طب در خدمت ایجاد نوع جدید جامعۀ استبدادی
طب در خدمت ایجاد نوع جدید جامعۀ استبدادی
تحقق توطئۀ علنی ژاک آتالی
به راحتی میتوان انسان را با اتکاء به شواهد فریب داد، اما اگر روندها را درک کند، دیگر نمیتوان او را گول زد.
آلن دالاس
همهگیری که در بهار سال ٢٠٢٠ در بارۀ آن بسیار صحبت کردند، پدیدۀ خودجوشی نیست. این عملیات از قبل با هدف نوسازی جهان بسود «نخبگان جهانی» («پشت پردۀ جهانی»، «دولت جهانی») برنامهریزی شده بود. شواهد زیادی در این زمینه وجود دارد. فرضیه مبهم رئیس سازمان جهانی بهداشت در ١١ مارس سال ٢٠٢٠ مبنی بر احتمال همهگیری و آنچه که پس از آن روی داد، میتواند تصورات مختلفی ایجاد کند؛ از جمله با آتش زدن رایشتاک در ٢٧ فوریۀ سال ١٩٣٣، که بدنبال آن آلمان بموازات وضع محدودیتهای شدید علیه آزادیها، مقدمات جنگ جهانی دوم را فراهم کرد.
یک تصور سرگرم کنندهتر دیگر، برگرفته از رمان «گوساله طلایی» اثر ایلیا ایلف و یوگنی پتروف نیز جالب است. آنجا در یک شهرک در ساحل دریای سیاه، «خانۀ رسوا»، یک خانۀ اشتراکی دو طبقه آتش گرفت. خانۀ رسوا به طور اتفاقی آتش نگرفت، بلکه پیشبینی شده بود. به این سبب که در میان ساکنان این خانه غبطه، دسیسه، خصومت متقابل حاکم بود و به دلیل رسوائیهای مکرر و دعواهای سنگین، این ساختمان مشترک، بنام خانۀ رسوا شهرت یافته بود... ساکنان ساختمان، منزل و دارایی خود را در برابر آتش سوزی بیمه کرده و سپس منتظر شروع یک «واقعه»- آتش سوزی بودند. کار یک پیشکار بنام میتریچ در این داستان جالب است: او اولین کسی بود که ایدۀ بیمه اموال را مطرح کرد. و سپس احساس گلهای کار کرد: همه ساکنان این شهرک از پیشکار پیروی کردند. میتریچ و همسایگان منویات خود را با یکدیگر در میان نمیگذاشتند، اما بدون کلام یکدیگر را درک کردند. «خانۀ رسوا» در اثر آتش زدن یک سرایدار سوخت. جامعه شناسان چنین مواردی را خودانگاری مینامند.
همهگیری وقرنطینۀ جهانی میتواند با یک آتشسوزی جهانی مقایسه شود. بسیاری ازخود میپرسند: چه کسی این «آتش» را روشن کرد؟ این سرایدار کیست؟ اما برای من، حل مسئلۀ دیگری دراین داستان مهم است: چه کسی در نقش سرایدار ظاهر میشود؟
گزینۀ من این است: «میتریچ»، ژاک آتالی بود. او یک اقتصاددان، نویسنده و سیاستمدار فرانسوی است. در سال ١٩۴٣ در الجزایر متولد شد. در سال ١٩۵۶، خانوادۀ ژاک به پاریس نقل مکان کرد. وی در سال ١٩٨١ هنگامی که مشاور رئیس جمهور فرانسوا میتران شد، به شهرت رسید. در ماه آوریل ١٩٩١، بعنوان اولین رئیس بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD) مشغول به کار شد. آتالی یکی از متهمان پروندۀ فروش غیرقانونی اسلحه به آنگولا («آنگولاگیت») است. او یک فراماسون، بنا به برخی منابع، یک ایلومیناتی (روشنضمیر) است (ایلومیناتی فراگیرترین تئوری توطئه در جهان است. مترجم).
تصویر
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه بشدت تحت تأثیر آتالی قرار گرفت. در بارۀ فعالیتهای ماکرون، بنیاد فرهنگ استراتژیک در سال ٢٠١٧ نوشت، «ردپای آشکار تأثیر... تحت تأثیر ژاک آتالی، عضو باشگاه بیلدربرگ و نظریهپرداز افراطی جهانیسازی بود، که امانوئل ماکرون حدود یک سال (٢٠٠٧- ٢٠٠٨) در نقش معاون گزارشگر کمیسیون بهبودی رشد اقتصادی فرانسه به فعالیت مشغول شد. «فلسفه آتالی، یهودی سفاردی الجزایر، به این واقعیت خلاصه میشود که قدرت مطلق پول، عادلانهترین نظم اجتماعی است و قبیله «عشایر جهان» که مولود جهانیسازی است، باید بطور قاطع از ریشههای ملی آن جدا شود» (تأکید از ما است).
آتالی میتواند با عبارات پر طمطراق، تأملات زیرکانه و با نشان دادن اطلاعات گستردۀ خود شنوده را مجذوب نماید؛ او با بیتکلفی ظاهری، قادر است تأثیر خوابآور بر مخاطبانش بگذارد.
