ارتش سایبری پنتاگون
ارتش سایبری پنتاگون
واشنگتن به اخلاقیات اهمیتی نمی دهد – فقط نگران رسوا شدن است
تحقیقات واشنگتن پست نشان داده است که پنتاگون یک “بررسی داخلی جامع” در مورد جنگ اطلاعاتی مخفی خود انجام داده است. دلیل بررسی این بود که تعداد زیادی از “رباتهای” پنتاگون قبلاً در شبکههای اجتماعی کشف شده بودند.
نوشته فلیکس لیوشیتز
ترجمه مجله هفته
04.10.2020
یک گزارش تحقیقاتی توسط واشنگتن پست نشان داد که پنتاگون “در حال انجام یک بررسی داخلی جامع از نحوه انجام جنگ اطلاعاتی مخفی خود است.”پیش از این، انواع حسابهای رسانههای اجتماعی که توسط ماموران قراردادی پنتاگون برای هدف قرار دادن مخاطبان خارجی در تلاشهای دقیق جنگ روانی مورد استفاده قرار میگرفت، افشا شده بود. این حساب ها قوانین پلت فرم رسانه های اجتماعی را زیر پا گذاشتند و در نهایت توسط کارشناسان داخلی شناسایی و از شبکه های اجتماعی حذف شدند.
گفته میشود که کالین کال، مشاور سیاست دفاعی، از تمامی بخشهای پنتاگون که در “عملیات روانشناختی آنلاین” مشارکت دارند، خواسته است تا گزارش کاملی از فعالیتهای خود را تا ماه اکتبر ارائه دهند.
این به دلیل نگرانی های در سطوح بالا بود که احتمال میدهند وزارت دفاع در تلاش برای “دستکاری حقایق و مخاطبان در خارج از کشور” پا را از مرزهای جعلیات معمول فراتر نهاده است.
این نگرانی ها ظاهراً با انتشار یک گزارش برجسته در ماه آگوست توسط شرکت تحلیل رسانه های اجتماعی گرافیکا و رصدخانه اینترنت استانفورد تقویت شد.
این گزارش نشان داد که در طول پنج سال گذشته، صدها حساب کاربری رسانههای اجتماعی که داستان ها و جعلیات طرفدار آمریکا و غرب را تبلیغ میکنند – مانند اکانت های تبلیغاتی که فعلا با روایتهای ساختگی ضد روسیه، از جمله انتقاد از جنگ کرملین در اوکراین – توسط واحد های سنتکام پنتاگون اداره می شوند.
سنتکام مسئولیت انواع عملیات نظامی در ۲۱ کشور در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی و جنوبی را بر عهده دارد.
به گزارش گرافیکا، در میان اکانت های حذف شده، یک “خبرگزاری فارسی زبان” ساختگی وجود داشت که محتوای بازنشر شده توسط پلتفرم های تبلیغاتی دولتی آمریکا، صدای آمریکا فارسی و رادیو اروپای آزاد (رادیو فردا) را به اشتراک می گذاشت.
در یکی از حسابهای کاربری، محتوایی منتشر شد که ادعا میکرد بستگان پناهجویان افغانی فوت شده گزارش دادهاند که اجساد عزیزانشان با مفقود شدن اعضای بدنشان از ایران بازگردانده شده است.
هدف آشکار این دروغ سازی جلوگیری از فرار افغان ها به کشور همسایه بود. دلیل این امر مشخص نیست، اگرچه یک مقام دفاعی به واشنگتن پست گفت که چنین فعالیتی “کاملاً نقض دکترین و شیوه های آموزشی” ما بود.
شایان ذکر است، این واشنگتن پست همچنین به طور مستقل اطلاعاتی دریافت که در سال ۲۰۲۰ فیس بوک برای همیشه حساب های جعلی ایجاد شده توسط سنتکام را برای مقابله با ادعاهایی مبنی بر فرار ویروس کرونا از آزمایشگاه سلاح های زیستی ایالات متحده در فورت دیتریک ممنوع کرد. در موارد دیگر، این حسابها اطلاعاتی را منتشر میکردند که بررسیکنندگان “حقایق” تشخیص دادند که این اطلاعات نادرست هستند
“بچه ها، شما گرفتار شدید. این یک مشکل است.”
بررسی که قرار است انجام شود ظاهرا عمیق و جامع است. کالین کال می خواهد بداند “چه نوع عملیاتی انجام شد، چه کسانی را هدف قرار دادند، از چه ابزاری استفاده کردند و چرا فرماندهان نظامی این تاکتیک ها را انتخاب کردند و چقدر در آنها موثر بودند.”
