مختص به فاجعه بزرگ قندوز - توجیه جنایات طالبان در قندوز!

ازیادداشت های روزانه

مختص به فاجعه بزرگ قندوز

 

عزیزان قندوزی,

من شرم وخجالت خود را نسبت بی کفایتی زمامداران وطنم به شما ابراز می دارم.

من از اعمال ناشایست و غیر انسانی مزدوران بیگانه شرم زده ام.

من از اعمال ننگین خود فروخته گان دالر و کلدار, خجلم.

من از فرزندان نا خلف کشورم ازآنانیکه لاف وطنپرستی می زنند؛ اما به زخمهای شما بجای مرحم نمک می پاشند شرمسارم.

من از کردار ورفتار مزورانه زور مندان جهادی که از نان سربازان سر بکف دزدیدند و چنین روزی را به شما روا داشتند خجلم.

من از تجاوزیکه بر خواهران و دختران قندوزی در جایگاه علم و تحصیل صورت گرفته خجالت زذه ام.

من از دیدن جسد مردان وزنان هموطن قندوزی که در جاده ها و کوچه ها روز های چند مظلومانه افتیده بودند شرمسارم.

من از سهل انگاری و ندانم کاری دولتمردان نامردمی و از مسؤولین فروخته شده امنیتی در خجلم.

من از مدیریت فاشیستی تمامیت خواهان بی آزرم در شرمم.

من از آن بیجا شده گان قندوزی که در جاده های کابل سرگردانند اماکسی نیست که اطفال برهنه پا وگرسنه شان رالقمه نانی و پاپوشی بدهد در خجلم.

من از آن مادران با عزتی که نور چشمان شان در مقابل چشمان از حدقه بر آمده شان مورد تجاوز قرار گرفته اند با اشک چشم معذرت می خواهم.

من از ناخلفی فرزندانی که در میان خون وآتش و در تنور گرم جنگ وفاجعه نان بی ننگی خود را می پزند خجلم.

من از کردار پلید و زشت مدعیان دموکراسی و حقوق بشر که بر مریض و طبیب خدمت گذار وطن رحم نکردند و بهترین و فداکار ترین طبیبان را به خاک و خون کشاندند شرمسارم.

هموطن قندوزی برادر و خواهرم!

من از بی احساسی و بی آزرمی دولتمردان و طن و توجیهگران ظلم و ستم بیزارم.

من با همه خجلت و شرمساری بر بزرگان ارگ نشین لعنت و نفرین می فرستم و متیقنم که تو هموطن زجر کشیده باز هم قامت راست می کنی و برروی خائنین تف می اندازی.

من آرزوی روزی را دارم که تو هموطن قندوزی با همه هموطنان یکجا بر پا بیاستی و روبهان مکار و شغالان فریب کار را از خطه نازنین قندوز وسراسر سرزمین مقدس مان به دور بریزی و همه دشمنانت را به اسفل السافلین بفرستی.

چنین روزی دور نیست هموطن عزیزم.

*************************************************

 

 