آتالی نه فقط بنوعی میتریچ، حتی هربرت ولز را، فردی که به نخبگان فکری انگلیس تعلق داشت و نگران نوسازی ناتمام جهان به نفع نخبگان آنگلوساکسونی بود، به یادها میآورد. او ایدۀ خود مبنی بر این که جهان «کامل» چگونه باید باشد و چگونه به سوی آن باید حرکت کرد، علنا توضیح داد. اثر ولز تحت عنوان «توطئۀ آشکار (منتشره در سال ١٩٢٨) نمونۀ بارز این نگرانی او میباشد. و حالا، ژاک آتالی، یک فراماسون عالی مقام، علناً درباره نقائص قرن بیست و یکم بحث میکند و نحوۀ تغییر آن را توضیح میدهد. مدعیات آتالی را میتوان یک توطئۀ آشکار نیز خواند.
در سال ١٩٧٩، ژاک آتالی که هنوز شهرت نیافته بود، با حضور در تلویزیون فرانسه، درک خود از «دیکتاتوری تندرستی» را تشریح نمود. او گفت: «ما یک شکل مطلق جامعۀ دیکتاتوری ایجاد خواهیم که در آن همه بخواهند خود را داوطلبانه («آزادانه») با هنجارهای تعیین شده مطابقت دهند. همه باید داوطلبانه («آزادانه») وضعیت بردگی خود را بپذیرند... این شکل جدید جامعۀ استبدادی، مفاهیم خیر و شرّ، نوع نگرش نسبت به مرگ، با کمک طب ساخته میشود (تأکید از ماست. تحریریه).
آتالی حتی در آن زمان پیشنهاد کرد که «گذرنامههای ویژۀ سلامت» برای کنترل افراد صادر شود. كارشناسان اتحاد بینالمللی سازمانهاى اجتماعى جهان ضمن تجزیه و تحلیل برنامههای جهانیسازی برای سال ٢٠٢١ چنین سؤالی را مطرح کردند: آیا فاشیسم در سرتاسر جهان در افق دید است؟ و با بررسی چشمانداز ظهور سندی مانند «گذرنامۀ سلامت»، تأئید میکنند، که ایدۀ معرفی چنین سندی نخستین بار توسط ژاک آتالی مطرح شد.
سخنان ١٢ سال پیش آتالی در ستون او در «L'Express» هیاهوی باز هم بلندتری بلند کرد. لازم به یادآوری است که این هیاهو در متن حوادث بزرگ جهانی مانند بحران مالی جهان و شیوع جهانی آنفلوانزای خوکی روی داد. در ۵ مارس سال ٢٠٠٩ آتالی نوشت: «تاریخ به ما میآموزد بشریت فقط زمانی که کاملاً بترسد به رشد اساسی دست مییابد. در این صورت، به ایجاد سازوکارهای دفاعی دست میزند...». آتالی ابراز تاسف کرد، که دولتمردان و سیاستمداران یک فرصت عالی برای شروع کار تجدید ساختار در سراسر جهان را که بحران مالی و آنفلوآنزای خوکی ایجاد کرده بود، از دست دادند (در زمان انتشار، شدت هر دو حادثه رو به کاهش نهاده بود). آنگاه آتالی خاطرنشان کرد، که باید منتظر بحران بعدی و همهگیری بعدی باشیم».
تصویر
آتالی اظهار عقیده کرد که «همهگیری بزرگ» بسیار بیشتر از هر گونه تبلیغات بشردوستانه یا زیستمحیطی مردم را به نوعدوستی متقاعد میسازد ...». نوعدوستی بمعنی آمادگی مردم برای فداکاری و خویشتنداری «در جهت منافع بشریت» درک میشد. آتالی خواستار درس گرفتن از حوادث شد و نوشت: «تا قبل از رویداد اجتنابناپذیر بعدی، ما باید بتوانیم سازوكارهای پیشگیری و كنترل و همچنین، سازوكارهای تدارکاتی برای توزیع عادلانۀ داروها و واكسنها ایجاد كنیم. برای انجام این کار، ما باید یک نیروی پلیس جهانی، یک منبع جهانی (احتمالاً، یک منبع متمرکز فرماندهی نظامی برای ذخیرۀ دارو و واکسن) و به تبع آن، برای مالیات جهانی ایجاد کنیم. برای چه؟ این بسیار ساده است: در این صورت ما میتوانیم خیلی سریعتر پایه و اساس یک دولت جهانی واقعی را بنیان بگذاریم».
این موضوع ١٢ سال پیش مطرح شد. و اکنون ایدههای یک جهانیگرای کهنهکار، بلحاظ اعتقادی نزدیک به کلاوس شواب، در حال تحقق است.
در سال ٢٠٢٠، آتالی با انجام یکسری مصاحبهها نشان داد، که وی از آنچه اتفاق افتاده («همه گیری»، قرنطینۀ جهانی، انتشار برنامۀ «بازسازی بزرگ»)، بسیار خوشنود است. آتالی امیدوار است که این روند به نتیجۀ منطقی خود، یعنی ایجاد یک دولت فعال جهانی برسد.
والنتین کاتاسانوف
پروفسور، دکتر علم اقتصاد، مدیر مرکز مطالعات اقتصادی «شاراپوف» روسیه،
مشاور اقتصادی اسبق دبیر کل سازمان ملل متحد، پژوهشگر مسائل پشت صحنه
ا. م. شیری
١۵ بهمن- دلو ١٣٩٩
منابع: