چهار سال بمباران و محاصره یمن

چهار سال بمباران و محاصره یمن:

عربستان خری در گل مانده!

۲۹/۰۳/۲۰۱۹

منبع: مجله هفته

 مترجم: جعفری

امنیت در مناطق تحت کنترل «جنبش انصارالله»، بیانگر شکست طرح های دشمنان یمن در این کشور است.

«لقمان عبدالله» روز چهارشنبه در مقاله ای که در پایگاه خبری الاخبار منتشر شد، نوشت، با وجود قساوت و بی رحمی دشمنان یمن و طولانی شدن جنگی که ائتلاف سعودی اماراتی علیه این کشور آغاز کردند، صنعاء و دیگر استان های شمالی تحت کنترل «دولت نجات ملی» در سایه امنیت و ثباتی به سر می برند که یمن طی سال های گذشته به خود ندیده بود.

دشمنان یمن پیوسته در اندیشه متزلزل کردن آرامش یمن، ایجاد اغتشاش و نا امنی و ضربه زدن به اصول و پایه های جامعه و قبایل یمن و مهم تر ازهمه وحدت ملی این کشور بوده اند.

توطئه های دشمنان یمن طی 4 سال گذشته اما در صنعا و استان های شمالی، به برکت هوشیاری مردمی، تدابیر امنیتی و اقدام های پیشگیرانه، با شکست مواجه بوده است.

طرح های بی وقفه دشمنان که با هدف کشتار مردم، تخریب تاسیسات زیربنایی، مراکز دولتی و خصوصی، مساجد و بازارها تهیه و به مورد اجرا در آمده است، در مناطق تحت کنترل جنبش انصار الله، نتیجه مورد نظر دشمنان را محقق نکرده و نتیجه عکس داشته است.

شکست این طرح ها با تضعیف قدرت نیروهای طرفدار ائتلاف سعودی و اماراتی و مزدور برای تحت قیمومیت در آوردن مناطق و قبایل یمنی از نظر اقتصادی و امنیتی همراه بوده است.

این نیروها تلاش داشتند با ایجاد کمربندهای امنیتی در برخی مناطق ثروت ملی مردم یمن را چپاول کنند و به بهانه امنیتی که تنها در ظاهر حاکم بوده مردم این مناطق را از هر نظر تحت سلطه اربابان خود در آوردند.

امنیت اما در صنعا پس از 21 سپتامبر 2014 به برکت اراده سیاسی و تصمیم های قوی،  مسوولانه و همبستگی جبهه داخلی حاکم گشت.

از آن تاریخ به بعد قانون در این شهر حاکم شد و نهادهای امنیتی یمنی، طی این سال ها توانسته اند به قیمومیت های خارجی و «امنیتی» که تنها در خدمت استعمارگران بود و نیز اقدام های تروریستی «القاعده» پایان بخشند. «القاعده» که از زمان بازگشت «عرب های افغان» به کشورهایشان (که اکثرا هم از یمن بودند) و در آغاز هزاره سوم میلادی به عنوان مهمترین ابزار سیاسی و مالی در راستای خدمت به منافع غرب، در یمن شکل گرفت.

اکنون اما سرکرده ها و عناصر این شبکه تروریستی از استان های شمالی خارج شده اند و حوزه فعالیتشان به استان های جنوبی و برخی بخش های استان تعز محدود شده است.

فعالیت های این گروه تروریستی به مثابه جنگی امنیتی است که همسو با جنگ نظامی علیه یمن در جریان است.

اهداف مورد نظر «جنگ امنیتی» تروریست ها، کم اهمیت تر از اهداف جنگ نظامی نیست که دشمنان یمن و اکنون «ائتلاف سعودی- اماراتی» در اندیشه تحقق آن دراین کشور هستند.

ضربه زدن به ثبات و متزلزل کردن وحدت جبهه داخلی در صدر اهداف دشمنان یمن قرار دارد.

جنگ در الحدیده نیز با همین هدف کلید خورد و همزمان گروه های داخلی (وابسته به القاعده) برای ضربه زدن به امنیت در این استان راهبردی یمن وارد عمل شدند.

اما با تلاش نیروهای امنیتی، برخی از این عناصر بازداشت و شبکه های متعددی منهدم شدند. بازداشت شدگان به دستگاه های ارتباطی و تجهیزات نظامی مجهز بودند.

نیمه سپتامبر گذشته سرویس های امنیتی با منهدم کردن یک شبکه جاسوسی، ضربه سهمگینی به ائتلاف جنگ ضد یمن وارد کردند.

این شبکه برای سرویس اطلاعات امارات نیرو جذب می کرد. این افراد پس از آموزش در اختیار سرویس اطلاعات امارات قرار می گرفتند و از نهادهای مدنی، دولتی و امنیتی یمن برای امارات جاسوسی می کردند.

طی روزهای گذشته نیز چندین شبکه و گروه های مزدور و مورد حمایت دشمنان یمن شناسایی و منهدم شدند. اواخر هفته گذشته یکی از سرکردگان القاعده در استان تعز به نام «ابو عبدالله مصری» بازداشت شد. این فرد از اولین افرادی بود که با «أبوبکر البغدادی» سرکرده داعش بیعت کرد.

