آن هایی که باد می کارند طوفان درو می کنند!

بهرام رحمانی

آن هایی که باد می کارند طوفان درو می کنند!

 

گیرم که در باورتان به خاک نشسته ام

و ساقه های جوانم از ضربه های تبرهایتان زخم دار است

با ریشه چه می کنید؟

گیرم که بر سر این باغ بنشسته در کمین پرنده اید

پرواز را علامت ممنوع می زنید

با جوجه های نشسته در آشیان چه می کنید؟

گیرم که می کشید

گیرم که می برید

گیرم که می زنید

با رویش ناگزیر جوانه ها چه می کنید؟ 

زنده یاد «خسرو گلسرخی»

سرانجام خبر افزایش قیمت سوخت در اولین دقایق بامداد جمعه ۲۴ آبان ‌ماه در رسانه های مختلف خبری پیچید. خبری که برای بسیاری از شهروندان ایرانی شوک ‌آور بود. قیمت بنزین که آخرین بار در تاریخ ٤ خرداد ٩٤ روی قیمت هزار تومان تک ‌نرخی شد، بعد از گذشت نزدیک به ٤ سال و نیم، با یک جهش قیمتی رو به رو شد. طبق مصوبه سران سه قوه حکومت اسلامی، بنزین سه برابر گران تر شد. این افزایش قیمت ناگهانی شرایط را برای اعتراضات بخش ‌های مختلف جامعه فراهم کرد.

از سوی دیگر، مقامات حکومتی نیز در توجیه این اقدام خود علیه زیست و زندگی و معیشت مردم، حنتی به دروغ های شاخ دار و اهانت بی شرمانه به معترضین و سرکوب وحشیانه آن ها نیز سنگ تمام گذاشتند.

امروز کانون نویسندگان ایران، با انشتار بیانیه ای از جمله نوشته است:

«هما‌‌ن ‌طور که در چهار دهه گذشته هرگاه کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان و نویسندگان و فعالان مدنی و سیاسی مستقل برای بیان مطالبات خود، حتی مطالبات جزیی صنفی، ناگزیر دست به اعتراض زدند یا تشکلی ایجاد کردند، با انگ‌هایی چون «اخلالگر»، «وابسته به بیگانه»، «مخل امنیت ملی» و با یورش ماموران امنیتی و انتظامی و زندان مواجه شدند.» (این بیانیه را در ضمیمه همین مطلب مطالعه کنید)

هم چنین شوراهای صنفی دانشجویان کشور، اعلام کرد که در جریان تجمع عصر و شامگاه دوشنبه دانشجویان دانشگاه تهران «چندین آمبولانس حاوی نیروهای لباس شخصی وارد این دانشگاه شدند» و ده‌ ها تن از دانشجویان را بازداشت و بعد از انتقال به آمبولانس‌ ها، دانشجویان بازداشتی  را به بازداشتگاه‌ ها بردند. (ضمیمه ٢)

 

 

 

شیخحسن روحانی، رییس جمهوری ریاکار حکومت اسلامی، روز پنج ‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ -۲۲ اوت ۲۰۱۹، در مراسم رونمایی سامانه پدافند هوایی در تهران، گفته بود که «ما پیروز شدیم! مردم امسال آرام‌ ترند و وضع ما به ‌مراتب بهتر است.»!

اما اکنون هیمن شیخ، اقرار می کند که در حال حاضر ۷۵ درصد از مردم تحت فشارهای اقتصادیهستند ادعا کرده است درآمد ناشی از افزایش قیمت بنزین قرار است به ۶۰ میلیون ایرانی تعلق گیرد.

دلیل افزایش قیمت حامل ‌های انرژی را جبران کسری بودجه دولت دانسته و گفته اند: «دولت می‌ خواهد از این محل ۳۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خود را جبران کند.»

خامنه ای هم همواره عربده می کشد که بر دشمن پیروز شده ایم! و اخیرا نیز مردم معترض به افزایش قیمت بنزین را نیز «اشرار» می نامد. البته این نوع ریاکاری و دروغ پردازی، نه تنها اهانت به مردم، بلکه کشتار هر معترض و منتقد حکومت، فرهنگ اسلامی - ارتجاعی قشر روحانیت مفت خور و همه سران و مقامات سیاسی، نظامی و قضایی حکومت اسلامی است.

