ﺷﻜﺴﺖ ﻃﺮﺡ ﺣﻤﻠﻪ ﺑﻪ ﻛﺎﺥ ﺭﯾﺎﺳﺖ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﻭ ﺩﻓﺎﺗﺮ ﺷﺒﻜﻪ ﯼ ﺗﻠﻪ ﺳﻮﺭ

 

ﺷﻜﺴﺖ ﻃﺮﺡ ﺣﻤﻠﻪ ﺑﻪ ﻛﺎﺥ ﺭﯾﺎﺳﺖ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﻭ ﺩﻓﺎﺗﺮ ﺷﺒﻜﻪ ﯼ ﺗﻠﻪ ﺳﻮﺭ

 

ﺟﺰﺋﯿﺎﺕ ﺟﺪﯾﺪ ﺍﺯﻛﻮﺩﺗﺎﯼ ﺟﻮﺑﺎﯾﺪﻥ ﻋﻠﯿﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﻭﻧﺰﻭﯾﻼ

 

 

«دیوسدادو کابیو» رئیس مجلس ونزوئلا و «خورخه رودریگز» شهردار «کاراکاس» پایتخت این کشور روز گذشته طی برنامه تلویزیونی تحت عنوان «ال ماسو داندو» (ارائه گروهی از اطلاعات) از جزئیات بیشتری در رابطه با کودتای ضددولتی موجود از سوی اپوزیسیون در این کشور خبر دادند.

 

 

نیکولاس مادورو، رییس جمهوری ونزوئلا پنج شنبه گذشته از ناکام گذاشتن طرح کودتایی با حمایت آمریکا در کشورش خبر داد.

مادورو در یک نطق تلویزیونی گفت که دولتش توانسته از کودتایی که قرار بود با استفاده از یک جت جنگنده و حمله به کاخ ریاست جمهوری صورت گیرد، جلوگیری کند.

رییس جمهوری ونزوئلا دولت آمریکا را به ایفای نقش مخفیانه در طرح هایی برای بی ثبات کردن و کودتا علیه دولتش متهم کرد و گفت: به اینجا آماده ام تا آن را محکوم کنم. ما کودتایی را که علیه دمکراسی و ثبات کشورمان طراحی شده بود، ناکام گذاشتیم.

وی توضیح داد: این کودتا شامل تلاش برای استفاده از گروهی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش برای تحریک اقدامات خشونت آمیز و حمله بود.

مادورو از اشاره به نام نیروهایی از ارتش که در این کودتا نقش داشتند، خودداری کرد و درعین حال گفت: دولت آمریکا و گروه های مخالف جناح راست در پشت آن قرار داشتند.

رییس جمهوری ونزوئلا افزود: کشورش توانسته با خنثی کردن این کودتا، افرادی را که در آن دست داشتند، بازداشت کند.

مادورو با بیان این که طرح کودتای اخیر شامل حمله به کاخ ریاست جمهوری در هفته جاری یا یک راهپیماییعمومی با حضور وی بوده است،افزود: برخی دیگر از ساختمان های دولتی از جمله وزارت دفاع ونزوئلا و شبکه تلویزیونی 'تله سور' هدف حملات قرار داشتند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنج شنبه شب از اظهار نظر درباره این اتهام رییس جمهوری ونزوئلا خودداری کرد.

مادورو پیشتر نیزهشدارداد که طرح هایی برای 'خریدن یا فاسد کردن' مقام های ارشد نظامی ونزوئلا برای به راه انداختن کودتا در کشورش وجود دارد.

وی با بیان این که 'جو بایدن' معاون رییس جمهوری آمریکا هدایت توطئه ای خونین برای سرنگونی دولتش را برعهده داشته، گفت: یک طرح کودتای خونین علیه کشور ما وجود دارد و باید اقداماتی برای درهم شکستن چنین سناریویی انجام دهیم.

جزئیات دیگری از کودتای ضد دولتی در ونزوئلا منتشر شد
”دیوسدادو کابیو” رئیس مجلس ونزوئلا و ”خورخه رودریگز” شهردار ”کاراکاس” پایتخت این کشور روز گذشته طی برنامه تلویزیونی تحت عنوان ”ال ماسو داندو” (ارائه گروهی از اطلاعات) از جزئیات بیشتری در رابطه با کودتای ضددولتی موجود از سوی اپوزیسیون در این کشور خبر دادند.

از این رو ”رودریگز” اعلام کرد که براساس اطلاعات به دست آمده ”خولیو بورخس” نماینده مخالف ونزوئلا در تلاش بوده تا به منظور اجرای کودتایی علیه دولت ”نیکلاس مادورو” رئیس جمهور ونزوئلا نقاط استراتژیک موجود در کشور را طی عملیاتی بمباران کند.

به گفته ”رودریگز”،ژنرال ”ماکسیمیلیانو هرناندز باسکز” یکی از نظامیان دستگیر شده در این رابطه ”بورخس” را رهبر اصلی تمامی تاکتیک‌های جنگی و استراتژیکی در این کودتا معرفی کرده است.

”کابیو” پیرامون این مسئله اسامی نظامیان همدست در این کودتا را نام برده و تصاویر مناطق مورد نظر اپوزیسیون برای بمبگذاری و حمله را نشان داد که از میان آن‌ها می‌توان به کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا، ساختمان وزارت دفاع، برخی سازمان‌ها و نهادهای دولتی و همچنین ساختمان دفاتر اصلی شبکه دولتی ”تله‌سور” در این کشور اشاره کرد.

در این راستا رئیس مجلس ونزوئلا در بخشی از سخنانش تأکید کرد: هر کسی که علیه آرامش، ثبات و امنیت موجود در کشور قیام کند از مخالفان ما به شمار خواهد رفت.

