فراخوان برای همبستگی و پشتیبانی بین‌المللی از جنبش کارگری درایران

فراخوان برای همبستگی و پشتیبانی بین‌المللی از جنبش کارگری درایران

از دسامبر ۲۰۱۷  که در بیش از ۱۵۰ شهر ایران جنبش سراسری برپا شد و برخی شهرها و مراکز مهم حکومتی برای ساعاتی به دست  مردم افتاد، نزدیک به یکسال می‌گذرد. این جنبش مردمی، همچنان جاری است و هر لحظه امکان انفجار می‌رود. از روز ۷ دی‌ماه (۲۸ دسامبر۲۰۱۷) تا کنون بیش از ۷۰۰۰ اعتصاب،‌ اعتراض و مارش کارگری همه روزه در ایران برپا بوده است. خواست‌های کارگران و زحمتکشان در ایران، در یک شعار سراسری خلاصه می‌شود:‌ نان،‌کار،‌آزادی! این شعار،‌بیان فشرده‌ی یک اعتراض طبقاتی در ایران است. این شعار اصلی، نشانه‌ی آن است که اینک طبقه کارگر است که در برابر حکومت و طبقه سرمایه‌دار به میدان می‌آید.در این ۴۰ ساله حاکمیت استبداد دوگانه سرمایه‌داری و اسلام سیاسی در ایران وضعیت فاجعه باری را به بار آورده است. و این شرایط جاری در ایران پدیده‌ای نیست جز پی‌آمد بحران جهانی سرمایه،‌بحران حاکمیت و مناسبات سرمایه‌داری در ایران و‌ماهیت ضد انسانی حکومت که حکومت شوندگان را در جنگ و تحریمی ۴۰ ساله به فلاکت نشانیده است. در ایران امروز، بخشتولید به جز نفت و گاز،‌ورشکسته شده است. حکومت ایران با روی آوری به تروریسم دولتی و دخالتگری‌های نظامی،‌ جنگ نیابتی را به یاری ارتش مذهبی برون مرزی «سپاه قدس» خویش و پرداخت میلیاردها دلار برای بقاء حکومت‌های بشاراسد، حوثی‌ها در یمن، حزب الله لبنان، ‌جهاد اسلامی و دیگر نیروهای وابسته در لبنان، بحرین و حشد الشعبی در عراق و دیگر کشورهای خاورمیانه به ویژه، روی‌آوری و هزینه گذاری میلیاردها دلاری برای مسلح شدن به سلاح هسته‌‌ای و تولید موشک‌های قاره پیما، تولید داخلی را به ورشکستگی کشانیده  و ساختارجامعه‌ را به تخریب و مرگ نشانیده است.  در نتیجه سیاست‌های نئولیبرالیستی و واگذاری مهمترین بخش اقتصادی و تولیدی به بزرگترین نیروی سرکوب یعنی سپاه پاسداران و تبدیل نظامیان و وابسته‌گان باند حکومتی ولایت فقیه، این دوباند در موازی با دولت به مهمترین بخش طبقه سرمایه دار در حکومت و مناسبات سرمایه‌داریحکومتی تبدیل شده‌اند. این باندها، امروزه به صورت دلال - کمپرادور با رانت خواری اقتصادی و سیاسی، به غول‌های سرمایه‌داران دلالی، مالی و تجاری تبدیل شده اند.

سه مرکز مهم تولیدی هپکو در اراک که روزی بزرگترین مجتمع تولید ماشین‌های سنگین و ریل  در خاورمیانه بود، ورشکسته شده است. بزرگترین مجتمع پولادسازی ایران در اهواز در نتیجه ورود پولاد از خارج و واگذاری این بخش به بخش‌وابسته به سپاه زیر نام «خصوصی سازی»  به همان سرنوشت مجتمع صنعتی هپکو دچار شده است. بزرگترین مجتمع تولید نیشکر و کشت نی شکر و چندین کارخانه وابسته به آن با سیاست رانت‌خواری و دلالی به «بخش خصوصی» وابسته به سپاه واگذار شد. شرایط این سه مجتمع عظیم تنها گوشه‌ای کوچکی از فاجعه را نشان می‌دهند. این روند ورشکستگی تولیدات داخلی و تعطیلی تولید به سود  دستیابی باندهای حکومتی به رانت‌‌ها و سودهای عظیم واردات و دلالی تصویری است سراسری در ایران. اینک  این سه مجتمع و صدها مرکز تولیدی و خدماتی بدون  مدیریت  به حال خود رها شده، و ماهها است که دستمزدهای کارگران پرداخت نشده است.در برابر این روند، واکنش کارگران و زحمتکشان در سراسر ایران،با ممنوعیت اعتصابو همایش و ممنوعیت هرگونه نهاد کارگری و صنفی مستقل،‌ اعتراض‌ و همایش بوده است. تا کنون به ویژه درماه نوامبر (آبان -آذر ۹۷)،‌ خیزش دوباره اعتراض‌ها در هفت تپه و اهواز،‌ دهها تن از نمایندگان کارگران دستگیر و به شکنجه‌گاه سپرده‌ شده‌اند تا  سرمایه‌داران در پناه سلاح نیروهای امنیتی و سرکوب جمهوری اسلامی بتوانند همچنانبه ربایش ادامه دهند.

