هشتاد و پنج سال زندگی پربار و تا پای جان در خدمت مردم افغانستان
هشتاد و پنج سال زندگی پربار و تا
پای جان در خدمت مردم افغانستان
علی رغم اين که دانشمندان جامعه شناسی علمی توده های مردم را سازندگان تاريخ و تکامل زندگی اقتصادی ـ اجتماعی دانسته اند ؛ اما درسرزمين باستانی مان افغانستان بارزتر از ساير کشورهای جهان ، نقش شخصيتهای ملی ـ سياسی و اجتماعی در خيزشهای آزادی خواهی و حرکتهای استقلال طلبی ؛ در رهبری توده های مردم و شکل گيری روند تغييرات و تحولات اجتماعی و استقرار نظام های سياسی ، خيلی ها چشمگير بوده است.
از جمع شخصيتهای ملی و اجتماعی شش دهه ی واپسين سده ی بيستم ، يکی هم فرهنگی گران ارج عبدالرحيم هاتف می باشد.
محترم عبدالرحيم هاتف ، شخصيت ملی و مبارز مردم افغانستان ، که هشتاد و پنجمين سالروز تولدی خود را پشت سر می گذارد ، بخش زيادی از اين سال های عمر خويش را در راه خدمت با صداقت به مردم افغانستان و در دفاع از مصالح عليای ميهن مألوفش صرف کرده است.
جناب هاتف از زمره ی مبارزان پيشتاز جنبش مشروطيت سوم در کشور بود که با تمام توانايی ، استعداد معنوی خود را در راه بارور شدن اين نهضت ملی و مردمی بکار بست و تا اخير درکناررفقای هم پيمان خود باقی ماند.
ايشان در سال 1325 دانشکده ی ادبيات دانشگاه کابل را موفقانه به پايان رسانيد و من حيث يک آموزگار و استاد وطنپرست و با احساس ، در کادر موسسه ی تحصيلی دارالمعلمين کابل به تدريس ادبيات و علوم بشری ، به ابنای وطن پرداخت و رسالت علمی و ميهنی خويش را درزمينه ی آموزش و پرورش فرزندان کشور اداء نمود، که بسياری از شخصيتهای سرشناس امروزی، افتخار شاگردی شان را دارند.
محترم هاتف پس از انفاذ قانون اساسی سال 1343 ، در مبارزات پارلمانی دوره ی دوازدهم شورای ملی اشتراک ورزيد و از حوزه ی انتخاباتی ولايت کندهار، بصفت نماينده ی ا نتخابی مردم وارد پارلمان شد و يکجا با ساير وکلای ملی، وطنپرست، دموکراتيک و ترقيخواه، در خدمت مردم قرار گرفت واز منافع ملی و بين المللی افغانستان باروحيه ی سرشار از عشق به مردم و ميهن دفاع بعمل آورد.
جناب هاتف درسال 1360 ازجمع مؤسسين فعال و بارسالت جبهه ی ملی پدروطن افغانستان بود و درکار تدوير اولين کنگره ی آن سهم ارزنده و فراموش ناشدنی داشت و درهمين همايش اين نهاد اجتماعی دهه ی شصت خورشيدی افتخار عضويت هيأت اجرائيه انتخابی جبهه را کسب کرد.
محترم هاتف بمثابه ی يک شخصيت اجتماعی آگاه ، بادانش ، مجرب و مدافع حقوق حقه ی مردم ، در ترکيب اعضای کميسيون طرح و تسويد قانون اساسی افغانستان ، در نيمه ی اول دهه ی شصت خورشيدی، عضويت داشت و لويه جرگه های تاريخی ( نيمه اول دهه ی شصت خورشيدی ) را خيلی موفقانه و با انضباط رياست و گردانندگی کرد.
ايشان درسال 1364 مسؤوليت رياست جبهه ی ملی پدروطن افغانستان را بدوش گرفت و در ثمربخشی وظايف زحمت فراوان کشيد.
بعد از انفاذ قانون اساسی سال 1366 که وی رياست لويه جرگه تصويب آن را بدوش داشت ، بحيث معاون رئيس جمهور برگزيده شد. پس از پايان حاکميت سياسی و هجوم گروههای جنگی به پايتخت کشور، بادرک مسؤوليت تاريخی خويش ، در پروسه ی انتقال قدرت سياسی به تنظيم های جهادی ، اشتراک نه نمود.
برای محترم عبدالرحيم هاتف، طول عمر و موفقيتهای بی پايان توأم با سلامتی و صحتمندی آرزو می نمايم .
باتقديم احترامات
فايقه
عبدالواحد " فيضی "
مدير مسؤول سايت سپيده دم
ارگان نشراتی فعالين ح. د. خ. ا