از سویی دیگر ”مادورو” نیز در این روز از نقش بر آب کردن عملیاتی از جانب اپوزیسیون خبر داده و اعلام کرد که طی این اقدام 4 نظامی همدست در این اقدام ضد دولتی دستگیر شدند.

براساس گزارشات موجود نظامیان طی این اقدام سعی داشتند با استفاده از یک فروند هواپیما محل کاخ ریاست جمهوری این کشور را مورد حمله قرار دهند.

”مادورو” در ادامه سخنانش اذعان داشت که در پس تمامی اقدامات ضد دولتی موجود در ونزوئلا آمریکا قرار گرفته است، به همین دلیل از مردم کشور خود درخواست کرد تا در برابر این توطئه‌ها هوشیار و آگاه بوده و اجازه پیروزی به اپوزیسیون و واشنگتن را ندهند.

با ارائه جزئیات مذکور اپوزیسیون ونزوئلا به اقدامات دیگری از جمله آتش زدن نهادهای دولتی و مسموم کردن آب در ایالت ”مریدا” نیز محکوم شده است.

چاوز، کاسترو و کودتای 2002
در مورخ 11 آپریل 2002 پس از سپری شدن دوره ای از اغتشاش و آشوب گری توسط راستگرایان مورد حمایت آمریکا، رسانه های غربی عملیات روانی عظیمی علیه دولت انقلابی ونزوئلا طراحی می کنند که در آن هوگو چاوز متهم به سرکوب تظاهرات صلح آمیز مردم و تیراندازی به آنان می شود. این در حالی بود که در همان مقطع تصاویر جنایت های تک تیرانداز ها و تروریست های وابسته به راستگرایان در شلیک به مردم و به قتل رساندنشان منتشر شده بود

با این وجود فضا سازی رسانه های غربی ادامه داشت تا اینکه کاخ ریاست جمهوری در یک عملیات کودتایی محاصره شد. نظامیان مورد حمایت غرب پس از ورود به دفتر کار رئیس جمهور به او تا ساعت 15 و 30 دقیقه فرصت دادند تا بین این دو گزینه، یکی را انتخاب کنید:

1-   امضاء نامه استعفا

2-    مرگ.

نظامیان به چاوز گفتند که او برکنار شده و به زودی کاخ ریاست جمهوری با خاک یکسان خواهد شد. چاوز اما پس از کوبیدن مشت های گره کرده اش روی میز و کشیدن علامت صلیب روی سینه اش، تاکید کرد که این اتفاق هرگز نخواهد افتاد. نظامیان چاوز را بازداشت کرده و به منطقه ای نامعلوم انتقال دادند. پس از آن در یک فریبکاری بزرگ، رسانه های حامی دولت کودتا تاکید کردند که چاوزاستعفا داده است. دولت کودتا ضمن برکناری کابینه چاوز، رئیس دستگاه قضایی و اعضای کمیسیون ملی انتخابات، سوگند یاد کرده و تشکیل می شود

بهت و حیرت سراسر جامعه ونزوئلا را فرا می گیرد. در همین حین دختر بزرگ چاوز در تماس با تلویزیون ملی کوبا به مردم می گوید که پدرش در پی یک کودتا برکنار شده و هرگز استعفا نداده است. هوگو چاوز با هیلی کوپتر به جزیره ای انتقال داده می شود تا همانجا به قتل برسد. در حالی که نظامیان مزدور آماده شلیک به جمهور مردم از پشت سر می شوند، 2 نفر از نظامیان وفادار به رئیس جمهور، اسلحه را به سوی آنان بر می گردانند و چاوز از مرگ نجات می یابد اما دوباره بازداشت می شود و برای امضای نامه استعفا تحت فشار قرار می گیرد.

 یکی از نظامیان وفادار به چاوز مخفیانه از او می خواهد تا نامه ای به امضای خودش بنویسد و آن را در سطل آشغال بیاندازد تا او نامه را به دست رسانه های مستقل و مردم ونزوئلا برساند. چاوز چنین می کند. لحظاتی پس از انتشار نامه، در یک خیزش بی نظیر و عظیم، ملت ونزوئلا تمام خیابان ها  و پادگان ها را به تسخیر خود در می آورد.

 صدها نفر از مردم در عملیات سرکوب وحشیانه عوامل کودتا کشته می شوند اما هیچکس خیابان ها و پادگان ها را ترک نمی کند. ساعاتی بعد چاوز دوباره رئیس جمهور بود و در آغوش ملت.

آمنوتب زامبرانو سفیر جمهوری بولویواری ونزوئلا در تهران با حیاتی توصیف کردن نقش فیدل کاسترو در نجات چاوز از کشته شدن توسط کودتاچیانی که او را ربوده بودند، می گوید:

فیدل کاسترو روز 11 آپریل با چاوز تماس گرفت و از او سوالاتی پرسید. کاسترو به چاوز گفت که ما خیلی وقت است با هم صحبت نکرده ایم. در آن گفت و گو رهبر انقلابی کوبا درباره توان نظامی ونزوئلا و نیروهای نظامی وفادار به چاوز سوالاتی مطرح می کند.

اگر اعمال نفوذ و تلاش های کاسترو نبود کودتاچیان قطعا در همان زمان چاوز را می کشتند. اما کاسترو با استفاده از پرستیژ و محبوبیت بین المللی اش نامه های زیادی را به سران جهان نوشت و آن ها را از کودتا آگاه کرد.

ﻣﻨﺒﻊ: ﺗﺎﺭﻧﻤﺎﯼ:

http://www.dolatebahar.com