 همراه و همصدا با اعتراض‌های کارگران نی‌شکرهفت تپه در شهر شوش، کارگران به پاخاسته درگروه ملی فولاد اهواز و نیز مجتمع ماشین سازی هپکو اراک، دانشجویان دانشگاه تهران فریاد  همبستگی میزنند: از هفت تپه تا تهرانفردا تمام ایران! شوراهای صنفی آموزگاران در سراسر ایران  با دو اعتصاب سراسری در اکتبر و نوامبر ۲۰۱۸ در دو روز پیایپی در تدارک اعتصابی سراسری هستند. اعتصاب‌های رانندگان کامیون در سراسر ایران، با تهدید به‌دار‌آویختن اعتصابیون روبرو شده،‌ ایستادگی و همبستگی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه،‌اعتراض‌های بانشسته‌گان و مال باختگانی که صدها بانک وابسته به سپاه و وابسته‌گان حکومتی سپرده‌‌هایشان را ربوده و اعلام ورشکستگی کرده‌اند ووو همه پیش در آمد یک خیزش سراسری و در حال پیشروی به سوی یک اعتلاء انقلابی در ایران است. در هفت تپه، در پی دستگیری ۱۸ نماینده وفعال کارگری و آزادی موقت آنان، اسماعیل بخشی نماینده شورایی (شورای ممنوعه‌ای که خودگردانی مجتمع را اعلام کرد)همچنان در بازداشت و به‌همراه سپیده قُلیان یکی از زنان مبارز که در همبستگی با کارگران هفت تپه دستگیر شده است را زیر شکنجه به اقدامهای امنیتی متهم کرده‌‌اند. علی نجاتی‌ نماینده کارگران و باسابقه هفت تپه زیر پی‌گرد است و خانه‌اش روز۲۷ نوامبر ۲۰۱۸مورد هجوم  سپاه قرار گرفته است. رژیم نیروی ویژه سرکوب ضد شورش را در برابر کارگران به میدان آورده‌است. صدها نفر از آموزگاران و راننده‌گان کامیون و اتوبوس و زنان و مردان آزادیخواه، در زندان‌های سراسر ایران به شلاق و شکنجه محکوم شده‌اند. در روز ۸ آذرماه ( ۲۹ نوامبر)  منزل علی نجاتی از چهره های سرشناس سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه مورد هجوم مامورین حکومتی قرار گرفت و او را به همراه پسرش (پیمان نجاتی) و مهمانش دستگیر و پس از ضرب و شتم شدید آنها را با خود بردند بنا به آخرین اخبار دریافتی، پسر و میهمان علی نجاتی، پس از بازجویی با قید وثیقه آزاد شده اند و علی نجاتی به مکان نامعلومی انتقال یافته است. آخرین گزارش‌ها نیز از شکجه شدید اسماعیل بخشی  خبر می‌دهند و اینکه این کارگر آگاه با مقاومتی قهرمانه در برابر شکنجه گران و دفاع جانانه از خواسته ها و اعتصابات کارگران در پی شکنجه‌های وحشیانه به بیمارستانی منتقل شدهو سپس به مکانی مخفی انتقال داده شده است

کارگران ایران اینک شعار شورا‌های کارگری و کنترل کارخانه ها را فریاد می کشند. در چنین شرایطی ما همصدا با طبقه کارگر انقلابی در ایران از تمامی نهادهای حساس به حقوق انسان،در خواست همبستگی داریم. دراقدامهای بین‌المللی و طبقاتی وهمبستگی  است که می توانیم سرکوب بی رحمانه‌ی حکومت سرمایه‌داری اسلامی علیه کارگران را محکوم و متوقف کنیم و برای آزادی تمامی فعالین کارگری،‌آموزگاران، دانشجویان و تمامی زندانیان سیاسی عقیدتی دربند بکوشیم. شورش سراسری برای نان و رهایی و اصول و ارزش‌ها انسانی در ایران یک واقعیت عینی است.

دفترروابط بین المللی حزب کمونیست ایران

۲۹ نوامبر ۲۰۱۸

https://www.youtube.com/watch?v=jmed56YMC2k

https://www.youtube.com/watch?v=iKtbwY9nGn8

https://www.youtube.com/watch?v=oKjB0eAaVjs

https://www.youtube.com/watch?v=9z2PNDTh9SA

https://irane-ma.com/8