صحنه نبرد نمود. بعد از جنگ یک تعداد راکتهای منفجر ناشده به زراد خانه شاهی لندن فرستاده شد و جهت ساخت راکت های مدرن در اروپا توسط ویلیام کانگریو کارشناس تسلیحات انگلیسی پرزه شده و با شناخت از ساختار انجنیری آن، این سلاح را خود تولید و عرضه نمودند.
بسیاری از فرمانروایان هند دارای اگاهی کافی جیوپولیتیک بودند بطور مثال روی این ملحوظ آنها به تجار اروپایی اجازه ندادند تا به تجارت و ایجاد گارنیزون ها به داخل هند بپردازند، زمانیکه تامس روی نماینده پادشاه برتانیا در سال 1616 در ساحل غربی هند پیاده شد ، یک سال منتظر ماند تا به دربارامپراتورهند باریاب گردد، سه سال بعد با وجود التجاء و کرنش زیاد پیش مقامات بلند پایه دهلی بدون یک معاهده تجارتی عودت نمود ؛ زیرا امپراتورضرورت نمی دید تا با مملکتی تجارت نماید که نمی تواند حتی یک متاع ویا کالای قابل ملاحظه به هند عرضه نماید .
رویداد کوچک با پی امد بزرگ :
یک اشتباه کوچک امپراتور ضعیف ، گله را بداخل راه میدهد. صد سال بعد ازعودت روی بخت به سفارت انگلیس یاری می کند . یکی از اعضای سفارت بنام ویلیام هاملتن – داکتری که مهارت طبی اش سوال برانگیز بود به قسمی توانست تا درد شدیدی را که امپراتور بی کفایت در ناحیه مقبنی ( قد کشک – مترجم ) داشت تخفیف دهد. امپراتور جهت پاداش و به قسم سپاسگذاری فرمانی را امضاء نمود که به اثر آن حق تبادله کالا در داخل هند ، معافیت از محصول گمرکی و حق داشتن سربازخانه به انگلیس داده می شود. متباقی طوریکه آنها می گویند تاریخ است. (مسئله یک پوست گاو جای انگلیس را به یاد می آورد.مترجم).
طبق نظرپروفیسر راجش کوچهار عالم متقاعد که در انستیتوت آموزش و پرورش علوم واقع چندنگرهند مقام افتخاری دارد
« این معافیت ها به تجار انگلیسی باعث نفع بیشتر تجارتی و تفوق ایشان نه تنها بالای کمپنی های اروپایی بلکه
بالای تجار و تبادله کننده گان هندی نیز گردید و از همه مهمتر اینکه اوامر مختلفه رسمی برای دادن امتیازات بیشتر تجارتی بهانه به انگلیس ها داد تا درصورت ضرورت از آن امتیازات توسط نیروی نظامی دفاع نمایند » آیا اینهمه آشنا به گوش نمی رسد ؟
بازگشت شرق:
امروز شرق یکبار دیگر در حال به پا خاستن است. جریان و انتقال بی سابقه تولید ، پول و دارایئ به شرق اقتصاد دانان را مات و مبهوت کرده است.
مجد اگباریا پروفیسور سابق رشته مد یریت سیستم اطلاعا ت د ر یونیورستی تل ابیب در محل کار مجازی نوشته است. (5) « هم شه ولی بجز از پنجصد سال اخیر در تاریخ بشر، ثروت جهان که بوسیله سرمایه انسانی و کالا اندازه می شد درآسیا تراکم کرده بود، اما در پنجصد سال گذشته ثروت جهان در غرب انباشته شد ولی این عصر رو به اختتام است . امروزتجمع بزرگ سرمایه انسانی ، نیروی ما لی ، نیروی تولیدی و اطلاعاتی یک بار دیگر درشرق در حال تراکم است»
به یقین پیشگویی می شود که هند در سی سال آینده از امریکا پیشی می گیرد گر چه امروز اقتصاد آن برابر به چهاردهم حصه اقتصاد امریکا است و این یک درجه فوق العاده ی افزایش ثروت است، اما سوال مهم این است که آیا امریکا واروپا این حرکت جهان را به گذشته ، ساده به تماشا می نشینند ؟ بر خلاف امریکا و ائتلاف تحت امرش منظما تلاش دارند تا این جریان را متوقف سازند. اینهاست طرقیکه غرب سعی می کند تا موقعیت خود را در رأ س حفظ نماید .
غریزه پایگاه :
امروز امریکا و متحدینش بیشتر از هفصد وپنجا پایگاه نظامی در سراسر جهان دارند. توسعه نیروی نظامی با وجود مصارف انگفت برای تامین هژمونی شان ضروری می باشد. تعدادی از ممالک اروپایی ، نظامیان امریکایئ را در ماجراجوءی های شان در سراس جهان دنبا له روی می کنند. هیچ امپراتوری در تاریخ به چنین کنترول وسیع جهان مبادرت نکرده است چنانجه در روزگار پلینی ( 6 ) امپراتوری رومن ، چین و هند در مناطق تحت نفوذ شان هم زیستی داشتند و هچگاه اقدام به بی ثباتی یک دیگر نکرد ند. روز های خوب قدیم.
تفرقه انداز و حکومت کن:
در این بازی امریکایی ها هند را بلند برده به مثابه نیروی بزرگ "منطقوی" و متفق غرب تمثیل می کنند در حالیکه این مشئله نه تنها بیحرمتی به مقابل هند است (چرا باید هند یگانه قدرت در منطقه باشد) بلکه چین را چون دوزخ ترسناک می نمایاند ، کمونستها در پیکن با بیانیه ایکه زانو را به لرزه می اندازد خواهان تجزیه هند می شوند و در مقابل هندی ها چین را دشمن طبیعی خود تصور خواهند کرد. با تعجب که در طول 2500 سال چین و هند حتی کوچکترین برخوردی با هم نکردند تا آنکه انگلیس وارد صحنه شد و تخم پرابلم های سرحدی را زرع نمود.