پرونده‌های سنگین جنگ‌طلبی و تروریستی حکومت اسلامی ایران

بهرام رحمانی

پرونده‌های سنگین جنگ‌طلبی و تروریستی حکومت اسلامی ایران

در نزد نهادهای بین‌المللی و افکار عمومی آگاه ایران و جهان!

 

مقدمه

در جهان امروز، شاید کم‌تر حکومت و یا نهاد بین‌المللی به‌ویژه افکار عمومی شهروندان آگاه جهان سراغ داشت که حکومت اسلامی ایران را به‌عنوان یک حکومت جنگ‌طلب، خشونت‌طلب، آدم‌کش، تروریست و فاسد نشناسد.

در حالی که ویروس کرونا هر روز از جامعه ایران قربانی می‌گیرد و به‌گفته سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا در ایران بیش از همه کشورهای خاورمیانه، وسیعا شیوع پیدا کرده است اما حکومت اسلامی نه تنها برای پیش‌گیری گسترش این ویروس مرگ‌بار دست به اقدامات جدی پیش‌گیرانه نمی‌‌زند، بلکه حتی زندانیان سیاسی و اجتماعی که در مراکز آلوده نگه‌داری می‌شوند را نیز آزاد نمی‌کند. مضاف بر این که هر روز نیز به‌شدت به دستگیری و شکنجه مخالفان و معترضان ادامه می‌دهد. در چنین وضعیتی دردناکی باز هم ماشین آدم‌کشی قوه قضاییه این حکومت بسیار فعال است.  به علاوه سران و مقامات سیاسی و نظامی حکومت نیز هر روز یک مشتت دروغ و ریا و تزویر تحویل شهروندان ایران می‌دهند و عملا بر زحم‌های مردم نمک می‌پاشند.

شورای عالی نظام پزشکی ایران با اشاره به خستگی کادر درمان در بهبودی بیماران و نحوه عملکرد آنان گفت که این امکان وجود دارد که موج سوم کرونا با شدت بیش‌تری رخ داده و آمار مبتلایان و فوتی‌های این بیماری به طور ناگهانی افزایش پیدا کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹‌-‌‌۱۴ سپتامبر ۲۰۲۰، حسین قشلاقی با بیان این‌که در ابتدای شیوع ویروس کرونا دولت آن‌طور که باید با وزارت بهداشت هماهنگ نبود و این امر سبب شد تا زمان طلایی مهار اپیدمی کرونا یعنی بازه زمانی ۲۰ اسفند تا ۲۰ فروردین که هر ساله تعطیل بود، از دست برود، گفت: «اگر دولت در بازه زمانی فوق قرنطینه سخت را اعمال می‌کرد؛ موج اول کرونا با ابتلا و فوتی کم‌تری همراه بود و کادر درمان با این حجم از فشار کاری طاقت‌فرسا مواجه نمی‌شد.»

به‌گفته او اشتباه دیگری که به افزایش ابتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا دامن زده بازگشایی مدارس است که ریسک بالایی دارد در حالی که عدم بازگشایی خود عامل کنترل کننده‌ای در کاهش آمارهای موج سوم کرونا بود.

قشلاقی با تاکید بر این‌که کادر درمان از نظر جسمی و روحی دچار فرسودگی شدید شده است، هشدار داد که اگر وضع به همین منوال پیش رود، عواقب خطرناکی به‌دنبال خواهد داشت زیرا توان جسمی و روحی آن‌ها از بین رفته و با توجه به هم‌زمانی آنفلوانزا و بیماری‌های عفونی با کوید‌۱۹ در آینده‌ای نزدیک شرایط بسیار بدی پیش رو خواهد بود.

نوید افکاری، ورزشکار ایرانی، به‌همراه دو برادرش که در سال ۱۳۹۷ در شیراز بازداشت شده بود، صبح روز شنبه ۲۲ شهریور در زندان عادل‌آباد اعدام شد.

