يادی از جاودانه شدن ابرمردی که برگۀ تاريخ را ورق زد و صفحۀ نوينی را گشود

يادی از جاودانه شدن ابرمردی که برگۀ تاريخ را ورق زد و صفحۀ نوينی را گشود

 

       بيست و سه سال سال از خموشی چراغ زندگی فرزانه مرد نستوه و مبارز پرشور راه ورسم پيکار انقلابی افغانستان می گذرد، که بخاطرازهم گسستن زنجيرهای اسارت و بردگی و رسيدن انسان به قله های شامخ پيروزی، با سلاح خِرد و انديشه، تا واپسين نفس های زندگی رزميد.

     بيست وسه خزانی از جاودانه شدن يل مبارزه ی سياسی راه رهايی زحمتکشان ميهن مان سپری شد، که در طول زندگی پربارخويش با تفکر نوين، عزم متين، ارادۀ آهنين و ايمان خارائين، برگه هايی از تاريخ زندگی کهن را ورق زد و صفحۀ جديدی ازعزم و رزم ، کار و پيکار پيشرونده و رسالتمندانه را به پيشگاه فرزندان اصيل خلق زحمتکش افغانستان، گشود.

       آری؛ اين فرزانه مرد خرد و انديشه، ببرک کارمل فرزند سرسپرده و رسالتمند مردم آزاده ی افغانستان می باشد که بيست وسه سال پيش جاودانه شد و اينک ما با فروتنی برسبيل ياد آوری از آن سالروز، با برافراشته نگهداشتن پرچم انديشه های ماندگار ديروز، با ادامۀ کار وپيکار انقلابی امروز، درراه تحقق آرمانهای سترگ آن انسان بزرگ، تجديد پيمان می نماييم.

       زنده نام رفيق ببرک کارمل رهبر خردمند حزب دموکراتيک خلق افغانستان، ازايام شباب تا دم مرگ؛ 

      از پانهادن به دروازه ی دانشگاه تا افتيدن به کنج زندان خاواده ی نادر غدار؛

      ازايجاد ورهبری نخستين حوزه های حزبی تا تشکيل حزب دموکراتيک خلق افغانستان؛

      از سازماندهی پيروزمندانه ی مبارزات انتخاباتی و نمايندگی مردم دردو دوره (دوازدهم و سيزدهم) شورای ملی تا بيان درد ها و رنجهای بيکران مردم و تشريح خواستها و نيازهای مبرم و حياتی کليه ی زحمتکشان کشور ازتريبيون شورا، جهت رشد و ارتقای سطح آگاهی سياسی توده های مردم وبسيج بهترين و با احساس ترين فرزندان آنان درصفوف ح.د.خ.ا ـ سازمان دموکراتيک زنان افغانستان و سازمان دموکراتيک جوانان افغانستان، به هدف تحقق خواستهای برحق سياسی و صنفی شان؛

       ازافشای ماهيت ضد ملی و ضد دموکراتيک حکومتهای دوران دهه ی دموکراسی (!) و مداخلۀ لگام گسيخته ی سلطنت در انتخابات شورا و زندانی ساختن فرزندان حزب و قانون احزاب سياسی، تا تحمل سکوت سياسی سال های ديکتاتوری جمهوری تک حزبی و رفتن مجدد درزندان داوود شاهی؛

      اززمان دفاع از حيات انسان، نورم ها و ضوابط حزبی و محتوای حقيقی انقلاب ملی ـ دموکراتيک، تشکيل جبهۀ متحد ملی و دموکراتيک و جلوگيری ازديکتاتوری طرازفاشيستی  حفيظ الله امين و شرکاء، تا مرحله ی اخراج از کشور و تبعيد عمدی بخارج؛

       از قرار گرفتن دربرابر دستورزمان، مبنی برپذيرش رهبری سياسی حزب و دولت، بخاطرنجات مردم ازدم تيغ مشهورترين جلاد خون آشام تاريخ معاصر  افغانستان وجلوگيری از امحای دسته جمعی آگاهان سياسی ميهن پرست، تا تأمين وحدت مجدد ح. د. خ. ا و بسيج توده های آگاه مردم در 14 سازمان اجتماعی و تشکيل جبهۀ ملی پدروطن، بمنظور نجات ميهن ازپنجه های خونين جنگ و شرارت پيشگان داخلی و بين المللی؛

       از لحظه ی سازماندهی يک توطئه ی ننگين رهبران جنايت پيشۀ بين المللی وانجام آن توسط همراهان نيمه راه و معامله گرحزبی ودولتی، تا تبعيد مجدد بخارج از کشور و افتيدن دربستر بيماری و کشيدن واپسين نفسهای زندگی؛ پيوسته درسنگر دفاع از حق وعدالت، آزادی و دموکراسی، صلح و ترقی، پيشرفت اجتماعی و انسان سالاری، سعادت و تأمين رفاه مادی و معنوی انسان زحمتکش قرارگرفت.

