ناراحتی واشنگتن پست از شکست سیاست های دولت ترامپ در ونزوئلا

ناراحتی واشنگتن پست از شکست سیاست های دولت ترامپ در ونزوئلا

به نوشته روزنامه نزدیک به حزب دمکرات آمریکا، واشنگتن پست، برخلاف انتظار آمریکا ارتش ونزوئلا به رئیس جمهور این کشور پشت نکرد.

روزنامه واشنگتن پست و دیگر رسانه های نزدیک به حزب دموکرات آمریکا او در محاصره و تحریم اقتصادی ونزوئلا با جناح های هار جمهوری خواهان در آمریکا اختلافی ای ندارد و تنها مشکل آنها این است که چرا دولت ترامپ نمی‌تواند در مدت زمان کوتاه و با راهکار های سریع دولت مردمی و منتخب نیکلاس مادورو را سرنگون کند انتقاد آنها به سیاست ضد ونزوئلائی ترامپ و مشاوران این است که آن‌ها در اجرای طرح‌های خود ناتوان و بی تجربه و بی عرضه اند.

رسانه‌های امریکایی عادت کرده اند که از دشمنان خود تصویری غیر واقعی و کاملاً شیطانی ارائه دهند تا اذهان عمومی امریکایی را برای قدم های بعدی دولت امریکا بر علیه کشورهای مخالف آماده کنند.

در همین مورد ایجاد بحران در ونزوئلا، نیز تلاش رسانه‌های نزدیک به نخبگان حزب دموکرات و جمهوری خواهان که در واقع از مخالفان دونالد ترامپ و از هواداران هیلاری کلینتون و اوباما تشکیل می شود مصروف به فاسد و دیکتاتوری خواندن حکومت مردمی میشود به جای آنکه این حقیقت را به مردم آمریکا انتقال دهند که بخش بسیار بزرگی از جامعه ونزوئلا عبارت از کارگران و زحمتکشان و نظامیان از دولت قانونی و مردمی حاکم حمایت می کند، سعی می کنند با ارائه اخبار نادرست و دروغ پردازی در مورد نقش کوبا و حمایت های این کشور سوسیالیستی انقلابی از مردم ونزوئلا و مبارزه شان علیه امپریالیسم آمریکا، اغراق کرده و تمامی تقصیرهای شکست سیاست امپریالیستی آمریکا در این کشور را به گردن کوبا، ایران روسیه و یا چین بیاندازند.

این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در تفسیری به قلم کارن د یونگ افزود: زمانیکه دولت دونالد ترامپ، در ماه ژانویه نقشه براندازی دولت ونزوئلا و روی کار آمدن گوایدو مخالف سیاسی رئیس جمهور مادورو که از هواداران آمریکا بود کلید زد، امید زیادی را ایجاد کرد که ارتش ونزوئلا با تغییر موضع سریع اجازه دهد این حادثه رقم بخورد.

تحریک ارتش برای براندازی با تبلیغات غیر واقعی محور اصلی راهبرد دولت آمریکا در برابر ونزوئلا را تشکیل می دادند. برخی مقامات آمریکایی پیش بینی کرده بودند ارتش ونزوئلا ظرف چند روز ضد دولت متحد شود.

اما اکنون با گذشت حدود سه ماه، ارتش ونزوئلا همچنان تحت فرمان نیکلاس مادورو، رئیس جمهور، قرار دارد. روند فرار نیروهای دست راستی ارتش ونزوئلا به کشور همسایه یعنی کلمبیا که زمانی سریع اما محدود بود، اکنون عملا از بین رفته است.

دولت کلمبیا کمتر از هزار و ۵۰۰ نظامی ونزوئلایی را خلع لباس و خلع سلاح کرد و در اتاق های هتل ها در نزدیکی مرز اسکان داد. آنها اکنون منتظرند ببیند سرانجام چه اتفاقی روی خواهد داد.

بسیاری از این وطنفروشان و مزدوران معتقدند تهاجم نظامی آمریکا سرانجام روی خواهد داد و آمریکایی ها به کمک آنها نیاز خواهند داشت. (سازمان مجاهدین خلق, حزب کومله, حزب دمکرات کردستان ایران, سلطنت طلبان هوادار رضا پهلوی و تجزیه طلبان وابسته به کشورهای خارجی به اپوزیسیون ونزوئلا سلام می رسانند!)

برخی از اپوزیسیون وطن فروش و خود فروخته ونزوئلا نیز از رجز خوانی های بی فایده آمریکا خشمگین اند و از همقطاران خود در داخل کشور می خواهند آنجا را ترک نکنند.

یک مقام ارشد سابق آمریکایی که در زمینه سیاست های دولت ترامپ درباره ونزوئلا فعالیت داشته معتقد است، دولت آمریکا و مخالفان دولت ونزوئلا بیش از اندازه به قیام ارتش ونزوئلا امیدوار بودند.

