ﭘﺎﺳﺦ ﻫﺎﯼ ﺟﺎﻟﺐ ﺑﺸﺎﺭ ﺍﺳﺪ، ﺑﻪ خبرﻧﮕﺎﺭ ﻓﺎﻛﺲ ﻧﯿﻮﺯ

ﭘﺎﺳﺦ ﻫﺎﯼ ﺟﺎﻟﺐ ﺑﺸﺎﺭ ﺍﺳﺪ، ﺑﻪ خبرﻧﮕﺎﺭ ﻓﺎﻛﺲ ﻧﯿﻮﺯ

 

20/09/2014

 

 bashar asad

 

به گزارش بولتن نیوز، بشار اسد در گفتگویی با شبکه نزدیک به جمهوری خواهان امریکا، به سوالات آنها پاسخ های جالبی داد. متن کامل گفتگوی رئیس‌جمهور سوریه با شبکه آمریکایی فاکس نیوز به شرح زیر است:

۱ـ آیا با توافق آمریکا و روسیه بر سر طرح نابودی تسلیحات شیمیایی دمشق موافق هستید؟

ـ ما طی هفته گذشته به صورت رسمی به عضویت سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی درآمدیم. منشور این سازمان بر لزوم عدم ساخت، نگهداری و استفاده از این نوع تسلیحات تأکید می‌کند و طبیعتا ما با عضویت خود در آن با تمامی این اصول موافقت کرده و به آن پایبند خواهیم بود.

۲ ـ چرا اکنون موافقت خود با نابودی تسلیحات شیمیایی را اعلام کرده‌اید؟ چرا در گذشته اقدام به چنین کاری نکردید؟

این درست نیست. اجازه دهید به ۱۰ سال پیش بازگردیم، زمانی که سوریه به عنوان عضو غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل، در سال ۲۰۰۳، لایحه نابودی سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه را به سازمان ملل ارائه داد اما دولت آمریکا با این لایحه مخالفت کرد. بنابراین، نمی‌توان گفت که سوریه اکنون با نابودی تسلیحات شیمیایی موافقت کرده است.

۳ ـ مقامات آمریکایی شما را متهم به دروغ‌گویی کرده‌اند، آنان معتقدند که شما تسلیحات شیمیایی خود را پنهان کردید. آیا سوریه دارای تسلیحات شیمیایی است یا نه؟

ـ در ابتدا بگذارید پیرامون سخنان اوباما و جان کری درباره دروغ‌گویی صحبت کنم. من همین‌جا از این دو نفر می‌خواهم تا با ارائه مدرک بگویند که سوریه حتی یک بار ادعا کرده است که تسلیحات شیمیایی “ندارد”. ما هیچگاه اعلام نکرده‌ایم که سلاح شیمیایی نداریم، به عبارتی بهتر هیچگاه وجود تسلیحات شیمیایی در کشور خود را نه تأیید کردیم و نه تکذیب. دولت دمشق همواره اعلام کرده که موضوع تسلیحات شیمیایی، یک موضوع سری است و به کشورهای خارجی ارتباطی ندارد. بنابراین سخنان اوباما و جان کری درباره دروغ‌گویی دمشق، یک “دروغ بزرگ” است.

۴ ـ می‌توانید صراحتا اعلام کنید آیا این تسلیحات را در اختیار دارید یا خیر؟

ـ البته… پیوستن ما به سازمان خلع تسلیحات شیمیایی در سوریه طی هفته گذشته خود، بیانگر این است که ما دارای تسلیحات شیمیایی هستیم و این موضوع دیگر “راز” نیست.

۵ ـ برخی از نمایندگان کنگره آمریکا به نیت شما برای نابودی تسلیحات شیمیایی شک دارند. آنان معتقدند که شما تنها برای وقت‌کشی اقدام به قبول این طرح کرده‌اید. نظرتان در این‌باره چیست؟

ـ سوریه تاکنون هیچ توافق‌نامه‌ای با هیچ کشوری در جهان امضا نکرده مگر اینکه به صورت کامل به آن پایبند بوده است.

۶ ـ یعنی می‌گویید که شما دنبال وقت‌کشی نیستید؟

مراحل اجرای هر توافق‌نامه‌ای نیازمند سازوکارهای خاصی است و این موضوع شامل این توافق‌نامه هم می‌شود. ما به توافقنامه نابودی تسلیحات شیمیایی پایبندیم.

۷ ـ بنابراین، معتقدید که باراک اوباما باید درباره نابودی تسلیحات شیمیایی به شما اعتماد کند؟

ـ اولا باید بگویم کسی که باید به ما اعتماد کند ملت سوریه است نه باراک اوباما. ثانیا موضوع به سازوکارهای توافق‌نامه‌های بین‌المللی مربوط می‌شود، حال اگر کسی به ما اعتماد کند یا نکند همگی باید به مراحل اجرای این توافق‌نامه‌ها پایبند باشند و صبر و حوصله به خرج دهند.

۸ ـ اما شما یک جدول زمانی محدودی برای نابودی کامل تسلیحات شیمیایی دارید. نظرتان در این‌باره چیست؟

- ما زرادخانه‌های شیمیایی خود را به صورت کامل در اختیار سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی قرار خواهیم داد.

