گذر در كوچه هاى خون و اّتش (جلد دوم)
اينك برحسب تعهد، جلد دوم كتاب "گذر در كوچه هاى خون و اّتش" را كه در برگيرندهْ رويدادهاى سياسى، اقتصادى، كلتورى، شرايط زندگى مردم، اوضاع نظامى و وضعيت جبهات جنگ... در كشور در سال 2001 ميباشد و علاوتاً چند و چون حملات تروريستى يازدهم سپتمبر، در شهرهاى نيويارك و واشنگتن و پى اّمد هاى ناشى از اّن يعنى اقدامات نظامى و تحركات جنگى تجاوز كارانهْ قواى مشترك امريكا و انگليس را در افغانستان تا سرحد سقوط رژيم طالبان و تشكيل ادارهْ موقت بر اساس توافقات حاصله در اجلاس "بن"، بازگو ميكند به پيشگاه هموطنان عزيز تقديم ميدارم.
ياد دهانى ميگردد كه در لابلاى كتاب، مقياس تكاندهندهْ رنج و عذاب، اّلام ومصايب طاقت فرساى مردم افغانستان مبنى بر تسلط نظام قرون وسطائى طالبان و دوام جنگ هاى فرسايشى قدرت طلبانه ميان طرف هاى درگير و متخاصم، ناكامى و بى تفاوتى جامعهْ بين المللى در قبال سرنوشت دردناك ملت افغان پس ازاستقرارحكومت تنظيم ها، شعله ور شدن جنگ هاى خانمانسوز و شكل گيرى عملكرد هاى خونبار و فاجعه اّميز در چوكات حاكميت جهادى ها تا مرحلهْ تخريب و غارت و اّتش سوزى اساسات مادى و معنوى زندگى بى گناهان در سراسر مملكت، ميزان مداخلهْ مستقيم دول همسايه بخصوص پاكستان و ايران در امور داخلى و مسايل سرنوشت ساز ميهن ما، نقش و سهم اّنها در تداوم تراژيدى خلق ستمديدهْ افغانستان، دلايل سرازير شدن سيل تروريستان جهان به كشور و تبديل مملكت به لانهءاهريمنى دهشت افگنان بين المللى بشمول گسترش كشت و توليد مواد مخدر و قرار دادن نام افغانستان در صدر جدول صادركنندگان "قاچاق" مرگ سفيد در گيتى، علاقمندى هاى سياسى و اقتصادى قدرت هاى استعمارى و توسعه طلب دنيا به مقصد دستيابى به اميال غارتگرانه و جيوپولتيكى و سرانجام انگيزه و قوهْ محركهْ تجاوز نظامى امريكا و انگليس بالاى افغانستان با استفاده و كاربرد مدرن ترين تخنيك جنگى، وسعت و دامنهْ عمليات نظامى قواى اتحاد بين المللى مبارزه با تروريزم، مقاصد استراتيژيكى و اهداف تاكتيكى اشغال وطن ما از سوى امريكا و انگليس و دوام حضور نظامى اّنها در منطقه... فاكت وار و خيلى دقيق توسط نويسندگان و ژورناليستان حاضر در صحنه، ارزيابى شده است.
خوانندهْ با بصيرت با مطالعهْ محتويات كتاب بخوبى در مييابد كه ادعاهاى بلند بالا، مبالغه اّميز و اكثراً دور از واقعيت گروه هاى جنگى و سازمان هاى سياسى شامل تشكيلات ادارهْ موقت بخصوص سلطنت طلبان و شاه پرستان (تكنوكرات ها) و جمعيتى هاى شوراى نظار با ماهيت انكشاف قضاياى داخلى و خارجى و عوامل تاثير گذار بين المللى روى قضيه افغانستان، كاملاً مغايرت دارد.
جاى شك نيست كه اّثار متعدد نويسندگان صاحب نظر جهان پيرامون مسايل مربوط به افغانستان توسط دانشمندان افغان ترجمه و بچاپ رسيده و در معرض استفادهْ خوانندگان قرار گرفته است و هر كدام به نوبهْ خود از ارزشمندى غير قابل انكار برخوردار بوده و سهم شايسته ئى را در انعكاس واقعى اوضاع رقتبار كشور ما ادا كرده اند. در كتاب حاضر (همچنان در جلد اول) نيز ديدگاه ها، تحليل ها و ارزيابى هاى پژوهشگران و صاحب نظران سياسى و ژورناليستان اّزاد كه در بارهْ سرزمين مان و دول منطقه اّگاهى لازم دارند و در ارتباط به موضوعات مختلف نگاشته اند، گنجانيده شده است. خدا كند خوانش اّن به پسند علاقمندان برابر اّيد.
مايهْ خرسندى ميدانم هرگاه با ترجمهْ مقالات (در جلد اول و دوم) حد اقل خدمت را در راستاى برملا ساختن حقايق، نسبت به وطن و مردم خويش انجام داده باشم. افتخار بزرگى خواهد بود كه اهل قلم و مطالعه در صورتيكه مطالب را مفيد و دلچسپ يافته باشند جهت بهبود كارهاى اّينده، اينجانب را متوجه خطا ها و اشتباهاتم ساخته و از رهنمائى هاى سودمند خويش دريغ نورزند.