یک مقام ارشد کلمبیائی که میزبان فراریان ارتش ونزوئلا است نیز گفت: مخالفان به رهبری خوان گوایدو که اکنون آمریکا و برخی کشورهای دیگر وی را به عنوان رئیس جمهور موقت به رسمیت شناخته اند، باید برای ارتش نقشه ای طراحی می کردند که نکردند. وی افزود: ما نتوانستیم آنها را وادار به عمل کنیم.

بخش دیگری از صاحبنظران دولت امریکا و نظریه پردازان اندیشکده‌های فکری امپریالیستی که نقش مشاوره دولت های مختلف آمریکا را در دانشگاه های امریکا به عهده دارند و تعداد کثیری از خارجیان مزدور از جمله ایرانی ها و ونزوئلایی ها نیز در آن فعال می باشند، حالا که کار بیخ پیدا کرده و به جلو نمی رود معتقدند که اصولاً ارزیابی دولت آمریکا از وضعیت دولت ونزوئلا و پایه مردمی اش کاملا غیر واقعی بوده است.

مقامات دولت ترامپ تصدیق می کنند، روند جدا شدن نیروها از ارتش ونزوئلا کندتر از آن چیزی است که انتظار می رفت.

الیوت آبرامز، نماینده ویژه بدنام دولت آ‌مریکا در امور ونزوئلا که دارای سوابق بسیار ننگین و جنایتکارانه ای در آمریکای لاتین در گذشته نه چندان دور به ویژه در نیکاراگوئه و ماجرای مسلح کردن چریک های راست افراطی علیه دولت مردمی نیکاراگوئه و ماجرای ایران کنترا به عهده داشته است و نقش فعالی نیز در سرنگونی دولت مردمی و انقلابی شیلی در زمان آلنده بازی کرده است و حتی به خاطر نقش بسیار رسوایش در ماجرای ایران کنترا در دادگاه قضایی آمریکا محکوم شده و سال ها از فعالیت سیاسی محروم بوده است، هفته گذشته در دیدار با عوامل روزنامه واشنگتن پست درباره عواملی که باعث شده است ارتش ونزوئلا با مخالفان همراه نشود، توضیح داد. وی کوبایی ها را یکی از عوامل معرفی کرد.

او بدون ارائه سند و مدرکی ادعا کرد «دولت آمریکا می گوید دست کم ۲۰ هزار نیروی نظامی و اطلاعاتی کوبایی در میان نیروهای مسلح ونزوئلا حضور دارند.» البته این ادعا پوچ و بی اعتبار است چراکه واقعا حتی یک نظامی کوبائی نیز در کنار ارتش ونزوئلا حضور ندارد رئیس جمهور انقلابی کوبا ۲ روز پیش در مقابل این ادعاهای واهی و بی‌پایه و اساس امپریالیست های آمریکایی اعلام کرد که تمامی این ادعاها دروغ محض بوده و همبستگی ما با دولت و مردم ونزوئلا در چارچوب دوستی مردم و کشورهای امریکای لاتین است فعالیت‌های هزاران کوبایی در ونزوئلا تنها محدود به فعالیتهای پزشکی و آموزشی می باشد و کوبا تحت هیچ عنوان نه در ارتش ونزوئلا و نه در نیروهای مردمی مسلح ونزوئلا حضور ندارد.

آبرامز مدعی شد: آنها [کوبایی ها] مجری همه کارها هستند. آنها ژنرال ها و سرهنگ ها را مانند عقاب زیر نظر دارند.

حضور دهها هزار کوبایی در ونزوئلا قطعی است، هرچند که همانطور که کوبایی ها می گویند و شواهد و قرائن نشان می دهد بیشتر آنها پزشک و معلم هستند و برخی تحلیلگران بی طرف آمریکایی نیز می گویند تعداد مشاوران امنیتی خیلی کمتر از آنچیزی است که دولت ادعا می کند و این قطعی است که دولت آمریکا شکست سیاست‌های خود را به گردن کوبایی ها می اندازد.

یک سرهنگ ۵۰ ساله ونزوئلایی که در کوکوتا، شهر مرزی کلمبیا، محل سکونت بیشتر افرادی که از ارتش جدا شده اند، سخن می گفت، تاکید کرد، هیچ ارتباط یا اتحادی میان آنهایی که می خواهند از ارتش جدا شوند، وجود ندارد.

جالب توجه است که بخشی از نظامیان و ارتشی های جدا شده از ارتش ونزوئلا ادعاهای آمریکا را مبنی بر اینکه ارتش ونزوئلا توسط نظامیان و یا مشاوران نظامی کوبایی کنترل و هدایت می شوند را بی پایه و اساس و غیر واقعی ارزیابی کرده و معتقدند که آمریکایی ها به جای انداختن گناه اشتباهات خود به گردن کشورهای دیگر بهتر است که ارزیابی واقعی تری از وضعیت ونزوئلا داشته باشند