به عنوان نمونه، دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام و برخی نمایندگان مجلس ایران اعلام کرده ‌اند که مسئول این افزایش قیمت نیستند. بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در توییتر‌ نوشت: «مردم بدانید که این تصمیم ‌گیرى بدون نظر نمایندگان صورت گرفته است.»

همین نمونه ها نشان می دهد که سران و مقامات و نهادهای حکومت اسلامی چه قدر به دروغ گفتن و سرکوب و کشتار مردم، عادت کرده اند!

آن ها از یک سو، شهروندان معترض را «اشرار» و عامل «خارجی» و «دشمن» می نامند و ریختن خود آن ها را در سنگ فرش های خیابان ها صادر می کنند و از سوی دیگر، سرکوب مردم و افزایش قیمت بنزین و سایر جنایت هایشان را نیز به نفع مردم معرفی می کنند!

آن هم در شرایطی که از ماه می ۲۰۱۸ تاکنون، ریال ایران ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده و نرخ تورم سالانه به ۴۰ درصد رسیده است.

هم چنین بر اساس گزارش ‌های صندوق بین المللی پول، اقتصاد ایران تا پایان سال جاری میلادی ۹ درصد کوچک می‌ شود و در سال ۲۰۲۰ دچار رکود خواهد شد.

به این ترتیب حکومت اسلامی ایران، در چهل سال حاکمیت خونین خود با کشتار، دزدی، زندان، شکنجه، اعدام، تروریسم و استثمار وحشیانه نیروی کار، «طوفان کاشته و حالا در سراسر ایران، طوفان درو می‌ کند.»!

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، تعداد کل معترضان و «آشوبگران» در ١٠٠ نقطه کشور از شب جمعه تا دوشنبه را مجموعا ٨٧٤٠٠ نفر (میانگین هر نقطه ٨٧ نفر) برآورد کرده که از این میزان حدود ٨٢٢٠٠ نفر مرد و ٥٢٠٠ نفر آن ها زن بوده ‌اند.

از سویی خامنه ای و روحانی و سایر مقامات ریز و درشت حکومت، تظاهر کنندگان را «اشرار»، «عوامل خارجی»، «ناچیز» و «اغتشاش گر» نامیده اند اما خبرگزاری رویترز در خبری درباره اعتراضات در ایران، اعلام کرده با توجه به گستردگی و حجم اعتراضات حداقل ١٦ میلیون نفر از ایرانیان در این تظاهرات شرکت کرده ‌اند. (این خبر، حتی در خبرگزاری نیمه حکومتی بهار نیز منتشر شده است)

آمار رسمی از کشته شدگان و زخمی ها و دستگیر شدگان منتشر نشده است و به دلیل قطع اینترنت، دسترسی به گزارش های میدانی نیز چندان امکان پذیر نیست. اما گفته می شود حدود ٢٠٠ کشته و صدها زخمی و تنها در ١٢ استان ایران نیز سه هزار نفر دستگیر شده اند.

یک گزارشگر امور آزادی بیانط به سی.‌ان‌.ان گفتح که قطع اینترنت کار سازماندهی و ارتباط را از کار می ‌اندازد و یکی از ابزارهای سرکوب است. و می ‌تواند نشانه‌ این باشد که حکومت اسلامی ایران، فقط به دنبال قطع ارتباط مردم نیست، بلکه حتی نمی‌ خواهد کسی از درون ایران بتواند به خارج از ایران بگوید که چه چیزی در جریان است.

این در حالی ست که ادامه اعتراض های مردمی در ایران، بحران اقتصادی دولت را وخیم تر ساخته و به آن آسیب مالی سنگین رسانده است.

برآورد‌ها نشان می ‌دهد طی چهار روز نزدیک به ٥/١ میلیارد دلار (با دلار ۱۲ هزار تومانی چیزی معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان) به اقتصاد کشور و ۹۰۰ میلیارد تومان در سه روز اول به کسب‌وکار‌های اینترنتی زیان وارد شده است.

پنج روز از قطع اینترنت کشور می ‌گذرد و هنوز کسی نمی ‌داند که چه زمانی اوضاع اینترنت کشور به حالت عادی برمی ‌گردد. سایت‌های خبری به نقل از یک مسئول وزارت ارتباطات نوشتند هنوز زمان وصل شدن مجدد اینترنت کشور مشخص نیست و قبل ‌تر «آذری جهرمی» وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی  هم گفته بود «اینترنت با مصوبه شورای امنیت ملی قطع شده و پیگیر برقراری اینترنت هستیم»؛ از طرفی سخنگوی قوه قضاییه دیروز گفته اینترنت اصلا باید زودتر هم قطع می ‌شد.

زرآبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار رفع محدودیت دسترسی به اینترنت شد و گفت: «اختلال در شبکه جهانی اینترنت خود «نارضایتی جدیدی» در میان شهروندان ایجاد کرده است.»

به گفته زرآبادی، قطع اینترنت وضعیت خبررسانی را دچار مشکل کرده است و بر «التهاب» در جامعه افزوده است.

گفته می شود که قطع اینترنت در کسب و کار در ایران نیز اخلال به‌ وجود آورده است. وزیر ارتباطات حکومت اسلامی نیز اعتراف کرده که قطع اینترنت خسارات جبران ناپذیری برای حکومت دارد.

دیرتر یا زودتر، اینترنت هم دوباره وصل می شود و فیلم‌ ها و تصاویر این روزها و ابعاد خرابی ‌ها و خشونت‌ های دستگاه‌ های حکومتی و ماموران کشتار، بیرون خواهد آمد و مردم را خشمگین ترهم خواهد کرد.

اعتراضات در خوزستان قبل از این که اعتراض به افزایش بنزین آغاز شود مردم به دلیل مرگ مشکوک شاعر اهوازی، به ویژه در این شهر، به خیابان ها آمده بودند و اکنون نیز این استان، یکی از مراکز مهم اعتراض علیه حکومت اسلامی است.

در اهواز درگیری ادامه دارد و عملا حکومت نظامی اعلام نشده در مناطق چهارصد دستگاه و شلنگ آباد و آخر اسفالت، که اساسا مناطق کارگری است، برقرار است.

کارگران هفت تپه، از دیروز ۲۸ آبان در اعتصاب هستند. کارگران اعلام کرده اند یا خواست هایمان را می دهید یا اعتصاب را ادامه می دهیم. کارگران پتروشیمی پلی اتیلن نیز هم چنان در اعتصاب هستند.

مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت‌ تپه با صدور بخشنامه‌ ای، این مجتمع را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرد؛ اعتصابات کارگری دلیل این اقدام عنوان شد.

به گزارش ایلنا، مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت ‌تپه با صدور بخشنامه ‌ای، دستور تعطیلی موقت مجتمع را صادر کرده است. در این بخشنامه با اشاره به اورهال کارخانه و تعمیرات و هم چنین اعتراضات کارگری، اعلام شده فقط نیروهای حراست حق ورود به مجتمع را دارند. برای بازگشایی مجتمع، زمان خاصی اعلام نشده است. سرپرست کارخانه با تایید این خبر، این اقدام ضدکارگری خود را چنین توجیه کرده است: «اعتراضات و اعتصابات کارگران باعث شد کار انجام نشود و متاسفانه نتوانستیم تولید داشته باشیم از کارگران خواستیم بگذارید تولید صورت بگیرد بعد مزایا پرداخت شود اما متاسفانه یک عده ‌ای نمی‌ گذارند کار پیش برود.» اسدبیگی تاکید کرد: «تا زمانی که تولید صورت نگیرد، نمی‌ توانیم حقوق بدهیم؛ حقوق ها به‌ روز بود که اعتصاب شروع شد و نگذاشتند اورهال انجام شود؛ عدم اورهال کارخانه موجب شد نی‌ ها روی زمین بماند؛ شکر تولید نشد و کار زمین ماند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت ‌تپه با ۲۴ هزار هکتار وسعت زمین‌ های کشاورزی و کارخانه و حدود پنج هزار و ۵۰۰ نفر نیروی رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمان کاری در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال استان خوزستان واقع است.

اسماعیل بخشی نماینده جوان کارگران این شرکت را بارها تهدید و زندانی و شکنجه کرده اند که خواهان خودمدیریتی شورایی شده است. سپیده قلیان، خبرنگار جوان و جسور مدافع کارگران این شرکت نیز که بارها دستگیر و شکنجه شده و اخیرا با وثیقه سنگین آزاد شده بود به دلیل این که در اعتراض به افزایش قیمت نفت شرکت کرده بود مجددا با خشونت دستگیر کرده اند.

تجمع خانواده های دستگیر شدگان و مردم در مقابل زندان های اهواز، شوش، بهبهان، خرمشهر و امیدیه ادامه دارد. خانواده های جان باختگان و مردم د