سوسیالیسم در برابر نئولیبرالیسم: مناظرۀ کوررآ با اپوزیسیون

منبع: تله سور

تارنگاشت عدالت

سوسیالیسم در برابر نئولیبرالیسم: مناظرۀ کوررآ با اپوزیسیون
کوررآ گفت دولت به سرمایه‌ گذاری اجتماعی عمومی نیاز دارد. سیاستمداران اپوزیسیون  گفتند اکوادور به علت سیاست‌های دولت در خطر است.

رافائل کوررآ ريیس‌ جمهور اکوادور روز چهارشنبه در یک مناظره تلویزیونی با گروهی از اقتصاددانان مخالف برنامه‌های دولت خود شرکت کرد. مناظره به بحث بین سیاست‌های نئولییرالی دولت‌های پیشین و سیاست‌ های سوسیالیستی دولت کوررآ خلاصه می‌ شد.

اکوادور در ۸ سال گذشته تحت ریاست جمهوری کوررآ تلاش کرده است الگوی اقتصادی و اجتماعی خود را تغییر دهد، و از این طريق به ثبات اقتصادی و سیاسی بیش‌تر و هم‌ چنین کاهش نابرابری اجتماعی کمک کرده است. طبق آمار بانک جهانی، نرخ فقر در کشور بین سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۵ تقریباً ۱۵ درصد کاهش یافته است.

با این وصف، دولت در ماه‌های اخیر از بيرون و در داخل کشور عمدتاً به دلیل سیاست‌های بهره ‌برداری شدید از منابع و ادامه استخراج نفت برای تأمین مالی برنامه ‌های اجتماعی، مورد انتقاد قرار گرفته است.

کوررآ اقتصاددان تحصیل‌ کرده‌ای که دکترای خود را در سال ۲۰۰۱ از دانشگاه ایلینویز دریافت کرد، و پاتریشیو ریورا وزیر هماهنگ ‌کننده اقتصاد سیاسی اوکوادور و فاستو هرررا وزیر دارایی اکوادور در یک سمت مناظره قرار داشتند.

در سمت مقابل آن‌ها، ماریچیو پوزو وزیر سابق اقتصاد، رامیرو گونزالز ريیس سابق مؤسسه ـ تأمین اجتماعی، و آلبرتو داهیک معاون ريیس ‌جمهور سابق قرار داشتند.

با توجه به این‌ که مناظره میان اقتصاد دانان بود، بسیاری از مباحث بر حول جزيیات سیاست‌های اقتصادی دولت قرار داشت. با این وصف، مناظره در لحظاتی چند، مبادلات داغی را به وجود آورد.

در یک نقطه، کوررآ به سمت مخالفین رفت و نسخه‌ای از پایان ‌نامه خود را که در رد سیاست‌های نئولیبرالی دولت‌های سابق است به آن‌ها داد، کوررا آن سیاست‌ها را «شکست خورده» نامید. سیاستمداران اپوزیسیون ادعا کردند کشور در بحبوحه یک بحران اقتصادی قرار دارد و بازگشت به سیاست‌های پیشین را پیشنهاد کردند. پیشنهادات آن‌ها شامل کاهش هزینه عمومی برای افزایش ذخیره ارزی، و تأکید بیش‌تر بر «ثبات اقتصادی» می‌ شد.

مخالفین کوررآ شدیداً از هزینه‌های دولت انتقاد کردند و گفتند که کشور به سمت بدهکار شدن می ‌رود.

ريیس‌جمهور کوررآ در پاسخ گفت:

«اکوادور در عرض ۸ سال کاری را انجام داده است که در عرض ۳۰ سال انجام نشد.» او هم‌چنین گفت اکوادور از جمله ۵ کشور دارای کم‌ترین بدهی در آمریکای لاتین است و افزود این از برکت سرمایه‌ گذاری دولت او در برنامه‌های اجتماعی و استفاده مسؤولانه و بهینه از درآمدهای نفتی است.

تحت رهبری کوررآ، دولت به سرمایه‌گذاری اجتماعی مانند ساختن مدارس، بزرگراه‌ها و بیمارستان‌ها، به ویژه در مناطقی که دولت‌های سابق به آن‌ها توجه نمی‌کردند، اولویت داده است.

کوررآ گفت که اکوادور در بحران قرار ندارد، اما انکار نکرد که کاهش قیمت نفت و این واقعیت که اکوادورر ارز خود را ندارد، چالش‌هایی را دربر دارند.

کوررآ در پاسخ گفت:

«بحران چیزی است که در نتیجه سیاست‌های شما در دهه ۹۰ رخ داد. »

اکوادور یک کشور صادرکننده نفت است و فروش نفت یک منبع مهم درآمد برای دولت است. در نتیجه يک بحران بانکی بزرگ در ۹۹-۱۹۹۸، اکوادور مجبور شد ارز ملی خود را رها کند و اکنون از دلار ایالات متحده استفاده می ‌کند.

اپوزیسیون کوررآ را به قصور در اجرای سیاست‌هایی متهم کرد که به ایستادگی در برابر تأثیر یک بحران خارجی، مانند قیمت نفت، کمک می ‌کنند. آن‌ها پیشنهاد کردند اکوادور سیاست‌هايی را به اجرا بگذارد که سرمایه‌ گذاری خارجی بیش‌تر را، تشویق کرده و از اتکاء بر صادرات اولیه می ‌کاهد.

کوررآ با اشاره به خروج شهروندان اکوادور پس از بحران بانکی گفت: «تنها چیزی که شما مدیریت کردید صدور انسان بود.»

اکوادور از اوايل دهه ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۰۰ دو موج عمده مهاجرت را تجریه کرد که طی آن ۱۵-۱۰ درصد جمعیت، کشور را ترک کردند. طی بحران دهه ۹۰، اکثر آن‌ها به اسپانیا، ایالات متحده و ایتالیا رفتند.

پایان

........................

ارسالی شریفه برومند