چین و روسیه، مجازات تظاهرات غیرقانونی درآمریکا واروپا و دیگرکشورها؟


چین و روسیه، مجازات تظاهرات غیرقانونی درآمریکا واروپا و دیگرکشورها؟

 

 

توجه تمامی تصاویر مربوط به سرکوب تظاهرات مخالفان در اروپا است

منبع: مجله هفته

 

مهدی ضمیری

مدتهاست که با تظاهراتی که در کشورهای مختلف جهان بعلت تضادهای داخلی صورت می گیرد آمریکا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلستان که به پنج چشم معروفند و کشورهای اروپایی بسرعت و بدون تحقیقات میدانی موضع گرفته و سعی میکنند باهر ترفندی جوامع را بی ثبات کرده و مسیر آنها را در جهت منافع خود تغییر دهند.

اگر از چند کشور قدرتمند مانند چین ، روسیه ، هندوستان و تعدادی از کشورهای مستقل که قادرند از منافع خود بخوبی دفاع کنند بگذریم بقیه کشورها عملا طعمه بی شرمانه این فسیلهای تاریخ میشوند فقط نگاهی به خاورمیانه و شمال آفریقا بیاندازید تا ببینید که این مناطق با تجاوز مسلحانه و اشغال نظامی به چه روزی افتاده اند و عملا تمام ثروت آنها یا در جنگ هزینه میشوند و یا با خرید سلاح هدر میرود و جنگ و نا امنی همچنان ادامه دارد.

 علی رغم تلاشی که این کشورها انجام میدهند بعلت نداشتن دفاع اقتصادی، نظامی، بی ثباتی داخلی وعدم تجربه در همکاری منطقه ای و کاهش تضاد ها همچنان به دور خود میچرخند و میلیاردها دلار هرساله بر باد می میرود.

کشورهای آمریکا و شرکاء که هنوز بیش از 35 مستعمره فقط در آفریقا دارند و آمریکا تمام آمریکای لاتین را جزو مستعمرات خود بحساب می آورد بمحض کوچکترین بحران در این کشورهای کم در آمد وارد صحنه شده و در همه امور آنها دخالت میکنند و هیچ شانسی برای این کشورها برای سرو سامان دادن به اوضاع داخلی و حسن همجواری با همسایگان باقی

نمی گزارند.

برای روشن شدن نحوه بر خورد و عمل کرد آمریکا و شرکا ی آنها در کشورهای خودی برای مخالفان اگر تظاهرات برای به کرسی نشاندن قوانین بسیار سرسختانه ای که در این کشورها وجود دارد وارد شوند شدیا مجازات شده ولی اگر همین عمل در کشورهای دیگر بهر شکلی صورت گیرد بلافاصله به بهانه دفاع از حقوق بشر وارد میدان شده و حکومت ها را مورد حمله قرار میدهندهمه جانبه قرارم می دهند.

مثلا درآمریکا و کشورهای اروپایی به شیوه‌های مختلف شرکت‌کنندگان درتظاهرات غیرقانونی را مجازات میکنند و این مجازاتها از 38 یورو جریمه تا حتی 10سال زندان را دربرمیگیرد.

 

اصلاحیه نخست قانون اساسی آمریکا به تمامی شهروندان این کشور حق تجمع را میدهد هر چند که قانون این موضوع را جرم تلقی کرده که پس از برگزاری تجمع و زمانی که دستور متفرق شدن صادر میشود باید از دستور تبعیت شود. در آمریکا نیز همانند دیگر کشورها، برگزاری تجمع در فضاهای عمومی نیازمند اخذ مجوز است و هر ایالت قوانین خود را درباره نقض اصول تظاهرات مسالمت‌آمیز دارد.

به طور مثال در ایالت آلاباما، برگزاری تجمع بدون مجوز تا شش ماه زندان و 3 هزار دلار جریمه به همراه دارد و در ایالت آریزونا نیز این موضوع شش ماه زندان و هزار دلار جریمه دارد. در ایالت تگزاس برگزاری هرگونه تجمع بدون مجوز قانونی تا 2 هزار دلار جریمه یا 180 روز زندان یا هر دو آن را به همراه دارد.

در واشنگتن نیز عدم تبعیت از دستور متفرق شدن در تظاهرات 250 دلار جریمه دارد و در نیویورک هرگونه تجمع غیرقانونی 90 روز زندانی خواهد داشت.

