ﺩﺭﻣﺤﻜﻮﻣﯿﺖﻛﺸﺘﺎﺭﻣﺮﺩﻡﻏﺰﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﺳﺮﺍﺋﯿﻞ
ﺩﺭﻣﺤﻜﻮﻣﯿﺖﻛﺸﺘﺎﺭﻣﺮﺩﻡﻏﺰﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﺳﺮﺍﺋﯿﻞ
مدت 5 روز است که ارتش اسرائیل یک میلیون و 700 هزار جمعیت بی دفاع منطقه باریکه غزه را در فلسطین جنایتکارانه زیر باران بمبارانهای مداوم قرار داده است. در جریان این بمبارانها دهها نفر را کشته و صدها نفر را زخمی شده اند. در میان کشته شدگان تعدادی کودک وجود دارند که کوچکترینشان 11 ماه سن داشته است. حماس سازمان فلسطینی حاکم در منطقه غزه نیز، تا کنون بیش از 500 موشک به سوی ساکنان اسرائیل شلیک کرده است که در نتیجه آن سه اسرئیلی کشته و تعدادی زخمی شده اند.
حملات ارتش اسرائیل در روز چهارشنبه 24 آبان با کشتن احمد جعبری، فرمانده شاخه نظامی حماس، به اوج رسید. نظامیان اسرائیل در 27 آبان گفتند که حدود 900 نقطه را در غزه هدف قرار داده اند. از آنجا که تراکم جمعیت در غزه زیاد است و در هر کیلومتر مربع 5 هزار و 800 نفر زندگی میکنند، این حملات تلفات زیادی داشته است. آخرین خبرها حاکی از حدود 50 نفر کشته و صدها زخمی می باشد. از زمان آغاز حملههای اسرائیل در روز چهارشنبه گذشته تا امروز سه سرباز اسرائیلی هم کشته شدهاند. تفاوت میزان تلفات ناشی از این است که حکومت اسرائیل در مقابل نیروی حماس از زور و قدرتی ده چندان استفاده میکند.
هم اکنون تلاشهائی برقراری آتش بس بین حماس و دولت اسرائیل در جریان است. در همین رابطه رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، به مصر سفر کرده است و گفتوگوهای سه جانبه بین روسای دولتهای مصر و ترکیه و قطر با مشارکت حماس برای جلوگیری از تداوم حملات اسرائیل به غزه صورت گرفته است.
سالها است که دولت اسرائیل منطقه نوار غزه را محاصره کرده است و مانع رسیدن کمکهای انساندوستانه به مردم این منطقه است. تلاشهای مردم غزه و سازمان حماس برای شکستن محاصره اسرائیل نه از طریق مذاکرات غیرمستقیم و نه از طریق موشک اندازیها و تونل کشی های مخفیانه به نتیجه نرسیده است. در مقابل این تلاشها، حملات پراکنده ارتش اسرائیل به مردم باریکه غزه طی سالهای اخیر همواره ادامه داشته است و تقریبا هر روز از مردم این منطقه قربانی گرفته است. در پاسخ به این حملات هم گاه و بیگاه از جانب سازمان فلسطینی حماس و دیگران موشک هائی به طرف خاک اسرائیل پرتاب شده است و آرامش مردم نزدیک به مرز اسرائیل و غزه را مختل کرده است.
اما حملات هوائی روزهای اخیر برخلاف بهانه هائی که دستگاههای تبلیغاتی اسرائیل و متحدین غربی آنها انتشار میدهند، تناسبی با حملات موشکی پراکنده حماس نداشته و ابعاد بسیار گسترده آن ناشی از اهداف سیاسی اهداف سیاسی خاصی است که دولت اسرائیل از طریق کشتار مردم فلسطین تعقیب میکند. در همین رابطه است که دولت اسرائیل 75 هزار نفر از افراد نیروی ذخیره خود را به خدمت فراخوانده است و آرایش تهاجمی و تهدید آمیزی به خود گرفته است.