 · 

1-10-2015

سقوط قندوز؟
در زمان حامد کرزی سر و صدا ایجاد شد که جنگ در جنوب متمرکز شده در این جنگ ها عمدتا قوم مشخصی از بین می رود. رییس جمهور فعلی کشور جناب متفکر دوم جهان نیز کشف نموده بود که در زندان ها تناسب قومی در نظر گرفته نشده، اکثریت محبوسین از قوم خاص متشکل اند. برای این مشکل و تأمین تناسب در میان ملیت ها حکومت امریکایی_ جهادی کرزی بکمک نیروهای هوایی خارجی به انتقال جنگجویان در شمال آغاز نمودند. در قندوز وبلخ بصورت مشخص نیروهای مسلح مخالف توسط هلی کوپتر های خارجیان انتقال داده شد و هسته های هراس افگنی در این ولایات تقویت شد. چون جابجائی نیروهای چند صد نفری طالب نمی توانست جنگ تمام عیار را در شمال انتقال دهد، بکمک استخبارات پاکستان در وزیرستان گویا عملیات علیه هراس افگنان آغاز شد و آنان از لانه های خود بیجا شدند. ابتدا در ولایات جنوب و شرق افغانستان و از آنجا در ولایات شمال مخصوصا بدخشان و قندوز انتقال داده شدند. ولسوالی های کوهستانی ولایت سرپل که دور از چشم دولت و در گوشه دور افتاده قرار دارد, به مرکز تجمع هراس افگنان خارجی تبدیل شد و از آنجا به فاریاب و بادغیس و جوزجان امکان نفوذ شان مساعد گردید. بدین ترتیب دیده می شود که ولایات شمال طبق خواست حاکمان کابل نشین به میدان جنگ تبدیل شد و جنگ از جنوب به شمال انتقال یافت. ماجرا در اینجا ختم نشد. حلقات متعصب و فاشیست مآب مسقر در مرکز هرگونه مقابله با هراس افگنان را در شمال و هرگونه مقاومت در برابر مخالفین را رنگ قومی بخشیدند و هیاهو برپا کردند که در شمال گویا بنام مقابله با هراس افگنی به قوم معینی ظلم و ستم صورت می گیرد. برای حل این قضیه نیز حاکمان خرد باخته و متعصب کابل نشین به مسلح ساختن خان ها و سرخیل های قوم معین در شمال پرداختند و در تعيین کادر ها نیز علی رغم مخالفت باشنده گان ولایات روحیه تعصب و تمامیت خواهی معیار قرار گرفت. 
بهرحال چند ماه قبل وقتیکه طبل جنگ در قندوز نواخته شد و نیروهای مسلح قهرمان جنگجویان را از دروازه های شهر عقب راندند و خواستند ولایت قندوز را پاکسازی نمایند ، از جانب رهبران کابل نشین جنرالان و قومندانان قهرمان به نسل کشی متهم شدند و از دوام عملیات ممانعت صورت گرفت. اکنون که بنابه اراده آی.اس.آی و مطابق پلان پاکستان، قندوز بدست طالبان افتیده است، رییس جمهور می فرماید که طالبان غیر نظامیان را سپر ساخته اند بدین خاطر آنان موفق شده اند
وزیر دفاع می فرماید که هیچگونه سازشی صورت نگرفته است. رییس امنیت ملی اظهار می دارد که در مورد حمله طالبان اطلاع دقیق وجود داشته است. وزیر داخله نیز از داشتن اطلاع قبلی در مورد حمله طالبان حرف می زند.
به این جنابان بی آرزم و بی شرم باید متذکر شد که وقتیکه اطلاع قبلی وجود داشت، چگونه شما مسؤولین درجه اول تدابیری اتخاذ نکردید که این حمله صورت نمی گرفت. جناب رییس جمهور چگونه استدلال می کند که طالبان مردمان غیر نظامی را سپر ساخته اند. آیا در مناطق دیگر آنان غیر نظامیان را سپر نمی ساختند؟ آیا ارایه چنین دلیل احمقانه و کودکانه از جانب متفکر دوم جهان شرم آور و خجالتبار نیست؟ جالب است در حالیکه قندوز به اختیار طالبان قرار دارد جناب رییس جمهور اطمینان می دهد که قندوز تحت مدیریت است؟!
آری جناب رییس جمهور!  قندوز از جانب برادران ناراض شما تحت مدیریت قرار دارد. یقینا درین مدیریت شما هم سهم دارید.
جناب رییس جمهور!
با سیاست های نادرست و باکرنش در برابر دشمنان مردم افغانستان و با سهل انگاری و ندانم کاری ها و مهمتر از همه با سیاست نا درست قومی و گوش فرا دادن به حلقات معین قوم گرا و استخدام ستون پنجم دشمن در ارگ و مقامات مهم دولتی, جز بدنامی و رسوایی نتیجه یی بدست آورده نمی توانید. افغانستان واحد و یک پارچه به سیاست بزرگ ملی و دید فرا قومی ضرورت دارد. با این بازی ها نه تنها منفعت قومی که شما مدعی نماینده گی آنان هستید, تامین نمی شود؛ بلکه مجموع مردم افغانستان و تمامیت ارضی کشور جدا در خطر قرار می گیرد. آنگاه پشیمانیسودی ندارد و تاریخ شخص شما را تبرئه نمی کند.

