به اسقبال نشست پاریس

طنز

به اسقبال نشست پاریس

 

 این مقاله از طرف  پروفیسور  جامع الکمالات  در مجمع اهل خبره  قراعت شد!

 

                                   

حضار محترم خانم ها وآقایان  من امروز در مورد دست آورد های جهان نو تحت عنوان دنیای امروزبشما سخنرانی خواهم نمود وشما خود خواهید  د ید که فردا به کجا میرویم.

                                                  دنیای امروز  :

دنیای امروز دنیای پیشرفت  است  که هیچ کسی نمیتواند از آن انکار نمایید شما به ماحول خود نظر اندازید که چه چیز تغیر نیا فته را می بینید  . واقعا تعجب  آور است اگر کسی نتواند در این همه تغیرات وتبادلات خود را عوض کند  وداد از انسان  نو ومعاصر بزند . مخصوصا که  در میان مردمی زندگی داشته باشد که کشورهای شان سالها قبل  مردم انرا تغیر داده اند . انسانها را با روحیه  مستقل تربیه نموده اند که کسی به هیچ کس دگر وابستگی  نداشته باشند .هیچ کس از هیچ کس بازخواست گر نباشد .هیچ کس به کار هیچ کس غرضدار نباشد .هیچ کس از هیچ کس پرسان نکند . شعار this is not my business چه شعار  دلنشین است  که در این جوامع عملا تحقق یافته است اگر چه همین کار را از ما یاد گرفته اند  اما  ما تنها حیوانات را ومخصوصا اسپ را  دست اموز  ساخته  ایم  مگر  جهان پیشرفته انرا انکشاف داده اند در مورد انسان وآنهم  تمام انسانهای جامعه  انرا عملی نموده اند  واقعا  اینها دست آورد عظیم دارند .

 

 ببینید در مورد کار چه اقداماتی موثر انجام شده است . کار به اهل  کار را  اینها  با یک تغیر بسیار اگاهانه  چگونه عملی نموده اند . در مملکت ما تنها زمامداران آل یحیی یاد داشتند که بسیار با نتیجه بود  اما دست های از این سو وآنسو همان طریقه  وفورمول را خراب کردند .واقعا  تجربه مادر علم است  ، میگویند سردار محمد هاشم  خان صدر اعظم این تجربه را از فارم مرغداری فرا گرفته بود به شکلی که به امر او نوکر موظف یک روز مرغ ها را خوب سیر شکم کرد ورها نمود متعاقبا سردار هاشم خان  با  بیا ، بیا معمول مرغکان را بطرف خواست  ولی هیچ مرغی به جانب اوشان بازگشت نکرد روز دیگر امر نمود که مرغها را گرسنه نگهدارند ودر وقت معین ازاد نمایند نوکر بفرمان چنین کرد سردار  هاشم خان  قدم رنجه فرمود ند وبه مجرد بیا ی اول تمام مرغکان به سرعت بطرف او دویدند سردار این شباهت را نسبت  به جامعه پذیرفته با خود گفت جامعه مثل همین مرغان اند اگر انها را گرسنه نگهداشتی  به اسانی به اطراف تو بخاطر دانه جمع میشوند وهر چه کشی بگویی نمیروند واگر سیر بودند صدایت را کسی نمی شنود.

 

ببینید در جوامع  خود ما  از عدالت میگویم اما در جامعه پیشرفته که  ما از آن سخن میگوییم اگر این امر  تطبیق نمی شد  به مرتبه مقام اول رسیده نمیتوانست . ببینید در عرصه دادوستد هرکس زیاد پول دارد مفاد زیاد دارد هرکس کم پول دارد مفاد کم دارد  ایا این عدالت نیست ؟چطور ممکن است که کسی پول کم داشته باشد از کسی کرده که پول زیاد داشته باشد باید مفاد زیادتر بدست آورد در این صورت عدالت از بین میرود.  ما هم میگوییم حق به حقدار، حالا شما خودتان قضاوت کنید که حق به حقدارجز این چیزی دیگری است .

 

ما وشما  همیشه از فرهنگ  میگوییم از بسکه فرهنگ گفتیم از دنیای بیرون بی خبر ماندیم  ببینید  بطور مثال ما  یک زبان را محکم گرفته ایم  اگر نمیتوانیم زبان  خود را در زبانهای دگران  شامل کنیم اقلا این کاررا میتوانیم که زبان  دگران  رادر زبان خود  شامل بسازیم  دور نی نزدیک بطرف همسایه خود پاکستان  ببینیم که در زبان شان کدام زبان را  شامل نساخته اند چه نقص کرده اند ؟ ما باید mix"مکس" کردن را در همه امور یاد بگیریم جهان به کجا رسیده است وما در کجا مانده ایم جوانان را باید با روحیه جهان بیرون تربیه نماییم انان مهره های سرنوشت آینده کشور اند وقتی جوانان دگر کشور ها را میبینم که چه تغیراتی در سر وصورت وقیافه وژست های خود آورده اند باید  روحیه پذیرش ان را به جوانان خود انتقال بدهیم .

 

اینرا دگر همه ما میدانیم  که جوامع پیشرفته  از لحاظ صحت دیگر با امراض  معمولی دست به گریبان نیستند بلکه اکنون با بیماری های بزرگتر چون  تشوشات عصبی  که مادر مرض هاست ، وامراض مدهش جنسی ، وبیماری  های اعتیاد  به مواد مخدر مبارزه مینمایند.

 

  آزادی های  اجتماعی  در این جوامع  بکلی تامین  است انان میدانند که مفساد اجتماعی بیشتر از دیگران به خود شخص  مضر است لذا انان همه  را درهر کار  ازاد گذاشته اند  که تا  خود در فهمیدن  اثرات  مفاسد خود کفا شوند  در این عملیه مساله  انکشاف اقتصادی  نیز در نظر گرفته شده است   پولیس ،قاضی  ، محاکم  همه نیازمندان پول اند اخر  تحصیلات در این کشور ها مصارف دارد محصول این همه مصارفات از تحصیل تا تقرر از کجا باید دوباره تحصیل شود .  یکی از مشخصه های  ارزنده بازار آزاد  این است  که  آنچه  در کشور ما  تا هنوز نا مشروع است انان با  درایت آنرا قانمونمند ساخته اند  لذا انان میتوانند  در این بازار  جبران خساره کنند . از این خاطر جلوگیری از جنایات به مفاد جامعه نیست اول خود شخص نمیداند که مقدار جرمش چقدر است دوم تا جرم واقع نشود جامعه از ان پند نمیگیرد سوم سطح در امد این همه دفاتر پایین میایید به اقتصاد جامعه ضربه  وارد میشود لذا همه ازاد گذاشته شده تا هرچه میخواهند بکنند. حالا که از انسان آزاد گفتیم یک چند سخن بیشتر  در این باره صحبت مینماییم .

 

 ببینید وابستگی ها بی مورد برای انسان ازاد چقدر انسانها را از معیشتهای زندگی واز لذایذ زندگی محروم ساخته است  عواطف پدری ،مادری ،برادری ، خواهری  ودورتر از آن پدر کلان ومادر کلان ویا رشته  های نزدیک و دور دگر دوست ، رفیق  وغیره  زنجیرهای کهنه اندیشی اند که ازادی انسان را صلب ومحدود میسازند در این جوامع دارد  ریشه انرا با پشتکار متداوم میخشکانند این یک دست آورد بزرگ این جهان متحول است در حقیقت همین را هم از ما یاد گرفتند  شعارش را اول ما سر دادیم "من زنده وجهان زنده "گفتیم مگر اینها انرا عملی ساختند .

 

اما فضل خداوند ما هم بیدار شده ایم  امروز از برکت پیشرفتهای این جهان پیشرفته بسیار چیز را ما هم آموخته ایم ما مطمین هستیم افغانان مردم بسیار مستعد هستند دیر نخواهد شد که از خود اینها کرده  در این پیشرفتها سبقت نماییم .  بلی علایم آن به چشم وسر همین حالا  مشاهده میشوند.

 

در عرصه فرهنگ موفقیت های چشم گیری داریم خوشبختانه  بعد از انکه  پروفیسور صبغت الله مجددی ریس جمهورسه ماهه راه ورود زبان اردو را در اولین روز، (زور آزمایی) خود باز کرد امید واری های پیداشد که در این زمینه ما به پیشرفت های دست خواهیم یافت اکنون شکر به چشم وسر این پیشرفت ها را مشاهده میکنیم  خود ریس جمهورحامد کرزی شخصیت ( فرا  نشنل ) است  ببینید  ایشان در میان تمام سمبول های  ملی صحبت( انترنشنل)  مینمایند ما خود را با جهان  وقتی وفق داده میتوانیم که زبانش را بدانیم  لذا ریس جمهور از  این شعر مشهور شاعر الهام خوب گرفته اند که گفته است :

"زبان یار من پشتو و من پشتو نمیدانم

الهی کاش میبودزبا ن اش در دهان من "

 

در کدام کشور دنیا اینقدر اخبار، وروزنامه، هفته نامه ،وماهنامه مصرف میشود خارجه را هم  اگرجمع نمایید یک رقم درشت  میشود که جهان نذیرش را ندارد، آخر یک گپ در بین یکی  از انها کاری خواهد خورد. این است ازادی بیان وقلم که کسی انکار کرده نمیتواند اما درمورد عمل باید گفت ما مثل مشهور  داریم "اول سلام پسی کلام" یک روز ، روز عمل فرا  میرسد. ما مرده و شما زنده .