 

نوید افکاری به اتهام قتل حسن ترکمان، کارمند حراست اداره آبفای شیراز و هم‌چنین اتهام محاربه به «دو بار اعدام» محکوم شده بود ولی برخی از حقوقدانان و فعالان مدنی معتقد بودند پرونده وی دارای ابهاماتی است.

پس از انتشار خبر محکومیت نوید افکاری به اعدام، بسیاری از ایرانیان فعال در فضای مجازی با هشتگ «اعدام نکنید» خواستار اجرا نشدن حکم اعدام این کشتی‌گیر شدند. اما برخلاف چند ماه قبل، که اجرای حکم اعدام سه جوان دستگیر شده در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ پس از ترند شدن هشتگ «اعدام نکنید» متوقف شد، درخواست‌های عمومی برای اعدام نشدن نوید افکاری به جایی نرسید.

قبل از اعدام نوید افکاری، بسیاری از شخصیت‌های جهانی و نهادهای حقوق بشری و حتی ورزشی دنیا خواستار اجرا نشدن حکم اعدام او شده بودند. سازمان عفو بین‌الملل، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، توماس باخ رییس کمیته بین‌المللی المپیک، فدراسیون جهانی فوتبال‌(فیفا)، بربل کوفلر مسئول حقوق بشر در وزارت امور خارجه برخی از مشهورترین این چهره‌ها و نهادها بودند.

«نوید افکاری» به اتهام شرکت در اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ در شیراز دستگیر و در یک دادگاه غیر‌علنی مجرم و محارب شناخته شده بود صبح روز شنبه ۱۲ سپتامبر اعدام شد. وی متهم بود به کشتن یک مامور امنیتی در جریان اعتراضات شیراز. نوید هنگام اعدام ۲۷ سال داشت و در گذشته چند عنوان قهرمانی کشتی کشوری به‌دست آورده بود.

اعدام افکاری که موجی از اعتراض را در پی آورد، بیش از هر چیز نشان داد که حکومت واقعا نگران خیزش‌های مردمی به مراتب وسیع‌تر از شورش آبان‌ماه گذشته است و با این اعدام‌ها و اعتراف‌های زیر شکنجه سعی می‌کند از این خیزش‌ها و شورش‌ها پیشگیری کند. این تصور و محاسبه‌ سران حکومت اسلامی بسیار غلط است زیرا این اقدامات سیکل خشونت در اعتراضات و شورش‌ها را بالا می‌برد و حتی می‌تواند کار را به تقابل‌های مسلحانه بکشاند. آن که گرسنه است و حق‌طلب، با اعدام امثال افکاری سیر نمی‌شود، کار هم پیدا نمی‌کند و از حق‌طلبی و مبارزه هم دست نمی‌کشد. یعنی تمام زمینه‌های یک خیزش مردمی بر سر جای خود باقی است. یعنی از این پس آن که به خیابان می‌آید با پیش‌بینی سرانجامی که حکومت در صورت دستگیری‌اش برایش رقم خواهد زد، به‌جای مقاومت در زیر شکنجه، مقابله به مثل را در خیابان و قبل از دستگیری ترجیح می‌دهد. این تجربه در تمام کشورهای جهان و تاریخ بارها تکرار شده است. 

نشریه بیلد چاپ برلین روز یک‌شنبه ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۰ در گزارشی عنوان کرد «سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به اروپا به‌طور موقت لغو شده است.»

این نشریه آلمانی علت لغو سفر این مقام عالی‌رتبه ایرانی را ذکر نکرد، اما بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی خشم جهانی از اعدام نوید افکاری توسط حکومت اسلامی ایران را بی‌تاثیر نمی‌دانند. اتحادیه اروپا نیز در اعتراض به این اعدام حکومت اسلامی را محکوم کرده است.