*************************************************

 

 

 

6/10/2015

توجیه جنایات طالبان در قندوز!

در سه روز اشغال قندوز توسط طالبان , جنایات عظیم در آن جا صورت گرفته است.بیجا شدن صد ها خانواده  که ضجه وناله زنان و اطفال  شان  به آسمان رسیده بود, قتل عمدی غیر نظامیان  و مردم عادی, چور و چپاول دارائی های عامه و شخصی, به آتش کشاندن موسسات دولتی و خصوصی, تجاوز به ناموس و ده ها جنایت دیگر, پیامد و نتیجه اشغال سه روزه قندوز توسط طالبان,این نیروی وحشی قرون وسطائی است که ثبت کار نامه های ننگین شان گردیده است.

اصولاً طالبان، وحشیان مهار نا پذیری اند که  ازجانب استخبارات پاکستان با تائید ضمنی و غیر مستقیم سرمایه جهانی, به جان مردم ما افگنده شده است و هیچ گونه جنایت در قاموس شان غیر مجاز نیست. اما مسأله مورد بحث اینست که چگونه عناصر و افرادی در داخل پارلمان و در چوکات حاکمیت می توانند این جنایات را توجیه کنند و آدمکشان و قطاع الطریقان طالبی را برائت دهند.

والی معزول قندوز در مصاحبه با بی بی سی مدعی بود که عملکرد قوماندانان جهادی و اربابان قدرت در قندوز باعث وحشت طالبان گردیده و گویا طالبان انتقام خود را گرفته اند. هیچکس نیست از این انسان خائین به مردم بپرسد که تو منحیث مسؤول درجه اول ولایت چرا نتوانستی جلو زور گوئی و اعمال ناشایست قوماندانان جهادی را بگیری و اگر امکان جلو گیری را نداشتی موضوع را با مردم و مقامات دولتی در میان می گذاشتی ویا هم شرافتمندانه از پست و مقام خود کناره گیری می کردی تا مردم قندوز و سراسر افغانستان می دانستند که چه خطری قندوز را تهدید می کند.

 یا آن وکیلی که در پارلمان در روز های تسلط طالبان فریاد می زد که طالبان به چور و چپاول و غارتی متوسل نشده این افتراات از جانب مخالفین و زور گویان و قوم گرایان مطرح می گردد؟!

یا وکیل دیگری وقتیکه گفته می شود طالبان به هر قوم و قبیله ئی ارتباط داشته باشد جانی و خائین است و باید در برابر شان مقاومت همگانی صورت گیرد, فریاد سر می دهد که این مخالفت ها از جانب دشمنان قوم معین صورت می گیرد . در مصاحبه های تلویزیونی نیز توجیه اعمال طالبان به شکلی از اشکال از جانب عده یی تحلیل گران به اصطلاح سیاسی بوضاحت دیده می شود.

در برابر این جریان باطل, نسبت دادن اعمال طالبان به قوم معین در افغانستان نیز جفائیست که مخالفین کوتاه فکر طالبان انجام می دهند.

درست است که در صفوف طالبان از قوم معینی بیشترین افراد جابجا شده اند که دلایل آن نیز واضیح است اما از اقوام وملیت های دیگر نیز طالبان نمایندگان خود را دارند و در وحشت طالبی آنان نیز شریک اند.

بالفرض همه طالبان به قوم معینی هم ارتباط داشته باشد آیا بازهم بار گناهان طالبان را به آن قوم نسبت دادن کار عاقلانه ودرستی است؟

آیا مشتی جنایتکار و اجیر بیگانه می تواند از یک ملیت چند ملیونی نماینده گی کند؟ یقینا که عقل سلیم چنین توجیهات را نمی پذیرد. از جانبی جنایات طالبان را مخصوصاً در چهارده سال اخیر اگر در نظر بگیریم جنوب کشور و قومی که طالب به آن منسوب می گردد زیاد ترین قربانی را متحمل شده اند و فرزندان خود را از دست داده اند. یا بهتر است گفته شود جنایت طالبان قوم و ملیت و منطقه نمی شناسد؛ بلکه دستوراستخبارات پاکستان ملاک عمل آنانست وبس.

