ﻣﻼﻗﺎﺕ ﻣﺮﻛﻞ ﺑﺎ ﺭﺋﯿﺲ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﻣﺠﺎﺭﺳﺘﺎﻥ:

ﻣﻼﻗﺎﺕ ﻣﺮﻛﻞ ﺑﺎ ﺭﺋﯿﺲ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﻣﺠﺎﺭﺳﺘﺎﻥ:

ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺷﺮﻕ، ﺳﯿﺎﺳﺘﯽ ﺁﻣﯿﺨﺘﻪ ﺑﻪ ﺷﺮﻡ ﻭ ﺗﺮﺱ

 

ﻛﻨﻮ ﻭﺭﺳﻚ ﺑﻮﺩﺍﭘﺴﺖ: ﺍﺷﭙﮕﻞ ﺁﻧﻼﯾﻦ

ﺑﺮﮔﺮﺩﺍﻥ: ﻇﻔﺮﺩﺧﺖ ﺧﻮﺍﺟﻪ ﭘﻮﺭ

14 ﺩﻟﻮ ﺳﺎﻝ1393

  " ویکتور اوربان" با سرمشق قراردادن پوتین به او بها می دهد. به همین سبب حکومت او با انتقاد روبروست. کمتر حکومتی از اروپای متحد می خواهد که با او ارتباط داشته باشد. حالا نخست وزیر آلمان بدیدن او می رود. چرا؟

کمتر رئیس دولتی از اروپای متحد در سالهای گذشته با او ملاقات داشته است. در عوض اقتدارگرایان اغلب با میل بدیدن او رفته اند. مانند بازدید “قربانقلی بردی محمداف” حاکم بسیار مقتدر حکومت ترکمنستان که بنا به گزارش حقوق بشر یکی از ظالمترین وخفقان آورترین رژیمها در جهان است. ولی حالا رئیس حکومت مجارستان، ” ویکتور اوربان” می تواند به پیشباز مهمانی برود که مدت زیادی انتظار او را داشته است.

در روز دوشنبه” آنجلا مرکل ” برا ی اولین بار بعد از به قدرت رسیدن “اوربانبا دوسوم آرا درسال ۲۰۱۰ به مدت پنج ساعت به بوداپست سفر می کند.

یک چرخش تعجب آور: قبلا مرکل ملاقات با او را به شدت رد می کرد. حتی او نخواست در تابستان گذشته درجشنی که به مناسبت سالگرد افتادن پرده یِ آهنین در ۲۵ سال پیش، در مجارستان برپا بود، یعنی جشن آغاز پایان تقسیم آلمان، شرکت کند.

ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﺣﺎﻻ؟

به طور رسمی هیچ تحلیلی نیست. دفتر مطبوعاتی فدرال خبر کوتاهی داد که: مرکل و اوربان می خواهند در مورد مسائل دو جانبه و اروپا و نیز تحولات جاری در مجارستان و اوضاع اوکراین بحث کنند. سخنگوی دولت مجارستان “زلاتان کاوکستقریبا به همین صورت گزارش داد. ولی برای ناظرین جریان، رازی در پشت پرده نیست. سیاست “اوربان” بین روسیه و اروپای متحد در حرکت است. از خیلی وقت پیش او سیاست ” درهای باز شرق” را دنبال می کند.

با این سیاست می خواهد راههای ورود به چشمه های مالی وبازارها در روسیه، در جمهوریهای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در آسیای مرکزی، چین و در خاور میانه را توسعه دهد تا به این وسیله، وابستگی خود را به اروپا و بازارهای آن کاهش دهد. علاوه براین در شرق و بخصوص در روسیه هیچکس سوالهای نا خوشآیند در مورد حاکمیت قانون وشفافیت آن مطرح نمی کند.

از وقتیکه اروپای متحد به سبب الحاق” کریمه” به روسیه و جنگ اُ کراین محرومیت اقتصادی را به روسیه تحمیل کرده است، مجارستان به سیاست،”درهای باز شرق در مرکز اروپا” برگشته است. بروکسل از تحریم بوداپست می ترسد: اگر چه تحریم اقتصادی تا بحال به مجارستان هم منتقل شده است. ولی هیچ کدام از روسای دولتهای اروپای متحد مثل اوربان برعلیه تحریم اقتصادی تصمیم گیری نکرده و آن را بزبان نیآورده است.

جدیدا مانورها به این صورت است که فقط دو هفته بعد از ملاقات مرکل قراراست که رئیس جمهور روسیه “پوتین” به بوداپست بیاید. اوربان می خواهد با او در مورد معاملات میلیاردی اتم وگاز مذاکره کند.