واشنگتن پست به طعنه نسبت به تاکتیکهای جنگ روانی پنتاگون ابراز نگرانی میکند، که در درجه اول “برتری اخلاقی” ادعایی واشنگتن را در سراسر جهان به خطر میاندازد و به نقل از یک دیپلمات ناشناس گفت: “به طور کلی، ما نباید از تاکتیک های مشابه با مخالفان خود استفاده کنیم. ما جامعه ای هستیم که بر اساس ارزش های خاصی ساخته شده است. ما این ارزشها را در سرتاسر جهان ترویج میکنیم و استفاده از تاکتیکهایی از این دست تنها استدلال ما را درباره ادعاهای ما تضعیف میکند.”
البته ساکنان جنوب جهانی – از جمله بسیاری از کشورهایی که تحت پوشش سنتکام هستند – ممکن است در بحث “ارزش ها” با توجه به اینکه چگونه ایالات متحده در کشورهایشان از طریق مداخله آشکار و مداخله پنهان برای چندین دهه عمل کرده است، از خشم چهره درهم کشند.
پس چه چیزی افزایش ناگهانی نگرانی داخلی در مورد افراط در جنگ روانی پنتاگون را توضیح می دهد؟
منابع را می توان در جای دیگری در گزارش واشنگتن پست یافت. به عنوان مثال، در قسمتیدر متن آمده است که مقامات فیس بوک و توییتر مستقیماً با پنتاگون تماس گرفتند تا به آنها هشدار دهند که حساب های رسانه های اجتماعی آنها در حال حذف شدن است.
در اوایل تابستان ۲۰۲۰ دیوید آگرانوویچ، رئیس امنیت جهانی فیس بوک، که خود به مدت شش سال در پنتاگون و سپس به عنوان مدیر اطلاعات در شورای امنیت ملی نخبگان کاخ سفید کار می کرد، با کارمندان سابق خود تماس گرفت.
او هشدار داد که “اگر فیس بوک بتواند آنها را ردیابی کند، دشمنان آمریکا نیز می توانند آنها را ردیابی کنند.”
حرف او این بود: “بچه ها، شما گرفتار شدید. این یک مشکل است.”
واضح است که مدیران شبکههای اجتماعی بزرگ استفاده از پلتفرمهایشان را بهعنوان سلاح در جنگ اطلاعاتی کاملاً قابل قبول میدانند، البته فقط تا زمانی که نیروهای نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده درگیر این تبلیغات باشند و دستشان رو نشوند.
در موارد دیگری که تا چه حد فیسبوک، توییتر و … مشغول کمک به جاسوسان آمریکایی هستند و نکات مفیدی در مورد چگونگی بهبود امنیت عملیاتی خود در رسانههای اجتماعی و نحوه سرپوش گذاشتن و اجرای مؤثرتر فعالیتهای پلید گوشزد می کنند هنوز یک سوال باز مانده است.
به من نزدیک نشو
به طور آشکارتر، واشنگتن پست خاطرنشان می کند که قانون تصویب شده توسط کنگره در دسامبر ۲۰۱۹، دست پنتاگون را در انجام “عملیات روانی مخفی” که قبلاً از انجام آن منع شده بود باز گذاشت، و آنها را کاملا بیبندوبار کرد. این منجر استفاده از سطوح بالاتر خدمات “بی حساب و کتاب” برای استفاده از این فرصتهای جدید شد.
پیمانکاران دفاعی “به همان اندازه مشتاق بودند تا قراردادهای مخفی پرسود را برای ایجاد نفوذ های مخفیانه بدست بیاورند.”
با انجام این کار، تاکتیکهای پنهانکاری پنتاگون ممکن است به سطح آنچه که سیا به عنوان اقتدار مخفی خود تعریف میکند وارد شده باشد و این منجر به “نگرانی” در لنگلی شود. حتی اگر واشنگتن پست به صراحت به آن اشاره نکند، بدون شک این همان چیزی بود که باعث ایجاد دردسر برای پنتاگون شده است.
سازمان های جاسوسی به طور پیگیر و سختگیرانه ای از قلمروهای مربوطه خود محافظت می کنند. درگیری داخلی بین سیا و آژانس امنیت ملی، پدیده ای شناخته شده و تکراری است، همراه با اصطکاک، بی اعتمادی، و بحث بر سر اینکه چه کسی باید مسئول برخی از اشتباهات اطلاعاتی باشد که ظاهراً به ۱۱ سپتامبر منجر شد.