در چنین حالتی دامن زدن به مسأله ملی و قومی و میدان دادن به تعصبات وبد بینی ها به هیچ وجه به نفع مردم افغانستان نیست و شکاف ایجاد شده در میان ملیت ها را عمیق تر و گسترده تر می سازد و مورد بهره برداری دشمن مکار قرار می گیرد. اما توجیه اعمال خائنانه وغیر انسانی طالبان نیز آب به آسیاب دشمن ریختن است و کشور را به ورطه فلاکت و بدبختی می کشاند.

 لهذا لازم است روشنفکران و سیاسیون کشورمخصوصاً دولتمردان با دقت واحساس مسؤولیت وطنی در قبال حوادث اخیر قندوز موضعگیری نمایند و هر گونه سوء استفاده از این حادثه را از جانب متعصبین تمامیت خواه و یا قوم گرایان پرعقده و انتقامجو نا ممکن سازند.

دولتمردان کشور بجای صحبت های عام و رسانه پسند, به اقدامات موثر مبادرت ورزند و نتیجه اقدام خود را به مردم نشان دهند.

اظهارات اخیر رئیس اجرائیه مبنی بر اجازه ندادن به توجیه جنایات طالبان از جانب مسؤولین دولتی حرفی درست اما نا کافیست. رئیس اجرائیه مکلف است چنین توجیه گران را مستقیما مورد خطاب قرار دهد و آنان را از مقامات دولتی بر طرف نماید تا در آینده کسی نتواند اعمال جنایتکاران را توجیه کند. در غیر آن صحبت عام و مطبوعات پسند  نه توجیه گران را بجایش می نشاند ونه مسؤولیت رئیس اجرائیه را تخفیف می دهد.در شرایط حساس و بحرانی عمل قاطع و سریع بیشتر موثر است تا حرافی های بی پشتوانه و رسانه یی.

************************************************* 

 

<

مقالات مرتبط

...

آتشی را که رژیمهای مزدور پاکستان ودیگرکشورها به نیابت ازقدرتهای آمپریالیستی، از نیم قرن قبل تا بدینس... ادامه

...

تصور نگارنده بر این است که آنچه که میان طالبان و ارتش پاکستان رخ میدهد یک بازی استخباراتی، یک تاکتیک... ادامه

...

اجلاس دو روزه دوحه درباره بحران افغانستان به سرپرستی سازمان ملل با شرکت ۲۵ کشور و چندین نهاد منطقه‌ا... ادامه

...

اخیرا نهاد تحقیقی «رواداری» که تحت نظر سازمان ملل، توسط شهرزاد اکبر فعالیت می‌کند گزارش تکان دهنده‌ا... ادامه

...

این روزها پخش جریان حضور آقایی به نام عبدالباری عمری نماینده ی‌!؟ طالبان در آلمان و گرفتن عکس یادگار... ادامه

...

ازآغاز سده ی بیست و یکم تا این دم، تاریخ چه پیش آمد های شگفتی را در سرزمین خورشید، درج برگ های روزگا... ادامه

...

افغانستان دراثرتجاوزات استعماری یکصد وشصت سال قبل زمان تسلط انگریزیها وبخصوص پس ازتحمل شکست ننگین شا... ادامه

...

دو سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان، زلمی خليلزاد سفير کبير(!) و نماینده پیشین ايالات متحده ی امری... ادامه

...

دنیا تروریسم دولتی به رهبری طالبان را با رویکرد تعامل، تحمل می کند. از منطقه تا جهان همه در تلاش اند... ادامه

...

در جنگ روانی، همواره، دستگاه های استخباراتی به مدد رسانه ها و وسایل اجتماعی، تلاش می کنند تا برای تط... ادامه

...

در تازه ترین گزارش خودساخته، ظاهرا سازمان ملل گزارش داده است که القاعده با حمایت مقامات بلندپایه طال... ادامه

...

نبرد هیولای نیو فاشیسم در دو جبهه با اولتراناسیونالیسم ولیکاروس و چگونگی رهایی کشور از اشغال پاکستان... ادامه