«ثبات امنیتی در مناطق تحت کنترل «انصارالله»، شکست طرح های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در یمن»

اینگونه عملیات و دیگر دستاوردهای نیروهای امنیتی تاکنون طرح های دشمنان یمن را به چالش کشانده است.

ثبات امنیتی در استان های تحت کنترل انصار الله شکستی فضاحت بار برای طرح کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قلمداد می شود؛ طرح هایی از سال ها قبل که برای تخریب یمن، ایجاد اغتشاش در این کشور، ترور شخصیت های یمنی، بمب گذاری و ایجاد ترس و وحشت در میان مردم، مصادره املاک عمومی و خصوصی و ایجاد درگیری های داخلی کلید خورده است.

طی سال های جنگ دشمنان یمن تلاش کردند، با ایجاد درگیری و کشمکش میان شبه نظامیان در عدن و دیگر مناطق اشغالی یمن طرح تجزیه این کشور و ماندن آن در حالت «بدون دولت» را با هدف چپاول منابع و ثروت های طبیعی و بسط نفوذ خود در یمن به مورد اجرا درآوردند.

دشمنان یمن همزمان از براه انداختن جنگ تبلیغاتی و روانی مستقیم از طریق رسانه های خبری و یا عناصر داخلی خود برای ضربه زدن و بد نام کردن انصار الله و همپیمانان این جنبش و سرقت دستاوردهای این جنبش با بزرگ نمایی برخی مسائل اجتماعی و جنایی که معمولا در همه کشورها اتفاق می افتدد، غافل نشدند و همه تلاش خود را برای ضربه زدن به توان امنیتی این جنبش و نفوذ در آن به کار گرفتند.

درست است که دولت نجات ملی اشتباهی داشته است. خود نیز منکر این اشتباهات نبوده و بلکه پیوسته تاکید کرده که تلاش خود را در رفع کاستی ها و اشتباهات موجود در سرویس های امنیتی به کار گرفته است. به برکت همین تلاش ها، دستاوردها و پیشرفت چشمگیری بویژه در عرصه ابزار تحقیقات و به دست آوردن اطلاعات کسب کرده است.

«ضیف الله الشامی» وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت نجات ملی در این باره به الاخبار گفت: ابزار خشن دیگر جایگاهی در عرصه تحقیقات و جمع آوری اطلاعات ندارد و از این ابزار تنها در شرایط جنگ و در زمان تعرض استفاده می شود.

وی با اشاره به نقش محوری مردم در تثبیت امنیت و ثبات گفت: هر شهروند به مثابه یک نیروهای امنیتی است، اکنون با آگاهی بخشی و فرهنگ سازی مداوم در میان مردم، چنین شرایطی در جامعه یمن تحقق یافته است و عناصر جنایتکار دیگر در جامعه یمن تنها مانده اند و جایگاهی در میان مردم ندارند.

در گذشته، این عناصر از سوی نهادهای قدرتمندی حمایت می شدند و خود عامل گسترش جرم و جنایت در کشور بودند. اما امروز این نهادها که از راس قدرت ساقط شده اند، با اشغالگران علیه کشور همپیمان شده اند.

به گفته ضیف الله الشامی، امروز شهروند یمنی احساس امنیت پیدا کرده  و به یک نیروی امنیتی تبدیل شده است و برای گسترش امنیت در کشور تلاش می کند.

این مقام یمنی همچنین گفت: سرویس های امنیتی بازسازی شده اند و براساس اصول و مبانی دینی، ملی و اخلاقی شکل گرفته اند. اکنون یک نیروی امنیتی به عنصری تبدیل شده است که همه توانایی ها و ظرفیت های لازم را برای اجرای ماموریت جهادی دارا می باشد.

علاوه بر این نیروهای امنیتی پیوسته در حال آموزش برای رویارویی با ابزار و شیوه های جدیدی هستند که دشمن برای ایجاد ناامنی و دو دستگی در جامعه به کار می برد.

به گفته ضیف الله الشامی ایجاد ناامنی و بی ثبات در یمن هدف راهبردی دشمنان یمن بوده و هست اما هوشیاری و مقاومت ملت، ارتش، نیروهای امنیتی، دولت و نهادهای وابسته به دولت سد محکمی در برابر دشمنان و طرح های توسعه طلبانه و شوم آنان ایجاد کرده است.

سخنگوی دولت نجات ملی یمن در خصوص احتمال تاثیر منفی طرح های امنیتی بر اقتصاد این کشور نیز تاکید کرد: دشمنان یمن بر مساله اقتصاد امید بسیاری بسته اند.

اما محاصره اقتصادی یمن تجربه و درس مثبتی به ملت یمن داد و باعث شد تا ما تا حد زیادی به توانایی ها و امکانات خود تکیه کنیم و به دنبال راه حل هایی برای مشکلات مان بویژه درعرصه اقتصاد باشیم. ما در اصلاح سرویس های امنیتی خود موفق بودیم و از این پس نیز با یاری خداوند، در راستای حل مشکلات اقتصادی تلاش خود را به کار خواهیم گرفت و طرح های دشمنان را در این عرصه هم به شکست می کشانیم.