چهل سال خون گریستیم بسه دیگه می ایستیم!

بهرام رحمانی

چهل سال خون گریستیم بسه دیگه می ایستیم!

روز جمعه ٢٤ آبان ١٣٩٨ - ١٥ نوامبر ٢٠١٩، پس از اعلام افزایش قیمت بنزین توسطه دولت اسلامی ایران، مردم بیش از صد شهر ایران، به خیابان ها ریختند و به این مسئله اعتراض کردند.

اما «بازنشستگان متحد ایران»با صدور قطعنامه ای اعلام کرده اند: «گسترده تر شدن فقر و فلاکت در جامعه، بنیان های زندگی بازنشستگان را هم چون سایر اقشار زحمت کش به سوی فروپاشی کشانده است.

تبعیض و نابرابری های اقتصادی و اجتماعی فاصله میان اکثریت زحمت کش جامعه با ثروتمندان و صاحبان قدرت را به شکل عریانی نشان می دهد. این تضادها و تفاوت ها موجب گردیده است که بازنشستگان نیز از این مناسبات رنج برده و به اشکال مختلف، نارضایتی خود را اعلام نموده وبه بیان خواستهای خود بپردازند.» (ضمیمه شماره ١)

به گفته انوشیروان محسنی‌ بندپی، استاندار تهران در اعتراضات مردمی به افزایش قیمت بنزین در ایران از ۳۱ استان، ۲۲ استان کشور درگیر بودند. در چهارمین روز اعتراضات شهر شیراز خبرساز بود. معترضان کنترل بخشی از محله ‌های این کلانشهر ایران را به دست گرفتند. با تاریکی هوا، ابتدا تهران ‌پارس در شرق تهران شلوغ شد، سپس خبر رسید که گروهی از لباس شخصی‌ ها، بسیجی‌ ها و پاسداران به دانشجویان معترض دانشگاه تهران حمله کردند.

سپاه پاسداران حکومت اسلامی، دوشنبه ۲۷ آبان در چهارمین روز اعتراضات سراسری در بیش از یکصد شهر ایران اعلام کرد که با «ادامه هرگونه ناامنی و اقدامات مخل آسایش و آرامش مردم» قاطعانه برخورد می ‌کند.

ارتش حکومت اسلامی ایران نیز با صدور بیانیه‌ای، اعتراض‌ های چند روز گذشته ایران «فتنه جدید» توصیف کرده و نوشته است «دشمنان زخم ‌خورده»، «افراد مزدور یا فریب ‌خورده» و «رسانه‌ های شیطانی» قصد مقابله با جمهوری اسلامی را دارند. ارتش ایران در این بیانیه گفته است که در برابر چنین حوادثی «با تمام قدرت ایستاده است.»

فرماندهان ارتش حکومت اسلامی ایران، هم چنین امروز خبر از برگزاری یک رزمایش زمینی در منطقه شمال غرب داده‌ اند. بر اساس گزارش برخی رسانه‌ های داخلی این رزمایش از عصر دوشنبه ۲۷ آبان شروع شده است.

در روزهای اخیر برخی استان‌های شمال غرب و غرب ایران مانند آذربایجان شرقی، کرمانشاه، کردستان و زنجان شاهد تجمعات اعتراضی بود که منجر به درگیری بین معترضان و نیروهای انتظامی و امنیتی شد.

‌‌آن چه که مقامات حکومت اسلالمی و ایسنا از آن به عنوان خسازت زدن به «اموال عمومی» اسم می برند، اکثرا بانک ها، دفاتر مذهبی وابسته به خامنه ای و امام جمعه ها و هم چنین مراکز دولتی و محل های استقرار نیروهای سرکوبگر حکومتی هستند که در جریان اعتراضات اخیر به گرانی بنزین، توسط مردم خشمگین به آتش کشیده شده اند.

 

 

 

نیروهای امنیتی برای سرکوب شدیدتر معترضین شیراز، حتی از طریق هلیکوپتر به مردم تیراندازی کردند.

