شرایط موجود نه جنگ و نه مذاکره بین سران حاکمیت آمریکا و ایران تا کی داوم خواهد آورد؟!

شرایط موجود نه جنگ و نه مذاکره بین سران حاکمیت آمریکا و ایران تا کی داوم خواهد آورد؟!

 

نوشته و ارسالی بهرام رحمانی



بحران مناسبات ایران و آمریکا دیگر روز‌ به روز تشدید می‌شود. آیا جنگی میان دو کشور درخواهد گرفت؟ یا شرایط نه جنگ و نه صلح ادامه خواهد یافت؟!

اکنون «جنگ» به واژه روز تبدیل شده است، با وجود این برخی‌ها می‌کوشند جدی‌اش نگیرند و برخی نیز خوشحالند که چنین جنگی آغاز شود. خمینی می‌گفت: «جنگ نعمت الهی است. 

صدام حسین اصطلاح «ام المعارک» به معنای «مادر جنگ‌ها» را وارد وحشت در منطقه کرد. اگر میان ایران و آمریکا جنگ درگیرد، بعید نیست که تازه دریابیم معنی «جنگ نعمت الهی» و «ام المعارک» یعنی چه؟! خامنه‌ای و دولت و پاسدارانش می‌گویند: «ما از جنگ نمی‌ترسیم.» 

 

 

بحث بر سر این که قطعا بین ایران و آمریکا جنگ همه جانبه‌ای درخواهد گرفت و یا مطلق جنگی بین این دو کشور روی نخواهد داد به غایت بحث‌های نادرستی هستند. در این مورد مانند همه موارد دیگر بحرانی جهان، امر مطلق وجود ندارد و همه بحث‌ها و تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های جدی نسبی هستند. بنابراین، هر تحلیل‌گر و نیروی جدی با توجه به احتمالات آمادگی لازم را در نظر می‌گریرد تا در روز مبادا غافلگیر نشود. به خصوص در تاریخ اتفاقاتی روی داده است که بسیار فجیع هم بوده‌اند بر اساس اطلاعات دروغ روی داده‌اند.

برای مثال، واقعه حمله آمریکا و متحدانش به عراق را در نظر بگیریم دست‌کم در انگلیس تحقیقات وسیعی در مورد حمله به عراق صورت گرفت. گفته می‌شود هر وقت انگلیسی‌ها نمی‌توانند بر سر فهم یک واقعه تاریخی توافق کنند، یک کمیسیون تشکیل می‌دهند که معمولا سال‌ها طول می‌کشد و بعد یک جوری مسئله را ماست‌مالی می‌کنند و به طرفین یک امتیازهایی می‌دهند و می‌گیرند و صورت مسئله را سر و هم می‌آورند. ساید این هم معجزه دموکراسی بورژوایی پارلمانی غرب است! 

کمیته تحقیق درباره نقش انگلیس در حمله نظامی سال 2003 به عراق و اشغال این کشور، که در سال 2009 تشکیل شد، روز چهارشنبه 16 تیر ماه 1395، گزارش 6/2 میلیون کلمه‌ای خود را موسوم به گزارش «چیلکات» پس از هفت سال منتشر کرد. البته فشرده این گزارش نیز در 250 صفحه منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، مشارکت انگلیس در تهاجم نظامی به عراق در حالی رخ داد که هنوز امکان دسترسی به گزینه‌های صلح‌آمیز وجود داشت. به گزارش بی‌بی‌سی فارسی، سِر جان چیلکات، رییس کمیته حقیقت‌یاب در این خصوص گفت که آن زمان صدام تهدید بالفعل نبود و قضاوت درباره خطر سلاح‌های کشتار جمعی این کشور با اطمینانی مطرح شد که قابل توجیه نیست. تسلیحاتی که هیچ‌گاه ناظران سازمان ملل آن را نیافتند؛ چون وجود نداشت.

179 سرباز انگلیسی در جنگ عراق کشته شدند و ده‌ها هزار عراقی جان خود را از دست دادند. بر اساس این تحقیق، بیش از یک میلیون عراقی بی‌خانمان شدند و بسیاری از تاسیسات زیربنایی عراق مثل تاسیسات آب و برق توسط اشغال ‌گران بمباران شد.

چیلکات می‌گوید آقای بلر در این اطلاعات نه کابینه خود و نه دیگران را مشارکت نداده بود. وزیر دفاع وقت، هون گفت در سال 2004 متوجه شده بود که پرونده مرتبط با سلاح‌های کشتار جمعی در عراق ساختگی بوده است. 