 تعدد تلویزیونها با حضور متناوب برنامه سازان با style (ستایل) های  از گوشه، گوشه دنیا که مثال انرا در جمع کشور های منطقه نمی بینید .

 ببینید یک مثال دیگرازترویج فرهنگ دوست بگوییم  روز عشاق valentines day را در کدام کشور منطقه جز ما  توانستند تجلیل نمایند اگر گپ به غلامی  است پاکستانی ها سالها غلام بودند در کشور شان سالهاست امریکا پایگاه نظامی دارد همینطور عربستان ، مگربطور نمونه اگر روز  عشاق را مثال بزنیم  ما تنها کشوری هستیم که در پذیرش فرهنگ دوست  پیشقدم شده ایم  . 

 

 در مورد حقوق وآزادی های سیاسی افغانستان را میتوان  کشور  نمونه  جهان گفت :  ببینید در کدام کشور دنیا به اندازه  ماحزب سیاسی دارند  که اصلا کسی ندارد .

 پیشرفت به چه چیز میگویند  امروز ما از هر ولایت مانند پارلمان  یک کاندید ریاست جمهوری داریم  شما در دنیا مثال بدهید که ایا ما سبقت نداریم  از هر تیپ و شیپ، سله و کله  از فهمیده تا نا فهم  در انتخابات شرکت داده میشوند بلی مردم حق دارند خودشان  ریس جمهور خود را انتخاب نمایند  شما میدانید افغانستان از لحاظ سطح سواد عقب مانده ترین کشور های دنیا است  فلهذا نماینده انان باید کاندید ریاست جمهوری باشد. ما باید حقوق مرد م را تامین نماییم  تعدد کاندیدان ریاست جمهوری از هر کتگوری خود نماینگر این پیشرفت است.

 

حفاظت از دست آورد های تاریخی وظایف یک دولت وحکومت است  حاکمیت  امروز  توانسته است آن دست آورد های تاریخی را حفاظت وحراست نماید شما ببینید اگر از یک طرف برای شخصی این امکان میسر میگردد که   بلند منزل شخصی  خود را بسازد  در پایان ان دولت توانسته ارزش های تاریخی را که فقر وبینوایی است به نمایش بگذارد در این امر محافظین صادق این دست آورد های تاریخی  خون های بسیار ریخته اند  دست کافران وملحدان را برای از بین بردن این دست اوردها قطع نموده اند ودولت پیروز است که این دست اورد ها را تا کنون حفظ نمود ه است

 

ما امروز توانسته ایم  به سیاسیون  کهنه فکر اثر مثبت ونو بگذاریم  هرچند که انان مشکلات خود را دارند انان میگویند ما در دنیای امروز قرار داریم اما  از دنیای  امروز درست نیاموخته اند از همین خاطر نو وکهنه یک ،یک بار نزدشان مخلوط میشود بهر حال انسان عادت پذیر است کار ما هم سیستماتیک است دوستان ما هم عجله ندارند ما بسیار وقت داریم  اینکه در یک مجموعه افراد ان چندین طرز دید را اختیار کنند  مشکلات فراهم اوری این کار برای ما قابل درک است که  کار بسیار دشوار است اما با انهم ما موفق هستیم  ما توانسته ایم این استقلالیت فردی را درمیان مجموعه  های بزرگ تامین نماییم .

 

در مورد امنیت  دست اورد های  قابل لمس داریم  ما  هدفمندی  جنگ  را تعین نموده ایم بخاطر کی، برای چه، چه وقت  ،در کجا  این جرقه را تولید کنیم ، ما اینرا پلانیزه کرده ایم   وظایف تقسیم شده است ما  امروز توانسته ایم تمام جهان را شامل  ان بسازیم .  هرکس کار خود را پیش میبرد . البته انچه را در حدود امکانات انجام داده ایم مختصرا شرح دادم ما متعهد هستیم که

در پلان انکشاف اینده ما پروژه های موثر تری را عملی نماییم . تشکر

                                                                                      هادی