اگر نهاد دیگری که به محدوده فعالیت آنها تجاوز کند توسط لنگلی قابل تحمل نخواهد بود – بنابراین اگر سیا که تولد ۷۵ سالگی خود را در ۱۸ سپتامبر جشن گرفت، احساس کرده که لازم است رقیب جدید را گوشمالی دهد، این قابل درک است.
گرافیکا که عملیات دستکاری آنلاین پنتاگون را افشا کرد، شرکتی است که شبکه بسیار گسترده ای در اختیار دارد که کارهای سطح بالایی را برای بسیاری از سازمان های دولتی انجام داده است.
برای لنگلی آسان است که محققان خود را در مسیر درست راهنمایی کند، یا حداقل ردپایی از خرده نان برای آنها باقی بگذارد تا مسیر مورد علاقه آنها را دنبال کنند.
در دسامبر ۱۹۶۳ رئیس جمهور سابق ایالات متحده، هری اس. ترومن، که سازمان سیا را با استفاده از تصویب قانون امنیت ملی در سال ۱۹۴۷ تأسیس کرد، نگرانی شدید خود را در مورد آنچه که این ارگان به آن تبدیل شده است را ابراز کرد.
تصور او در ابتدا یک سرویس اطلاعاتی کارآمد بود که اطلاعات منظمی را برای کمک به تصمیم گیری در مورد سیاست خارجی در اختیار کاخ سفید قرار دهد.
اما او به زودی متوجه شد که “بازوی اطلاعاتی مخفی رئیس جمهور” به سرعت از نقش اصلی خود منحرف شده و به “یک بازوی عملیاتی و گاه سیاسی دولتی” تبدیل شده است.
ترومن با اشاره به اینکه “این ممکن است مشکلاتی را ایجاد کرده باشد و دردسرهای ما را در چندین منطقه انفجاری تشدید هم کرده باشد”، خواستار مهار سیا و بازگرداندن سیا به جایگاه اصلی خود شد.
خواسته های او نادیده گرفته شد – امروز، از بسیاری جهات، سیا دولت واقعی ایالات متحده است.
و حتی پنتاگون ارگان قادر مطلق است و مستقل عمل میکند از دخالت های سیا هم در امان نیست.
مقالات مرتبط
مارگارت کیمبرلی مینویسد، تلاش برای ترور رئیسجمهور سابق آمریکا در مقایسه با رفتارهایی که واشنگتن در... ادامه
سیاستمدار ناشناخته و جوان، بر اساس استانداردهای کنونی حکومت سالخوردگان، سیاستمدار آمریکایی جی دی ونس... ادامه
از مدتی است که اتاق فکری امریکا (کانون نظم نوین جهانی) با تجارب بدست آمده از حمایت بیدریغ مالی و تسل... ادامه
شکست در سیاست خارجی: ایالات متحده در حال کار بر روی یک طرح تسلیم است. ادامه
هنری کیسینجر سیاستمدار، نظریه پرداز مشهور سیاست خارجی آمریکایی، وزیر امور خارجه پیشین این کشور و مش... ادامه
شاید انتخابات ریاست جمهوری آینده در امریکا تبدیل به زلزله ای شود که هنوز نمی توان قدرت تخریب و "ریشت... ادامه
شبکه تلویزیونی اسپانیاییزبان تلهسور در گزارشی آورده است: یک خاورمیانه درگیر آتش جنگ، برای آمریکا... ادامه
هرگاه به ارزیابی تاريخ کشور ایالات متحدهٔ امريكا بپردازیم، درمی یابیم که این کشور بيش از هرکشور دیگر... ادامه
یازدهم سپتامبر ۲۰۲۱ روزی که بطرز معما برانگیز ایالات متحده آمریکا،اماج حملات تروریستی قرارگرفت و باز... ادامه
باید قاطعانه در برابر شکار جادوگران نژادپرستانه و ضد کمونیستی مقاومت کنیم و به ایجاد یک جنبش صلح بین... ادامه
در قرن بیست و یکم و در عصر مدرنیسم و اوج سرمایه داری، هیچ دولت در جهان میثاقها و قوانین جهانشمول ب... ادامه
بیست سال حضور امریکا در افغانستان، تحت نظریه ژئوپولیتیکی نظم نوین جهانی، افغانستان را به کانون داغ س... ادامه