      اما دريغا، که رفيق کارمل عزيز را بيماری سرطان با بی رحمی بکام خود فرو برد و همه ی رفقا، همرزمان، هواخواهان و دوست داران راه و رزمش درداخل و برون از مرزها درسوگ مرگش نشستند.

       جوهر اصلی انديشه های اجتماعی و تفکر سياسی رفيق کارمل را دفاع ـ پاسداری و حراست از حقوق و آزادی های دموکراتيک زحمتکشان ميهن و ارزشهای عالی اخلاقی و انسانی تشکيل می داد که احترام به کرامت و شرافت انسان رکن مهم آن بود و مبارزه ی     بی امان در راه رهايی و بهروزی انسان زحمتکش از ستم و بيدادگری ، درونمايه ی اصلی  آن را تشکيل می داد.

       درطول تاريخ اين سرزمين، زنده ياد ببرک کارمل يگانه رهبر سياسی و زمامدار مملکت بود که طرح لغو اعدام را به سازمان ملل متحد پيشنهاد نمود؛ مشارکت همه اقوام را دراداره و رهبری ارگانهای دولت (بشمول رهبری شورای وزيران) درمرکز ومحلات تأمين نمود و زونهای منطقه يی قدرت و اداره ی دولتی را، جهت گذار قانونمند از حکومت مرکزی تام الاختيار، به نظام فدرالی مردمسالار، بوجود آورد.

       کارمل بزرگ، دربرابر زور و زر و فشار قدرتهای جبار و ستمگر داخلی وبين المللی، هرگز سر تسليم فرود نياورد؛ با استبداد، ارتجاع، شئونيزم و امپرياليزم هيچ گاه سر سازش را پيشه نکرد؛ دست پاک، قلب پاک و نفس پاک، مشخصه های زندگی اش بود؛ از داشتن مال و منال مبرا بود؛ در داخل و خارج از افغانستان، يک بسوه زمين، يک خانه گلی و يک اپارتمان شخصی هم نداشت؛ ازتجمل، پول پرستی، فتيشيزم  و مونوپوليزم سخت بيزار بود.

       پس بايست: تقوا و صداقت درکار، اعتماد برنفس، اعتقاد به قدرت و نيروی آفريدگار تاريخ، راه و رسم مبارزه ی سياسی، دفاع از حقوق و منافع انسان آزاده را از شيوه ی گفتار، رفتار و کردار روان شاد ببرک کارمل آموخت.

      ـ به پيش در راه تحقق آموزه های انقلابی و آرمانهای انسانی رفيق ببرک کارمل !

      ـ برافراشته باد درفش مبارزه برضد ارتجاع ، استعمار، استثمار، استبداد، شئونيزم تماميت خواه، فاشيسم، امپرياليزم  و اشغالگران بين المللی!

    ـ ياد زنده نام ببرک کارمل گرامی، خاطراتش تابناک و راهش پر رهرو باد !

کميتۀ فعالين

ح. د. خ. ا

  

مقالات مرتبط

...

اجازه دهید این جانب حریف "حریف" بهترین درودهای صمیمانه خود و رفقای رهبری کمیته فعالین حزب دموکراتیک... ادامه

...

       جنبش دادخواهی،عدالت محور، انقلابی، دموکراتیک و مردمی افغانستان،یکی از بهترین های خود را از دس... ادامه

...

          در این روز ها افزون بر حمله های انتحاری و انفجاری؛ ماین گذاری و انفجار موتر بمب ها و ماین... ادامه

...

طوری که به همگان مبرهم است؛ جنبش بین المللی زنان یک بخش مهم مبارزه ی جهانی برضد جنگ و جنگ افروزی و ت... ادامه

...

پنجا وششمين، سالروز بنیاد گذاری حزب دموکراتيک خلق افغانستان، حزب رزمندگان و جان باختگان آرمانهای وال... ادامه

...

يازده سال پيشترازامروز، کميتۀ فعالين حزب دموکراتيک خلق افغانستان، طرح «خطوط اساسی اهداف مرامی وبرنام... ادامه

...

بیش از پنج دهه ازحيات سياسی ح. د. خ. ا، اين گردان انقلابی و پيشتاز مبارزات دادخواهانه مردم افغانستان... ادامه

...

اجازه دهيد تا صميمانه ترين تبريکات و شادباشهای خود وسايراعضای صادق و معتقد به آرمانهای ولا و انسانی... ادامه

...

با اندوه بی پایان خبر آمد که بانو خدیجه خرسند یکی از آموزگاران سابقه دار در آموزشگاه های شهر کابل،... ادامه

...

امروز مصادف است با رويداد بزرگ تاريخ ساز ششم جدی 1358 خ؛ روز سرنگونی مرگبار حاکميت و فرمانروايی حفيظ... ادامه

...

درود به رفقای گرامی، همرزمان شرکت کننده در این روز تاریخی، یاد بود جاودانه شدن رفیق ادامه

...

         و باز در نبرد هیجان انگیز مرگ و زندگی، مرگ یکی از بهترین ها را از ما گرفت و رهروان راه رهای... ادامه