تصویری ازچهره واقعی سیاستمداران آمریکایی که خود را مدافع حقوق بشر می دانند
تصویری ازچهره واقعی سیاستمداران آمریکایی که خود را مدافع حقوق بشر می دانند
در جریان برگزاری یک نشست 210 دقیقه ای در ژنو، بیش از 110 کشور از سراسرجهان و حتی کشورهای متحد واشنگتن، سوابق حقوق بشری آمریکا را زیر سوال بردند و از عملکرد این کشور در زمینه حقوق بشر انتقاد و پیشنهاداتی به آمریکا در راستای بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور ارائه کردند.
این انتقاد در نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل و هنگام بررسی سوابق حقوق بشری آمریکا مطرح شد؛ درست در همان روزی که این نشست برگزار شد، گزارش های منتشر شده آمار قطعی مبتلایان به کرونا در آمریکا را بالاتر از 10 میلیون نفر و تلفات ناشی از ابتلا به بیماری کووید-19 در این کشور را نزدیک به 240 هزار نفر نشان داد.
داده های تاسف بار و غم انگیز مربوط به اپیدمی کرونا در آمریکا و همچنین شکایت های مطرح شده جمعی از کشورهای سراسر جهان علیه واشنگتن نشان می دهد که وضعیت حقوق بشر در آمریکایی که مقاماتش خود را مدافع حقوق بشر می دانند، حقیقتا وحشتناک است.
دراین بین، پندمیک ویروس کرونا در سال 2020 میلادی در آمریکا شبیه یک ذره بین نامرئی عمل و وضعیت حقوق بشر در آمریکا را بیشتر نمایان کرده است.
سیاستمداران آمریکایی همواره در حال سرزنش وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها هستند اما این سؤال به وجود می آید که خود این آمریکایی ها چطور می خواهند درباره یک سری مطالب توضیح قابل قبولی ارائه کنند؛ از جمله سوالاتی که مقامات آمریکایی باید به آن پاسخ دهند، این است که چطور ممکن است آمریکا به عنوان کشوری که قوی ترین سیستم اقتصادی و فناوری و غنی ترین منابع پزشکی جهان را دارد، بیشترین آمار قطعی مبتلا و تلفات ناشی از کرونا در سطح جهان را داشته باشد؟
سؤال بعدی که سیاستمداران واشنگتن باید به آن جواب بدهند این است که مقامات آمریکایی چطور توانسته اند اصلی ترین حقوق بشر مردم این کشور که حق نجات و پیشرفت آنهاست را زیرپا بگذارند؟ تنها جوابی که به این سؤال ها می توان داد این است که این روند، نتیجه اجتناب ناپذیر ناشی از اولویتی است که سیاستمداران آمریکایی برای سیاست های انتخاباتی و منفعت طلبی های مالی اشان در برابر جان انسان ها قائل می شوند (منفعت طلبی سیاستمداران آمریکایی نسبت به جان آمریکایی ها در اولویت قرار دارد.)
مقامات آمریکایی هشدارهای علمی را نادیده گرفتند و در واکنش به پندمیک کرونا تعلل کردند؛ این مقامات مکررا پندمیک کرونا را به یک موضوع سیاسی تبدیل کردند و به دنبال سپر بلا گشتند؛ این مقامات آمریکایی توصیه های کارشناسان در مهار کرونا را رد کردند و مکررا در اجرای سیاست های مهار پندمیک کرونا به دلیل منفعت های اقتصادی اشان سهل انگاری کردند.
روزنامه «واشنگتن پست» رویکرد مقامات آمریکا در مهار کرونا را «قتل عامی با حمایت دولت» توصیف کرده است.
اقلیت های قومی و سالمندان در آمریکا از بزرگ ترین قربانیان تراژدی های انسانی در این کشور به حساب می آیند؛ بر اساس آمار ارائه شده از سوی روزنامه «نیویورک تایمز»، مرگ و میرهایی که در خانه های سالمندان در آمریکا اتفاق می افتد، یک سوم آمار کل مرگ و میرها در این کشور را تشکیل می دهد؛ این نسبت، بسیار وحشت آور است.
افراد مسن در آمریکا با بی رحمی به حال خود رها شده اند و خانه های سالمندان در این کشور به یک سردخانه تبدیل شده است؛ با این حال، برخی از به اصطلاح نخبگان آمریکایی این واقعیت را نادیده می گیرند.
«دن پاتریک» فرماندار تگزاس با خونسردی گفته است در مسیر احیای اقتصاد آمریکا، از ماجراجویی به قیمت جان افراد مسن پشتیبانی می کند!