منابع مختلف، از جمله رسانه های رسمی حکومت اسلامی از اعتراض و تظاهرات گسترده در سراسر ایران خبر داده‌ اند. دست کم هزار نفر بازداشت، گروهی کشته و بسیاری زخمی‌ شده ‌اند که شمار دقیق آن ها به ویژه به دلیل مسدود کردن شبکه های اجتماعی توسط حکومت اسلامی، روشن نیست. در طول پنج روز گذشته،با وجود قطع اینترنت بسیاری از معترضین و شاهدان عینی تلاش کردند اخبار اعتراضات را به رسانه‌ های خارج از کشور می ‌رسانند.

مقام‌های رسمی تاکنون مرگ هفت نفر از ماموران امنیتی یا اداری حکومت شامل سه نفر بسیجی، دو افسر پلیس، یک کارمند شهرداری و یک کارمند جهاد دانشگاهی را تایید کرده ‌اند.

هم زمان سازمان عفو بین ‌الملل اعلام کرده است در جریان اعتراض‌های چند روز اخیر در ایران، حداقل ۱۰۶ نفر در ۲۱ شهر ایران کشته شده ‌اند.

این سازمان در بیانیه خود نوشته که باور دارد تعداد کشته ‌شدگان بیشتر از رقمی است که اعلام کرده است. پیش از این در برخی گزارش‌ های غیررسمی تعداد کشته ‌شدگان ۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

بر اساس گزارش ‌ها در استان فارس ۱۰ نفر و در استان اصفهان شش نفر از معترضان کشته شده ‌اند.

مقامات محلی در شهرهای مختلف از کشته شدن یک نفر در سیرجان، یک نفر در شهریار، یک نفر در اسلامشهر، دو نفر در بومهن و یک نفر در ملارد خبر داده ‌اند.

برخی از فعالان سیاسی سیرجان خبر داده‌اند که یک نفر دیگر نیز در این شهر کشته شده است.

خوزستان یکی از استان‌ هایی بود که اولین اعتراضات در آن شکل گرفت و فیلم ‌های منتشر شده از برخی شهرهای این استان حکایت از درگیری شدید بین مردم و نیروهای امنیتی داشته است.

کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، در این زمینه به رادیو فردا گفت که بر اساس اطلاعاتی که تا روز سه شنبه دریافت کرده، ۲۸ نفر در ماهشهر، ۱۰ نفر در بهبهان، شش نفر در خرمشهر، دو نفر در اهواز و چهار نفر در کوت عبدالله باوی کشته شده‌ اند.

به گفته دحیمی،در درگیری ‌های روز دوشنبه در ماهشهر حداقل ۲۰ نفر کشته شده ‌اند.او اسامی ۱۳ نفر از این افراد را در اختیار رادیو فردا گذاشته است. در روزهای گذشته نیز هشت نفر در این شهر کشته شده بودند.

هم چنین بر اساس گزارش‌ ها، درگیری‌ ها در شهرهای اطراف تهران از جمله ملارد، بهارستان و اسلامشهر شدید بوده است.

شدت این درگیری ‌ها به اندازه‌ای بوده که خبرگزاری ایسنا شامگاه دوشنبه خبر داد یک فرمانده گردان و دو بسیجی در این مناطق کشته شده ‌اند.

ایسنا به نقل از سپاه سیدالشهدا استان تهران مدعی شده که مرتضی ابراهیمی، فرمانده گردان امام حسین، و مصطفی رضایی، بسیجی، در شهرستان ملارد کشته شده‌ اند.

بر اساس این گزارش، مجید شیخی نیز در شهرستان بهارستان کشته شده است.

این خبرگزاری اشاره ‌ای به تعداد معترضان کشته شده در این درگیری ‌ها نکرده است.

با این حال، بر اساس آمار پنج نفر در شهرهای استان تهران کشته شده ‌اند.

نهادهای رسمی نیز از کشته شدن یک سرگرد نیروی انتظامی به نام ایرج جواهری در کرمانشاه خبر داده ‌اند.