در گزارش چیلکات با همه وزرای بلر مصاحبه شده و خیلی از آن‌ها گفته‌اند که در کابینه فقط جمع‌بندی‌ها مطرح شد و آن‌ها اعتماد کردند. بلر که یک چک سفید حمایت به جورج بوش داده بود، حاضر نبودند برای کسب قطع‌نامه دوم به شورای امنیت بروند و بلر برای اثبات حمایت بی‌دریغش از بوش می‌خواست امور حقوقی را دور بزند. نکته‌ای که کارشناس حقوقی دولت و وزیر مشاور در امور حقوقی به بلر تذکر داده است.

در مورد بمباران یوگسلاوی سابق هم گفته شده است که بر اساس اطلاعات دروغ حملات هوایی علیه این کشور صورت گرفت.

سران و مقامات آمریکا و ایران، در عین حالی که به همدیگر چنگ و دندان نشان می‌دهند و بر طبل جنگ می‌کوبند اما در عین حال، پرچم مذاکره را نیز بالا برده‌اند. ترامپ می‌گوید مطمئنم که به زودی مقامات حکومت اسلامی ایران با او تماس خواهند گرفت؛ روحانی می‌گوید من اهل مذاکره‌ هستم اما زمان برای چنین مذاکره‌ای مناسب نیست، ظریف می‌گوید ما زیر فشا مذاکره نمی‌کنیم و نهایتا خامنه‌ای می‌گوید مذاکره نمی‌کنیم و... هر دو طرف، همواره در حال جا به جایی سلاح های سنگین و نیروهای نظامی خود هستند. با این وجود، هنوز نشانه‌های جدی از بروز جنگ مشاهده نمی‌شود.

ظاهرا جابه‌جایی موشک‌های بالستیک از سوی نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران در خلیج فارس، یکی از دلایلی بوده است که ایالات متحده تصمیم به اعزام ناو هواپیمابر و بمب‌افکن به خلیج فارس کرده است.

شبکه سی‌ان‌ان، در گزارشی به نقل از چند مقام رسمی دولت آمریکا نوشت براساس اطلاعات به دست آمده حکومت اسلامی اقدام به جابه‌جایی موشک‌های بالستیک در خلیج فارس به وسیله قایق کرده است.

سی‌ان‌ان، نوشته است که مشخص نیست آیا ایران توانایی شلیک این موشک‌ها از قایق را دارد یا این موشک‌ها برای استفاده نیروهای زمینی به مناطق دیگر منتقل شده‌‌اند.

این شبکه، هم‌چنین گزارش کرده است که این احتمال وجود دارد ایالات متحده تجهیزات بیش‌تر، از جمله سیستم دفاعی ضدموشکی، به خلیج فارس منتقل کند؛ از جمله موشک‌های پاتریوت.

مقام‌های پنتاگون بر این باورند که اقدام‌های حکومت اسلامی می‌تواند نیروهای آمریکایی و هم‌چنین نیروهای ائتلاف در عربستان سعودی، بحرین و قطر را در معرض خطر قرار دهد.

 

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده هم گفته بود این کشور مسئولیت هرگونه حمله به منافع آمریکا در منطقه از سوی نیروهای ایرانی یا گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به حکومت اسلامی را با رهبران ایران می‌داند.

 

به گزارش اسپوتنیک، پنتاگون در شرایط تنش با حکومت اسلامی ایران، طرح اعزام چند هزار سرباز دیگر به خاورمیانه را به کاخ سفید ارائه خواهد کرد.

در همین حال رییس سازمان اطلاعات خارجی روسیه معتقد است اوضاع در اطراف ایران طبق سناریوی خطرناکی پیش می رود.

خبرگزاری‌ها به نقل از مقام‌های وزارت دفاع آمریکا از طرح اعزام هزاران نیروی اضافی به منطقه خاورمیانه خبر داده‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی، شمار این نیروها را پنج هزار نفر اعلام کرده است. خبرگزاری آسوشیتد‌پرس از «طرح پنتاگون برای اعزام 10 هزار نفر» خبرداده است.

دو مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند: «درخواست نیروی اضافی توسط ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، مطرح شده ولی هنوز مشخص نیست که آیا پنتاگون با این درخواست موافقت کرده است یا خیر.»

براساس این گزارش، نیروهای جدید درخواست شده دفاعی هستند و شامل استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت و کشتی‌های جنگی بیشتر برای زیر نظر گرفتن حکومت اسلامی ایران خواهند بود.