لَسزلو لِنجییل دانشمند اقتصاد و روزنامه نگار می گوید:

” مرکل به قصد جلوگیری از ضرر به بوداپست می رود. او میخواهد به “اوربان” هم در مسئله روسیه-اکراین و هم در مورد سیاست اروپای متحد هشدار دهد و اینکه پوتین به قصد ضرر زدن می آید. ” او می خواهد به اروپا وآمریکا نشان دهد که:

    « در اروپای متحد و در ناتو دوستانی دارد که نمی خواهند دست به عملی برعلیه او بزنند.»

اینکه مرکل بتواند”اوربان” را با هشدارش برگرداند، غیرمحتمل به نظرمی آید.”  آتیلا تیبور ناگی” کارشناس سیاست می گوید که: روابط سیاسی بین “اوربان” با کشور های غربی اروپا متزلزل است؛ اینکه خیال بازگشت برای نزدیکی با “پوتیندرسرمی پروراند، تعجب آور نیست.”

یک سال قبل او در ملاقاتش با “پوتین” مخفیانه قراردادی ۱۰ میلیارد ی برای گسترش نیروگاه هسته ای “پَکس” در دو بسته منعقد کرد. در تابستان دو هزار و چهارده در یک گفتار اساسی پیشنهاد الگوی روسیه ای پوتین را به عنوان سر مشق موفقیت معرفی نمود؛ درحالی که برای مجارستا ن پایان دموکراسی لیبرالی را اعلام کرد.

چند هفته پیش با تقلید از روسیه اعلام شد که ثبت سازمانهای غیر دولتی( ان جی او) که از خارج حمایت پولی میشوند، در مجارستان مجاز نیست. مرکل هم از پیشبرد این سیاست، انتقاد مودبانه ای کرد و دو باره حالا هم آن را عنوان خواهد کرد. به همین خاطر در ماه مه دو هزاروسیزده رئیس حکومت مجارستان “مرکل“ را بخاطر روشهای هیتلری سرزنش کرد. این بار اوربان خشونت کمتری در برخورد نشان می دهد. وی در مصاحبه هفتگی رادیوئی در جواب این سوأل که آیا او انتقادی از جانب “مرکل” پیش بینی می کند گفت که معنی دیپلماسی این نیست که به همدیگر درس بدهند. اختلاف و عصبانیت با “بِرتِلمن”(یکی از کنسرنهای بزرگ رسانه های جمعی- م(اوربان آشکارا خواهان جلو گیری از یک نکته انتقادی از دیگر نکات است که گویا او با مالیات مخصوص رسانه های شخصی مستقل قصد فشار بر آنها را دارد. این درمورد ” کلوپ ار تی اِل ” است. حکومت در ژوئن سال قبل مالیات تبلیغات برا ی رسانه های عمومی بر قرار کرد که در درجه اول به کلوپ آرتی ال ” که پر طرفدارترین فرستنده کشور است، مربوط می شد. مالیات این رسانه ۵۰ درصد در آمدش از تبلیغات است.

 

رسانه های دیگر که درآمد کمتری دارند، مالیات کمی می پردازند. از آن تاریخ به بعد ” کلوپ اخبار بعد از ظهر “آرتی ال” از یک مجله زرد به صورت یک فرستنده تحقیقی وافشاگر اخبار سیاسی درآمده است که فقط گزارشهائی جنجالی در مورد فساد حکومت وحزب” اوربان ” یعنی “فیدز” ارا ئه می دهد. در نتیجه ی این کار و جنجالی که ازپس آن بوجود آمد عده زیادی از طرفدارانش را از دست داد.

علاوه براین باید خانم ” لیز مون” رئیس کنسرن “برتلمن” که دوست خانم مرکل است، در مورد مالیات تبلیغات شکوه کرده باشد. در نتیجه “اوربان” کوتاه آمده است.

”ار تی ال ” لوکزامبورک این را تائید کرده است که آنها در مورد پائین آوردن مبلغ زیادی از مالیات معامله کرده اند. “ارتی ال ” لطمه زدن اقدامات دولت به استقلال رسانه ها را تکذیب کرده است ودر گزارش ها از شدت مخالفت با فساد دولتی کاسته است. این نشان می دهد که “اوربان” حاضر به دادن امتیازات خاصی است ودست کم خبر خوبی برای مرکل آماده کرده است.

ﺍﺭﺳﺎﻟﯽ ﺷﺮﯾﻔﻪ ﺭﺍﺣﻢ ﺍﺯ ﻫﺎﻟﻨﺪ

ﻣﻨﺒﻊ:

hafteh.de