در همین حال، شبکه حقوق بشر کردستان از کشته شدن ۱۶ نفر در درگیری ‌های کرمانشاه خبر داده است. سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» نیز تعداد افراد کشته شده در این شهر را ۱۶ نفر اعلام کرده است.

شبکه حقوق بشر کردستان از کشته شدن هشت نفر در جوانرود، یک نفر در سنندج و هفت نفر در مریوان خبر داده است.

روز شنبه و قبل از قطع کامل اینترنت در ایران چندین فیلم از منابع مختلف درباره شلیک گلوله مستقیم ماموران امنیتی در جاده ساوه به یک نفر منتشر شد. فیلمی نیز از شلیک گلوله به یک نفر در منطقه زینبیه اصفهان منتشر شده است.

با وجود این آمارها، مقامات حکومت اسلامی، هم چنان درباره تعداد کل کشته ‌شدگان سکوت کرده ‌اند.

تنها خبرگزاری فارس، اعلام کرد که «تلفات جانی» در این اعتراضات نسبت به اعتراضات دی‌ماه بیش تر بوده است. در اعتراضات دی‌ ماه بر اساس آمار رسمی حداقل ۲۵ نفر کشته شدند.

هم چنین گزارش شده که سپیده قلیان، خبرنگار جوان حامی کارگران شرکت هفت تپه، که به تازگی با وثیقه به طور موقت آزاد شده بود بار دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. تصاویر ویدئویی منتشرشده در شبکه ‌های اجتماعی نشان می‌ دهد که او در تجمعی مردمی در خوزستان در حالی که برگه ‌ای را به دست دارد شعار می ‌دهد: «نه تهدید، نه زندان دیگر اثر ندارد.» روی این برگه نوشته شده است: «بنزین را ۳۰۰ درصد گران کردید، دستمزدها را هم زیاد کردید؟»

حمیده زرآبادی‌، نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار رفع محدودیت دسترسی به اینترنت شد. به گفته زرآبادی اختلال در شبکه جهانی اینترنت خود «نارضایتی جدیدی» در میان شهروندان ایجاد کرده است. زرآبادی تاکید کرد: «حتی قطعی اینترنت در مناطقی که هیچ مشکلی وجود ندارد هم وجود دارد.»

مسئولان امنیتی برای مهار اعتراض ها در ایران، ارتباطات اینترنتی را کند یا به ‌طور کلی قطع کرده‌ اند. به گفته زرآبادی، قطع اینترنت وضعیت خبررسانی را دچار مشکل کرده است و بر «التهاب» در جامعه افزوده است. قطع اینترنت در کسب و کار در ایران نیز اخلال به‌ وجود آورده است.

سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه اعلام کرد که گزارش هایی مبنی بر کشته شدن ده ها نفر در ناآرامی های ایران دریافت کرده است. این نهاد مدافع حقوق بشر گفته است که از دریافت این گزارش ها که با مسدود شدن اینترنت در ایران همراه بوده «وحشت زده» شده است. عفو بین الملل اعلام کرده است که در مورد گزارش های دریافتی از ایران تحقیق خواهد کرد.

این سازمان مدافع حقوق بشر، اعلام کرده است که بنا به گزارش های دریافتی صدها نفر در اعتراضات ایران زخمی شده اند. عفو بین الملل افزوده است که بنا به گزارش های دریافتی بیش از هزار نفر از روز جمعه در ایران بازداشت شده اند.

هم چنین سخنگوی سازمان ملل  اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیرکل با نگرانی روند سرکوب اعتراضات در ایران را دنبال می ‌کند. استفان دوجاریک بر حق راه پیمایی آزادانه مردم تاکید کرد.