انگلیس خود را طرفدار سرسخت تجمع‌های مسالمت‌آمیز میداند اما زمانی که تجمع‌ها بصورت غیرقانونی برگزار شود،‌ قوانین خاص خود را درباره آنها اجرا میکند. براساس قوانین انگلیس درصورتی که تجمع منع شده و غیر قانونی در انگلیس برگزار شود که حرکت وسایل نقلیه و عابران رامختل کند، پلیس انگلیس این حق را دارد که به صورت مستقل اقداماتی برای متوقف کردن آنها اتخاذ کند و حتی در این راستا میتواند از زور استفاده کند.

علاوه برآن، سازمان ‌دهندگان تظاهرات غیرقانونی در محوطه‌های بخصوص ازجمله اطراف پارلمان، تا شش ماه زندان و پرداخت جریمه محکوم خواهند شد و شرکت کنندگان در چنین رویدادهایی نیز جریمه خواهند شد.

فرانسه که 38 هفته متوالی با تظاهرات اعتراض آمیز جلیقه زردها مواجه است، هرگونه تجمع در خیابان‌های عمومی بدون درخواست مجوز را تجاوز مجرمانه توصیف کرده که تا 6 ماه زندان داشته و جریمه 7 هزار و 500 یورو به همراه خواهد داشت. همچنین در پی تشدید اعتراضات در این کشور که باعث بروز درگیری‌هایی میان تظاهرات کنندگان و پلیس شده، دولت این کشور پیشنهاد داده تا قوانین ضد اغتشاش تشدید یابد.

  

عدم اطاعت از دستور پلیس در جریان تظاهرات غیر قانونی در فرانسه باعث جریمه تا 38 یورو خواهد شد و مجریان قانون این حق را دارند که آنهایی که تجمع کرده‌اند را پس از دو بار درخواست برای متفرق شدن،با زور متفرق کنند. در این حالت آنها با اتهام جنایتکارانه مواجه خواهند شد که در این صورت تا یک سال زندان و 15 هزار یورو جریمه به همراه خواهد داشت. در صورتی که تظاهرات کنندگان صورت‌های خود را بپوشانند، تا سه سال زندان و حتی پرداخت 45 هزار یورو جریمه خواهند شد.

در آلمان،‌ هر کسی که در تظاهرات در اماکن ممنوعه مشارکت کند یا دعوت به حضور در تظاهرات در این اماکن کند، ممکن است تا 30 هزار یورو جریمه شده و تا یک سال زندان شود. همچنین کسانی که درمکانی که از قبل توافق شده تجمع نکرده و در مکانی کاملا متفاوت تجمع کنند، ممکن است تا شش ماه به زندان بیفتند.

همچنین معترضانی که نظم عمومی را مختل کرده و اقدامات خشونت آمیز از قبیل پرتاب اشیاء به پلیس، ایجاد موانع، شکستن شیشه و استفاده از سلاح داشته باشند، ممکن است تا سه سال زندان نیز محکوم شوند. در مواردی که تظاهرات کنندگان اشیاء خطرناکی نظیر بطری‌های شیشه‌ای یا سنگ با لبه‌های تیز استفاده کنند که می‌تواند مورد جدی در نقض آرامش باشد تا 10 سال زندان نیز می‌تواند به همراه داشته باشد.

اعتراضات در اسپانیا همواره به عنوان شیوه‌ای برای ابراز نارضایتی از سیاست‌های اقتصادی واجتماعی دولت به شمارمی‌آید. اما قطعا این تجمع‌ها قوانین مربوط خود را دارد. به طور مثال ، اگر اسپانیایی‌ها توجه به مقامات درباره تظاهرات نکنند حتی درباره تظاهرات مسالمت‌آمیز نیز ممکن است تا 600 یورو جریمه شوند.

در عین حال نیز، اگر تظاهرات در اماکنی نزدیک پارلمان یا ساختمانی دولتی با آشفتگی جدی امنیت عمومی همراه شود، می تواند تا 30 هزار یورو نیز جریمه داشته باشد. همچنین برگزاری تظاهرت بدون مجوز اطراف زیرساخت‌های اصلی می ‌تواند 600 هزار یورو جریمه داشته باشد.

ایتالیا خود را طرفدار تجمع آزاد می ‌داند اما بر اساس قوانین، تجمع کنندگان باید حداقل سه روز پیش از برگزاری تجمع، آن را اطلاع دهند. برای هرگونه مشارکت در تجمعی که بتوان به آن صفت «ازدحام ناخواسته» برای بیش از 10 نفر داد، قانون می‌تواند مشا رکت کنندگان را تا یک سال زندان یا جریمه‌های بین 206 تا 413 یورو محکوم کند.