گفتنی است وزیران خارجه سه کشور اروپایی عضو برجام روز پنج‌شنبه ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۰ نشستی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران برگزار کردند و قرار بود محمدجواد ظریف در هفته جاری راهی آلمان، فرانسه، بریتانیا به عنوان سه عضو برجام، و هم‌چنین ایتالیا و اسپانیا شود.

آخرین تماس نوید افکاری با خانواده خود ساعت ۳۰:۱۱ دقیقه شب آخر زندگیش بوده و در آن مکالمه، کوچک‌ترین اطلاعی نداشته که چند ساعت بیش‌تر با مرگ فاصله ندارد.

هم‌چنین، هنگام تحویل جنازه، به نزدیکان او فقط اجازه داده‌اند که صورت افکاری را ببینند که از همان مقدار نیز، مشخص بوده بینی او شکسته شده است.

با توجه به چنین اطلاعاتی، سئوال مشخص آن است که در ساعات آخر زندگی این زندانی چه گذشته است؟

آیا نوید افکاری را حقیقتا «دار» زده‌اند، یا نحوه قتل او حتی از این هم ظالمانه‌تر بوده و در زیر شکنجه‌های وحشیانه کشته شده است؟

در پرونده نوید افکاری که حکم اعدامش با عجله و حتی بدون رعایت موازین «قانونی» خود حکومت اسلامی اجرا شد ابهام‌ها و تحریف‌های زیادی وجود دارد. قوه قضاییه درباره فیلمی که ادعا می‌شد صحنه قتل را نشان می‌دهد دروغ گفته و هویت مقتول را پنهان کرده بود.

هم‌چنین دعوایی که اخیر در شورای امنیت سازمان امنیت سازمان ملل بین آمریکا و سایر حکومت‌های قدرتمند جهان درگرفت سران و مقامات حکومت اسلامی و حواریون او در خارج کشور، جار و جنجال راه انداختند که این یک پیروزی دیپلماتیک و حقوقی بزرگ برای حکومت اسلامی ایران است بدون این که توضیخ دهند کدام پیروزی نصیب حکومت اسلامی ایران شد؟

به‌علاوه واقعیت این است که این دعوا بر سر رقابت‌های دوران ریاست جمهوری ترامپ با سایر حکومت‌ جهان در شورای امنیت سازمان ملل است. یعنی دعوایی بر سر تقسیم جهان و منافع سرمایه‌داریشان.

از سوی دیگر، خود این اقدام اخیر شورای امنیت سازمان ملل نشان از جهان چند قطبی دارد که بیش از این حاضر نیست قدرقدرتی آمریکا را به‌عنوان بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی و نظامی جهان بپذیرد. بنابراین از آن «نظم نوین جهانی» که پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ پدر بوش پیش کشید ده‌هاست که خبری نیست و و هنوز شکوفه نداده پرپر شد.

اعاهایی که اخیر شیخ حسن روحانی با تایید رهبرشان خامنه‌ای مطرح می‌کند به‌حدی پوچ و بی‌معنی و دروغ است که حتی خودی‌هایشان نیز باور نمی‌کنند.

شیخ حسن روحانی رییس‌جمهوری حکومت اسلامی ایران، در ادامه ادعاهای غیرواقعی و دروغین خود گفته است آمریکا به‌‌دنبال «شکست اقتصادی» و «تسلیم» ایران بود، اما توفیقی «به ‌دست نیاورد.»

به‌گزارش خبرگزاری ایرنا، روز چهارشنبه، ۱۲ شهریور، حسن روحانی در جلسه هیات دولت هم‌چنین افزود که آمریکا موفق به بازگرداندن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی نخواهد شد.

او مدعی شد که ایران موفق شده «چندین‌ بار» از لحاظ سیاسی و حقوقی در مجامع بین‌المللی با آمریکا درگیر شود و این کشور را «شکست دهد.»

روحانی با اذعان به فشار تحریم‌ها مدعی شده که در دو سال و نیم گذشته مردم ایران «خم به ابرو نیاوردند.»