نشست حبری روزانه استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل درباره منع گسترش سلاح‌ های هسته‌ ای در خاورمیانه بود. اما یکی از خبرنگاران با طرح پرسشی بحث را به اعتراضات سراسری در ایران و سرکوب بی‌ سابقه معترضان کشاند. دوجاریک در پاسخ گفت:

«ما یک چارچوب حقوق بشری داریم که بین آزادی راهپیمایی مردم و احترام به حقوق دیگران از جمله تمایل مردم برای ادامه زندگی، تعادل برقرار کرده است. اما موضوع اصلی این است که مردم حق راه پیمایی آزادانه دارند.»

بدین ترتیب، اعتراض های بر حق و عادلانه مردم ایران هم چون گذشته، با خشونت دولتی مواجه شد؛ با فرمان مستقیم علی خامنه ای رهبر حکومت اسلامی، کلیه نیروهای سرکوبگر پلیس، بسیح، سپاه، نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها، مستقیما به مردم معترض تیراندازی کردند. در چنین روندی، تظاهرات کنندگان خشمگین تر شدند و به پاسگاه های پلیس و اماکن دولتی یورش بردند و با سر دادن شعارهایی علیه حکومت اسلامی هم چون «خامنه ای، روحانی، حیا کن ممکلت را رها کن»، تصاویر خامنه ای و خمینی به آتش کشیدند.

نیروهای سرکوبگر حکومتی، حتی با هلیکوپتر به سمت مردم تیراندازی کرده اند. اما با این وجود، اعتراض مردم لحظه به لحظه در حال گسترش است و خیابان های بسیاری از شهرهای ایران به تسخیر مردم درآمده اند.

بهروز بنیادی نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در گفت و گو با ایلنا، خبرگزاری کار ایران، با اشاره به اعتراض های جاری اجتماعی به افزایش بهای بنزین در كشور، چنین اقرار کرده است كه سران قوا و كل حاكمیت در تصمیم گیری های خود دچار سردرگمی هستند و حقیقت را نیز در مورد تصمیم های خود به مردم نمی گویند.

عضو فراكسیون «امید» مجلس شورای اسلامی گفته است كه عدم صراحت و شفافیت در تصمیم گیری ها از دلایل مهم اعتراض های جاری است كه به گفته او، كل حكمرانان را زیر سئوال برده اند.

بهروز بنیادی اعتراضات جاری را واكنش قابل فهم به «عدم صداقت حكمرانان نظام اسلامی» خوانده و افزوده است كه مقامات به مردم حقیقت را نمی گویند زیرا بر اساس محاسبات یارانه هر یك از شصت میلیون ایرانی نیازمند از محل افزایش بهای بنزین باید بین ١٠٠ تا ١٥٠ هزار تومان باشد نه ٥٠ هزار تومان و دولت كه مدعی است ریالی از این پول صرف امور دیگر نخواهد شد باید بگوید با دو سوم این پول پس از پرداخت یارانه ها چه می خواهد بكند.

بهروزی بنیادی گفته است: «این نشان می‌دهد که مجموعه حکمرانی دچار سردرگمی است و یک تحلیل درست از شرایط (کشور) ندارد و برنامه ‌ریزی دقیقی را انجام نمی ‌دهد و مکررا با تصمیماتی منجر به نارضایتی و افزایش فشار به مردم می ‌شود و این یک واقعیت است.»

بهروز بنیادی تصریح نموده كه در موضوع افزایش بهای بنزین كه با تائید رهبر جمهوری اسلامی صورت پذیرفته یكی از سران قوا گفته است كه با این تصمیم موافق نبوده و سخنگوی مجلس نیز افزوده است كه در این تصمیم گیری نقشی نداشته است. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز كوچك ترین نقش خود را در گرفتن این تصمیم تكذیب كرده و مهم تر از همه خود رهبر حكومت اسلامی ایران، علی خامنه ای، گفته است كه از افزایش بهای بنزین از آن رو حمایت كرده که تصمیم سران سه قوه بوده است والا خود او شناخت كارشناسانه ای از موضوع ندارد، هر چند هیچ كدام از تصمیم های سران سه قوه بدون تایید رهبر جمهوری اسلامی دارای اعتبار نیست