برگزاری هرگونه رویداد در اماکن عمومی تنها با چراغ سبز پلیس و مقامات محلی مجاز است. در صورتی که تظاهرات کنندگان به پلیس حمله کنند تا شش ماه زندان می‌تواند در انتظار آنها باشد.

در ترکیه برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز بدون موافقت اولیه مجاز است. البته تظاهرات کنندگان باید این اطمینان را ایجاد کنند که شعارهای آنها در این تجمع‌ها با قوانین در تضاد نباشد. بنابراین سازمان ‌دهندگان و شرکت کنندگان در این راه‌پیمایی غیرقانونی تا سه سال زندان خواهند شد. ایجاد مانع در برابر مجریان قانون با استفاده از زور یا خشونت یا تهدید آنها می ‌تواند به 2 تا 5 سال زندان منجر شود. همچنین هرگونه اهانت یا حمله به مقامات برای متشنج کردن تظاهرات یا راهپیمایی مسالمت‌آمیز بین 1.5 تا 3 سال زندان به همراه خواهد داشت.

اگر شرکت کنندگان در تجمع غیر قانونی با وجود هشدارهای متعدد به اقدامات غیر قانونی روی بیاورند، به شش ماه تا 3 سال حبس محکوم می ‌شوند. اگر این جرم توسط سازمان ‌دهندگان تظاهرات غیر قانونی انجام شود، مجازات 50 درصد افزایش خواهد یافت.

در جمهوری چک برای برگزاری تظاهرات در اماکن عمومی نیازی به اخذ مجوز نیست اما مقامات محلی باید دست کم 5 روز پیش از برگزاری ، از آن مطلع شوند. قوانین چک سازمان دهندگان تجمع را ملزم می‌کنند که به دستور العمل‌های مقامات از جمله پلیس پایبند باشند و این اطمینان را ایجاد کنند که تظاهرات مسالمت‌آمیز بوده و شرکت کنندگان هیچ اقدامی که ممکن است باعث آسیب به سلامت دیگران شود انجام ندهند و زمانی که به آنها گفته شد متفرق شوند. همچنین به آنها اجازه برگزاری تجمع در اماکن به خصوصی در نزدیکی پارلمان داده نمی‌شود.

اگر تظاهرات کنندگان از تبعیت از این شرایط خود داری کنند، می ‌توانند از 215 تا 431 دلار جریمه شوند. همچنین هرگونه حمله به مجریان قانون در زمان ماموریت تا سه سال زندان به همراه خواهد داشت.اگر این حمله باعث آسیب جدی شود محکومیت ممکن است تا 10 سال هم افزایش یابد.

در سوئد، هرگونه نقض قوانین، سبب خواهد شد تا تظاهرات کنندگان جریمه شده و تا 4 سال زندان داشته باشند.

حال توجه کنیم به تظاهرات هفته پیش در مسکوی روسیه و از یک ماه پیش تا الان در هنگ گنگ چین که روزانه صدها نفر به اموال عمومی حمله کرده و ساختما نها و تاسیسات ارتباط جمعی را به آتش می کشند و بیش از 200 پلیس را زخمی کرده و ادارات دولتی را مورد حمله قرار داده و پرچم های کشور و منطقه را پایین کشیده و آتش میزنند و وسایل ارتباط جمعی از جمله مترو ، فرودگاه ، ایستگاه های راه آهن را اشغال و از فعالیت آنها جلوگیری میکنند.

بازهم آمریکا و شرکای غربی بلافاصله موضع گرفته و حتی عملا در تظاهرات شرکت کرده و وسایل تخریب و کشتار در اختیار ناراضیان قرار میدهند و پرچم آمریکا و انگلستان را در هونگ کنگ بالا میبرند و مقامات این دو کشور از تعدادی از آنها در وزارت خارجه خود از جمله سازمان های امنیتی استقبال و پشتیبانی میکنند و از افراطیون دفاع کرده ورسما انگلستان ، آمریکا و بقیه کشورهای هم پیمان و همین مدافعان حقوق بشر خواهان افزایش تضاد های داخلی شده و بزعم خود برای کشوربزرگی مثل چین و روسیه تعیین تکلیف میکنند.

مهدی ضمیری برلین (06.08.2019)