روسیه نیروی هسته ای خود را نوسازی می كند
برای مقابله با سامانه موشكی آمریكا در اروپا
روسیه نیروی هسته ای خود را نوسازی می كند
رادیوی دولتی روسیه از نوسازی نیروی هسته ای این كشور خبر دادكه به عقیده كارشناسان برای برای مقابله با سامانه موشكی آمریكا در اروپا صورت می گیرد.
'صدای روسیه' در گزارش خود خاطرنشان كرد: روسیه طبق برنامه جامعی بطور فعال نیروی هسته ای راهبردی خود را نوسازی می كند و قرار است در راستای اجرای این برنامه استراتژیكی، نیروی دریایی روسیه تا پایان امسال دو زیردریایی اتمی جدید تحویل بگیرد.
در این گزارش توضیح داده شده است كه به فاصله چند ماه پس از راه اندازی زیردریایی اتمی 'یوری دولگاروكی' ، زیردریایی 'آلكساندر نوسكی' به نیروی دریایی روسیه تحویل می شود.
رادیوی روسی به نقل از یك مقام ارشد صنایع دفاعی روسیه افزود: زیردریایی اتمی 'ولادیمیر مونوماخ' هم امسال به آب انداخته شد و مورد آزمایش قرار می گیرد.
به گفته این مقام روس، از سال 2013 روسیه هر سال یك زیردریایی اتمی از نوع پیشرفته 'بوری' به ناوگان اتمی خود می افزاید كه امكان اجرای كامل برنامه ساخت هشت زیردریایی اتمی را تا سال 2018 فراهم می سازد.
'صدای روسیه' در قسمت دیگر گزارش خود با بیان اینكه اولویت توسعه نیروی هسته ای راهبردی روسیه در برنامه تجهیز و نوسازی نیروهای مسلح این كشور مشخص شده است،خاطرنشان كرد: در مكان نخست فهرست خطرهای خارجی ، خطر ناشی از ناتو قرار گرفته و توسعه نیروهای مسلح و صنایع دفاعی این كشور در جهت تامین این اولویت ها صورت می گیرد.
بر پایه این گزارش، روسیه همچنین در توسعه نیروی هسته ای راهبردی خود مساله استقرار سامانه پدافند موشكی آمریكا در قاره اروپا را كه اجرای آن آغاز شده است،مورد توجه خاص قرار می دهد.
'دمیتری راگوزین'معاون امور دفاعی نخست وزیر و نماینده ویژه روسیه در روابط با ناتو روز پنجشنبه اعلام كرد:آمریكا و متحدانش در ناتو حدود یكهزار موشك ویژه برای رهگیری موشك های قاره پیمای روسی در اختیار دارند.
راگوزین گفت:اظهارات مقام های آمریكایی كه به روسیه اطمینان می دهند سامانه پدافند موشكی درقاره اروپا علیه كشور ما هدف گیری نمی شود ، رضایت مسكو را جلب نمی كند.
معاون امور دفاعی نخست وزیر روسیه گفت:برد موشك های رهگیر به اندازه ای است كه سرتاسر بخش های اروپایی روسیه را تحت پوشش می گیرد و آنها می توانند نه تنها موشك های كوتاه و میان برد كشورهای مخالف خود را هدف قرار دهند بلكه موشك های بالستیك روسیه هم در تیررس آمریكا و ناتو قرار می گیرند.
آمریكا به بهانه تهدید موشكی برخی كشورها و تامین امنیت موشكی قاره اروپا ،تصمیم به استقرار سامانه موشكی خود در قاره اروپا گرفته است.
رییس جمهوری روسیه نیز بتازگی نسبت به عواقب استقرار این سامانه موشكی به آمریكا هشدار و به عنوان یكی از تدابیر برای پاسخ به این سامانه از امكان استقرار موشك های تاكتیكی اسكندر در منطقه كالینین گراد خبر داد.
وی همچنین گفت كه در صورت بروز وضعیت نامساعد در زمینه سامانه موشكی آمریكا در قاره اروپا،روسیه از برداشتن گام های بعدی در زمینه خلع سلاح و كنترل تسلیحات خودداری می كند.
مدودیف خاطرنشان كرد:علاوه بر این،با توجه به وجود رابطه مستقیم میان تسلیحات راهبردی تهاجمی و دفاعی،دلایلی برای خروج كامل از قرارداد 'استارت-2' پیش می آید و حق خروج یكجانبه از این قرارداد را برای خود محفوظ می دانیم.