از طرف دیگر، آزمون مرگ و زندگی که تحت پندمیک کرونا به راه افتاده، باعث گسترش هر چه بیشتر اختلافات نژادی در آمریکا شده است؛ بر اساس آمار اخیر ارائه شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا، نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا میان افراد 30 الی 39 ساله اسپانیایی و آفریقایی تبارها در این کشور به ترتیب 38.4 و 27.9 درصد است که این درصد، بسیار بالاتر از 20.2 درصد گزارش شده مرگ و میر ناشی از کرونا میان افراد سفید پوست با همین رده سنی در آمریکا است. «Century Foundation» اندیشکده تحقیقاتی سیاست گذاری های عمومی آمریکا اخیرامقاله ای منتشر کرده است با این مضمون که هر هفته، تعداد بیشماری از رنگین پوست ها در آمریکا در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند و این در حالیست که اگر خدمات درمانی زودهنگامی به این قشر در آمریکا ارائه می شد، می شد از مرگ بسیاری از آنها جلوگیری کرد.
«مرگ اجتناب پذیر و قابل جلوگیری» نه تنها تبعیض های نژادی ساختاری در آمریکا را به صورت برجسته نشان می دهد، بلکه نمادی از نقایص و کم کاری هایی است که در سیستم سیاسی آمریکا وجود دارد؛ مردم نیز نمی توانند در این زمینه کمکی کنند و فقط افسوس می خورند از اینکه چه تعداد آمریکایی رنگین پوست در این کشور که به دنبال «رویای آمریکایی» بودند، در حال تبدیل شدن به «کابوس آمریکایی» هستند!
ازطرف دیگر، خشونت های پلیس آمریکا باعث بدبختی اقلیت های قومی دراین کشورشده است؛ با نگاهی به مرگ «فروید» یک مرد آمریکایی آفریقایی تبار که زیر فشار زانوی پلیس آمریکا فریاد
می زد «نمی توانم نفس بکشم»، زن باردار آمریکایی آفریقایی تباری که 9 ماهه باردار بود و توسط پلیس آمریکا و زیر بار فشار زانوی پلیس این کشور بازداشت شد، مرد آمریکایی آفریقایی تباری که مقابل چشمان 3 کودک سیاه پوستش، 7 بار هدف تیراندازی پلیس آمریکا قرار گرفت، می توان دید که سوء استفاده از قدرت توسط پلیس آمریکا برای کشتار بی پروای آمریکایی های آفریقایی تبار در این کشور درحال شدت گرفتن است.
مشکلات حقوق بشری بسیار زیادی در آمریکا وجود دارد و سیاستمداران آمریکایی دست های سیاه خود را به سمت کل جهان دراز کرده اند و مکررا در حال رقم زدن فاجعه های انسانی هستند؛ برای مثال، در ایران به دنبال تحریم های تحمیل شده از سوی آمریکا، تزریق انسولین برای بیماران دیابتی با مشکل روبرو و پندمیک کرونا باعث وخامت شرایط زندگی مردم این کشور شده است.
سیاستمداران آمریکایی در واکنش به این قضایا، نه تنها کمکی نمی کنند بلکه در عوض از پیندمیک کرونا به عنوان اهرمی برای افزایش تحریم ها علیه ایران استفاده می کنند.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به انتقادات جهان از واشنگتن، با بی شرمی می گوید: «ما نه تنها درباره حقوق بشر بحث می کنیم بلکه برای حقوق بشر احترام قائلیم و از آن دفاع می کنیم»!
با این وجود، مدت های طولانی است که کل دنیا به صراحت شاهد بوده است که آمریکا با ادعای احترام و دفاع از حقوق بشر، به وضوح در حال نقض و زیر پا گذاشتن حقوق بشر است؛ این سؤال مطرح می شود که آیا زمان آن فرا نرسیده است که آن دسته ازسیاستمداران آمریکایی که به نام حقوق بشر بدنبال تامین منافع شخصی شان هستند، هنگامی که با مرگ و میر هر چه بیشتر افراد بی گناه در این کشور و انتقادات گسترده کشورهای جهان روبرو می شوند، در رفتار و رویکرد خود بازنگری کنند؟!
(رادیو بینالمللی چین)
مقالات مرتبط
نامزد چپگرای سریلانکایی دیسانایاکه پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد ادامه
كلاوس شواب و شركاء، كه سال گذشته برنامۀ نوسازی بزرگ را اعلام كردند، به خوبی میفهمند كه اجرای این طر... ادامه
به گزارش هندوستان تایمز، اشرف غنی ریيس جمهور افغانستان دستورآزادی ۱۰ جاسوس چینی را صادرکرده و آنها ر... ادامه
در جریان برگزاری یک نشست 210 دقیقه ای در ژنو، بیش از 110 کشور از سراسرجهان و حتی کشورهای متحد واشنگت... ادامه
چندی قبل نوشته ی دررسانه وزین گزارش نامه ی افغانستان تحت عنوان " گزینه اعلام بی طرفی افغانستان یا ادامه