انتقاد از نیمه ‌ افراشتن پرچم‌ بریتانیا بمناسبت درگذشت پادشاه عربستان

هدايت حبيب

 

انتقاد از نیمه ‌ افراشتن پرچم‌ بریتانیا بمناسبت درگذشت پادشاه عربستان

 

طوری که هم ميهنان عزيز و خوانندگان گران ارج آگاهی دارند؛ رسانه های گروهی جهان و افغانستان خبر درگذشت ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی را، که روز پنج شنبه مورخ دوم ماه دلو ۱۳۹۳ مطابق ۲۲ جنوری ۲۰۱۵، به عمر ۹۰ سالگی چشم از جهان فروبست، منتشر نمودند. فردای آن داکتر اشرف غنی ریيس جمهور افغانستان بمنظور شرکت در مراسم ترحيم ملک عبدالله عازم آن کشور گرديد. همينگونه رهبران حکومت ها ويا وزرای خارجه ی شمار ديگری از دولت ها نيز به رسم معمول رهسپار عربستان سعودی شدند.   

اما موضوع نیمه ‌افرشتن پرچم‌ بریتانیا بر فراز ساختمان‌های دولتی آن کشور، بخاطر ادای احترام به ملک عبدالله پادشاه درگذشته عربستان سعودی، انتقادهای شدیدی را نيز به همراه داشته است.
به گزارش بی بی سی، بر اساس پروتکل‌های تشریفاتی، بعد از درگذشت یک حاکم سلطنتی خارجی، پرچم‌ها در بناهای دولتی و سلطنتی بریتانیا به حالت نیمه ‌افراشته در می‌آید.
بر همین اساس روز جمعه، ۲۳ جنوری، پرچم بریتانیا بر فراز تعدادی از ساختمان‌های مهم مانند دفتر نخست‌ وزیری، کاخ باکینگهام و کلیسای وست‌مینستر از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب بصورت نیمه ‌افراشته قرار داشت.
در پی مرگ ملک عبدالله پرچم بریتانیا بر فراز ساختمان پارلمان آن کشور نيز به حالت نیمه‌ افراشته درآمد.
اما شماری از سیاستمداران، گروه‌های حقوق بشری و رسانه‌های بریتانیا به این اقدام اعتراض کرده‌اند.

 
آنها می‌گویند سابقه حقوق بشری عربستان در تبعیض علیه زنان، محدودیت شدید آزادی بیان و مذهب، و مجازات‌های خشن قضایی مانند اعدام و شلاق باعث شده که این ادای احترام تشریفاتی، برازنده پادشاه سابق عربستان نباشد.

صدور حکم هزار ضربه شلاق برای یک وبلاگ‌نویس و همین طور انتشار ویدیوی سر بریدن یک زن در ملاء عام در روزهای اخیر باعث توجه بیش از پیش به وضعیت حقوق بشر در عربستان شده است.

واکنش رهبران بریتانیا
بخشی از پیام ملکه بریتانیا به پادشاه جدید: برادر شما، عبدالله انسانی برجسته بود که عمرش را در راه خدمت به کشورش و خدمت به اسلام صرف کرد... او همواره با اقداماتش برای ایجاد صلح و تفاهم میان ملت‌ها و ادیان در یادها خواهد ماند.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت که از شنیدن خبر درگذشت ملک عبدالله "به شدت اندوهگین" شده و افزود که او "به خاطر سال‌ها خدمت به پادشاهی عربستان و تعهدش به صلح و تقویت تفاهم میان ادیان به خاطر سپرده خواهد شد."

تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا، ملک عبدالله را "متحدی استوار و مطمئن" و "تجددگرایی صبور و زبردست" در منطقه خواند

اما اين که وی رهبر، مدافع و حمايتگر مالی و جانی اصلی بزرگترين سازمانهای تروريستی؛ بشمول تروريستهای جهادی و طالبان افغانستان، القاعده، سپاه صحابه و جهش المسلمين، جماعت اسلامی پاکستان و سازمانهای داعش و بوکوحرام و... بوده و درکنار ملک فهد برادر بزرگش در دهه ی هشاد ميلادی بيشترين پول و سلاح های کشتار مردم بی گناه ميهن ما را به قاتلان حرفه يی عرب و عجم داده به افغانستان غير منسلک بمنظور قتل و غارت فرستادند و دستهای آنها و حکومت شان در اشتعال جنگ های افغانستان و قتل بيش از سه مليون انسان اين سرزمين آلوده است؛ هيچ زمامداری چيزی نگفت وآن جنايات را در نظر نگرفت.

اميدوار هستم تا نويسندگان رسالتمند ميهن ما، آن گونه که جنايات ملک فهد برادر بزرگ ملک عبدالله را در سال ۲۰۰۵ در سايت سپيده دم افشاء و منتشر کرده بودند؛ اعمال جنايتبار اين جانشين و ادامه دهنده ی خط خونين وی را نيز برملا خواهند کرد.