۹ ـ آیا حاضرید به بازرسان بین‌المللی اجازه بازرسی از زرادخانه‌های شیمیایی خود را بدهید؟

ـ من نگفتم که ما به صورت جزئی به عضویت سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی درآمده‌ایم، بلکه به صورت کامل این اقدام را انجام دادیم و به تمامی اصول موجود در منشور این سازمان از جمله صدور مجوز بازرسی از زرادخانه‌های خود برای بازرسان بین‌المللی پایبندیم.

۱۰ ـ آیا ممکن است به شبکه “فاکس نیوز” اجازه دهید از زرادخانه‌های شیمیایی شما فیلمبرداری کند به صورتی که ملت آمریکا این زرادخانه را ببیند؟

ـ ما در سوریه مانند هر کشور دیگری قواعد و شروط خاص خود را داریم. ما باید ابتدا این پیشنهاد را بررسی کنیم، آنگاه می‌توان گفت که آیا امکان چنین کاری وجود دارد یا خیر.

۱۱ ـ آیا می‌توانید در اسرع وقت این تسلیحات را نابود کنید؟ اگر جوابتان نه است، چرا؟

ـ معتقدم که تحقق این امر از نظر فنی پیچیده است و نیازمند صرف مبلغ زیادی است. اما از نظر زمان نابودی این تسلیحات، این کارشناسان هستند که باید بازه زمانی آن را تعیین کنند.

۱۲ ـ آیا حاضرید که این تسلیحات را در اختیار آمریکا قرار دهید تا آنها را نابود کند؟

ـ اگر آمریکا واقعا خواهان چنین موضوعی باشد چرا اینکار را انجام نمی‌دهد؟ نابودی تسلیحات شیمیایی ما به زمانی حدود یک سال و بودجه‌ای یک میلیارد دلاری احتیاج دارد. ترجیح می‌دهیم تسلیحات شیمیایی خود را به سازمان‌های رسمی وابسته به سازمان ملل تحویل دهیم.

۱۳ـ قصد دارید این تسلیحات را در مکان خاصی نابود کنید؟

ـ ما هیچ مکان خاصی را برای نابودی تسلیحات شیمیایی در نظر نداریم. نابودی این تسلیحات، آلودگی‌های زیست‌محیطی خطرناکی را ایجاد می‌کند و من همین‌جا اعلام می‌کنم هرکشوری که بخواهد ما این تسلیحات را در اختیار آن قرار می‌دهیم تا نابودشان کند.

۱۴ ـ شما می‌دانید کشورهایی بوده‌اند که پس از خلع سلاح شیمیایی مورد حمله نظامی قرار گرفتند، با توجه به این موضوع، آیا شما از روسیه تضمین گرفته‌اید که در صورت تحقق خلع سلاح شیمیایی‌تان مورد هجوم قرار نگیرید؟

ـ نقش روسیه در بحران سوریه طی دو سال و نیم گذشته همواره مثبت بوده است. آنها تاکنون سه بار از قانون وتو در شورای امنیت سازمان ملل به خاطر سوریه استفاده کرده‌اند. بنابراین، روسیه همواره از نظر سیاسی پشتیبان دمشق بوده است و نیازی به وجود ضمانت نیست.

۱۵ ـ شما طی هفته گذشته شروطی را برای نابودی تسلیحات شیمیایی خود مطرح کردید. این موضوع درست است؟

ـ شروط ما همان شروط سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی است. باز هم تکرار می‌کنم که ما به تمامی بنود منشور این سازمان پایبند هستیم.

۱۶ ـ شما از سوی آمریکا تهدید به حمله نظامی شدید. هنوز هم صحبت از توسل به بند هفت منشور سازمان ملل (مجوز حمله نظامی) هستید. آیا این موضوع باعث اخلال در توافق نابودی تسلیحات شیمیایی دمشق نمی‌شود؟

ـ منظور شما را متوجه نمی‌شوم، چگونه ممکن است در این توافق اخلال ایجاد شود به طوری که اجرای آن به حالت تعلیق درآید؟

۱۷ـ شما به خوبی می‌دانید که بند هفتم منشور سازمان ملل، مجوز حمله نظامی را می‌دهد، اگر دمشق مشمول این بند شد، چه اتفاقی برای توافق نابودی تسلیحات شیمیایی می‌افتد؟

ـ به نظر می‌رسد سوء تفاهمی مبنی بر موافقت ما با این طرح به دلیل تهدیدات آمریکا” وجود دارد. در حقیقت، هنگامی که به عقب‌تر و پیش از ارائه طرح نابودی تسلیحات شیمیایی از سوی مسکو بازمی‌گردیم، به این نکته پی می‌بریم که تهدید آمریکا برای حمله به سوریه هیچ ارتباطی به خلع سلاح شیمیایی ما نداشت، پس نمی‌توان گفت ما این تصمیم را به دلیل این تهدیدات گرفتیم زیرا سوریه هیچگاه زیر بار زور و تهدید نرفته و نخواهد رفت. ما بر اساس طرح روسیه و با توجه به باورها و ارزش‌های خود تصمیم به خلع سلاح شیمیایی گرفتیم. دمشق این توافق را پذیرفته‌ است چه بند هفتم منشور سازمان ملل شامل حال ما بشود چه نشود.

۱۸ ـ بنابراین برای شما اصلا مهم نیست که قطعنامه‌ای تحت بند هفتم منشور سازمان ملل علیه‌تان تصویب شود؟

ـ خیر… این موضوع به هیچ وجه برای ما اهمیت ندارد، ما با انگیزه‌های دیگری تصمیم به خلع سلاح شیمیایی خود گرفتیم و به این موضوع پایبند خواهیم ماند.

۱۹ ـ آمریکا از شما خواسته تا ظرف یک هفته لیستی از زرادخانه‌های شیمیایی خود را ارائه دهید. آیا چنین کاری را انجام می‌دهید؟

ـ اولا ما درباره این موضوع باید با سازمان‌های ذیربط هماهنگ باشیم نه آمریکا. ثانیا عنصر “وقت” مشکل ما نیست بلکه مشکل سازمان خلع تسلیحات شیمیایی است، زیرا این سازمان مسئول نابودی است این تسلیحات است نه ما. دمشق فقط اقداماتی از جمله، ارائه اطلاعات دقیق، فراهم کردن زمینه برای بازرسی از زرادخانه‌های خود را به سازمان ملل ارائه می‌دهد.

۲۰ ـ کارشناسان معتقدند که در شرایط کنونی سوریه، نابودی تسلیحات شیمیایی بسیار سخت است، نظر شما چیست؟

ـ به نظر من حتی در صورت پایان وضع کنونی کشور، باز هم نابودی این تسلیحات بسیار سخت خواهد بود و ممکن است مدت‌ها به طول بی‌انجامد. فقط می‌توانم بگویم که نابودی این تسلیحات حدود یک سال طول خواهد کشید اما زمان دقیق تحقق این امر را کارشناسان باید اعلام کنند.

۲۱ ـ گزارش تیم متخصصان سازمان ملل نشان می‌دهد که از گاز سارین در سطح گسترده‌ای در دمشق استفاده شده است و این موضوع جان بسیاری از غیرنظامیان از جمله کودکان را گرفته است، آیا شما اطلاعات موجود در این گزارش را قبول دارید؟

ـ من نمی‌گویم که این اطلاعات را قبول دارم یا ندارم. ما باید منتظر باشیم تا بازرسان سازمان ملل ادله‌ای را که با استناد به آنها این اطلاعات را منتشر کرده‌اند، در اختیارمان قرار دهدند تا بتوانیم با شفافیت بیشتری در این‌باره صحبت کنیم. بدون سند درباره گزارش سازمان ملل قضاوت نمی‌کنم. بازرسان این سازمان بار دیگر برای تکمیل تحقیقات خود به سوریه بازمی‌گردند. در ضمن باید بگویم که ما هم می‌دانستیم از گاز سارین استفاده شده است، تمامی اطلاعات همین را می‌گوید.

۲۱ ـ بان‌کی‌مون در واکنش به گزارش تیم سازمان ملل اعلام کرده است که آنچه در سوریه اتفاق افتاده جنایت جنگی و نقض آشکار قوانین بین‌المللی است، آیا موافقید؟

ـ البته … آنچه اتفاق افتاده از نظر ما هم جنایت جنگی است.

۲۲ ـ من مطمئن هستم شما تصاویر کودکان قربانی تسلیحات شیمیایی در حومه دمشق را دیده‌اید. درست است؟

ـ بله دیده‌ام. اما هیچکس تا به حال درباره واقعی بودن این تصاویر و فیلم‌ها تحقیق نکرده و همه چیز پس از اتمام تحقیقات تیم سازمان ملل مشخص خواهد شد. نمی‌توان بر اساس فیلم درباره گزارش سازمان ملل قضاوت کرد خصوصا اینکه سوریه طی دوسال و نیم گذشته بارها و بارها از دورغ‌سازی رسانه‌ها و اینترنت ضربه خورده است.

۲۳ ـ گزارش سازمان ملل می‌گوید که حدود یک تن گاز سارین به وسیله موشک در حومه دمشق شلیک شده است. خوب.. گروه‌های مخالف که توان حمل این مقدار گاز سارین را ندارند و اساسا چنین موشک‌هایی را نیز در اختیار ندارند. درست است؟

ـ اولا، گاز سارین را “گاز آشپزخانه‌ای” می‌نامند. می‌دانید چرا؟ چون هر شخصی می‌تواند این گاز را در خانه خود بسازد. ثانیا شما به خوبی می‌دانید که گروه‌های تروریستی سوریه از سوی بسیاری از دولت‌ها در جهان حمایت می‌شوند و این دولت‌ها به آسانی می‌توانند آنها را مجهز به گاز سارین و موشک‌های پیشرفته کنند. ما اسنادی داریم که نشان می‌دهد این تروریست‌ها بوده‌اند که از تسلیحات شیمیایی در دمشق استفاده کرده‌اند.

۲۴