این در حالی است که از زمان خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های این کشور علیه برنامه هسته‌ای ایران، قیمت دلار و یورو به صورت کم‌سابقه‌ای در ایران افزایش یافته و ریال ارزش خود را از دست داده است.

اما جلیل رحیمی جهان‌آبادی؛ نماینده مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور مجلس در روز چهارشنبه ۱۹شهریور؛ از سقوط۳۰۰ درصدی ارزش پول ملی در دوره جدید مجلس خبر داد.

به‌گزارش سایت «خانه ملت»‌(ارگان مجلس)، او در نطق خود با حمله به نمایندگان مخالف خود که اکنون اکثریت مجلس را در اختیار دارند گفت: «در این صد روزی که نماینده ملت در مجلس انقلابی هستید، قیمت برنج به ۴ برابر و خودرو به ۳ برابر افزایش یافته و ارزش پول ملی ۳۰۰ درصد سقوط کرده است، واردات کالاهای غیرضروری با ارز دولتی در حال انجام است، سهام عدالت به مردم داده شده و آن‌ها فروخته‌اند اما پولی دریافت نمی‌کنند و در همین ایام دفترچه‌های بیمه روستایی از ۶۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان برای تمدید رسیده اما اقدامی نشده است.»

این نماینده مجلس در ادامه با اعتراف به‌وجود باندهای مافیایی در چپاول و غارت کشور گفت: «در کشوری که بیش از ۱۵۰ میلیارد بشکه ذخیره نفتی دارد، سومین دارنده گاز جهان است و خاک آن صادراتی است. وزارت‌خانه‌ها را نه وزرا بلکه مافیاهای کنار آن‌ها هدایت می‌کنند.»

جهان‌آبادی در پایان با اعتراف به وضعیت وخیم آموزش و پرورش اضافه کرد: «آموزش و پرورش با بسته‌های حمایتی عده‌ای را به بردگی گرفته است که امنیت شغلی و استخدامی نداشته و یک آزمون غیراستاندارد از نهضتی‌ها گرفته که باعث خانه‌نشینی عده‌ای از آن‌ها شده است و این وزارت‌خانه به نام برون‌سپاری، حق‌التدریس، بسته حمایتی، نهضتی‌های در آزمون افتاده رفتاری با این عده می‌کند که برده‌داران در تاریخ با برده‌های خود نکرده‌اند.»

هم‌چنین در این مدت، افزایش اجاره‌خانه‌ها، حمل‌ و نقل و مواد غذایی و دیگر کالاهای مصرفی، بسیاری از مردم ایران را با مشکلات عدیده‌ گریبان‌گیر کرده است.

تصور سفره‌ای بدون مواد پروتئینی، تصوری دشوار است اما نتیجه تحقیقات یک موسسه تحقیقاتی در ایران پرده از این واقعیت در سفره بخش گسترده‌ای از ایرانیان برداشته است.

انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی گزارش داده که بسیاری از خانواده‌ها در ایران مصرف گوشت قرمز، سفید، تخم‌مرغ و لبنیات را به شدت کاهش داده یا آن‌ها را از سفره خود حذف کرده‌اند.

تحقیقات این انستیتو در سه ماه نخست سال جاری انجام شده و بیش از ۲۲ هزار خانوار شهری و روستایی را در بر می‌گیرد.

در حالی که ۸۰ درصد مردم ایران در سیرک انتخابات مجلس شورای اسلامی در پایان سال ۹۸ شرکت کردند و پیش از آن نیز اعتراضات آبان ماه ۹۸ روی داد، رسما و علنا نشان داد که اکثریت مردم ایران این حکومت فاسد و جانی و مافیایی را نمی‌‌خواهند. در چنین شرایطی، باز هم روحانی مدعی‌ست که در دو سال و نیم گذشته مردم ایران «خم به ابرو نیاوردند.»؟!