اهداف دولت اسرائیل از گسترش حملات اخیر به باریکه غزه را میتوان چنین خلاصه کرد:
اول، دولت اسرائیل طی سه سال گذشته که مبارزات مردم کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا بر علیه دیکتاتورهای حاکم در جریان بوده است، در برابر این رویدادها سکوت پیشه کرده و با نگرانی تحولات اوضاع در این منطقه را دنبال کرده است. اکنون دولت اسرائیل با حمله به مردم غزه میخواهد ظرفیت دولتهای جدیدی را که در این کشورها بر سرکار امده اند، در میزان پشتیبانی آنها از آرمان فلسطینی ها آزمایش کند و استراتژی سیاسی و نظامی خود را بر این اساس تنظیم کند.
دوم، اخیرا فاش شد که دولت خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس قصد دارد از شورای امنیت سازمان ملل متحد بخواهد تا استقلال کشور فلسطین را در درون مرزهای سال 1967 به رسمیت بشناسد. طبق گزارشها دولتهای غربی، به جز آمریکا، از این خواست حمایت کرده اند. دولت اسرائیل با دست زدن به این حمله میخواهد حکومت خود گردان فلسطین، را از اعلام استقلال یکطرفه بازدارد. حتی پیش از این حملات تهدید کرده بود چنانچه رئیس حکومت خودمختار فلسطین دست به چنین اقدامی بزند حکومت وی را ساقط خواهد کرد. با توجه موقعیت کرانه باختری رود اردن که تحت کنترل سازمان آزادیبخش فلسطین است و مناسباتی که این سازمان با دولت اسرائیل برقرار کرده است، برای دولت اسرائیل حمله به کرانه غربی توجیهی نداشت. اما حملات موشکی گاه و بیگاه حماس که در پاسخ به فشارهای دولت اسرائیل و تدوام محاصره اقتصادی مردم ساکن نوار غزه صورت میگرفت، غزه را به هدف مناسب تری برای تامین این منظور دولت اسرائیل تبدیل کرده بود.
سوم، حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه در عین حال یک مانور نظامی و یک وسیلهای برای آزمایش سیستمهای دفاع موشکی اسرائیل در مقابل تهدهای جمهوری اسلامی و حزب الله لبنان می باشد. تبلیغات پیرامون گنبد حفاظتی اسرائیل و بزرگنمائی کردن و برخ کشیدن خنثی شدن حملات موشکی حماس توسط این سیستم حفاظتی به همین منظور صورت میگیرد. مانوری که به بهای خون مردان و زنان و کودکان ساکن غزه اجرا میشود، در واقع نمایش قدرتی است در برابر جمهوری اسلامی و دولتهای جدید خاورمیانه.
اگرچه سازمان اسلامی حماس همواره رابطه نردیکی با جمهوری اسلامی داشته است، اما طی یکسال اخیر، دولت ترکیه و بعضی دیگر از دولتهای عربی کوشیده اند که جای جمهوری اسلامی را در رابطه با حماس بگیرند. نقش رزیم ایران در تحولات منطقه بطور کلی و در رابطه با مسئله فلسطین بطور خاص، حاشیهای شده است . تا جائیکه دولت مصر تا کنون به نمایندگان رژیم ایران اجازه نداده است که از طریق گذرگاههای خاک مصر به غزه سفر کنند. این روزها رژیم جمهوری اسلامی تلاش میکند با پوشش خبری وسیع رویدادهای غزه برای مدت کوتاهی هم که باشد مشکلات معیشتی مردم در داخل کشوردر حاشیه قرار دهد. اما این امر موقتی خواهد بود. فقر و بیکاری و دیکتاتوری حاکم بر مردم و اختلافات درونی رزیم پایدارتر از آنند که خون کودکان، مردان و زنان غزه بتواند آنرا بپوشاند.
در شرایط دشوار کنونی که مردم غزه از هر سو تحت فشار قرار گرفته اند، شایسته بیشترین همدردی و حمایت هستند. این مردم نه توسط دولت ترکیه مورد پشتیبانی واقعی قرار خواهند گرفت و نه حکومت مصر. مواضع ریاکارانه آنان را مردم این کشورها به آنها تحمیل کرده اند. فقط مبارزه خود فلسطینیان و تداوم انقلاب مردم آزاده مصر و دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه و حمایت وجدانهای بیدار در اسرائیل است که میتواند راه را برای رهائی مردم فلسطین هموار کند.
ﺍﻧﺘﺨﺎﺏﻭ ﺍﺭﺳﺎﻟﯽ ﺷﺮﯾﻔﻪ ﺭﺍﺣﻢ
ﻣﻨﺒﻊCPI: