نداى دادخواهانه

نداى دادخواهانه

شوراى رهبرى انجمن حقوقدانان افغان در اروپا ، ضمن سپاس از دعوت نهاد مدنى مدافع حقوق زنان افغانستان در دهم اكتوبر (روز جهانى زنان عليه طالبان) مراتب آتى را متكى بر مصالح علياى كشور و منافع مردم مظلوم ، در توضيح موقف اصولى انجمن مطرح مينمايد:

از بوالعجبى هاى تاريخ كه حوادث ناميمون در افغانستان تكرار ميگردد و طى يك قرن سه بار«سقوط» را تجربه و از گذار بشاهراه صلح واقعى و ترقى محروم ساخته مى شود. در ورق گردانى مقدرات تاريخى افغانستان درسى سال اخير، اين سومين بار است كه پاكستان از«فتح» كشور ما شادمانى مينمايد و بمثابه «قيم» براى دين و آيين افغانان خط و نشان ترسيم ميكند.

تحريك اسلامى طالبان بدون عبرت از تاريخ، دست و استين بر زده است تا با قرائت متحجرانه از دين مقدس اسلام و تطبيق شريعت من در آوردى شان، افغانستان اسلامى را بعد از چهارده قرن بطرف

«اسلام واقعى!» سوق نمايد . ! ! !

تعبير دقيق از عملكرد طالبان اين است كه :

شاگردان مدرسه هاى ديوبندى پاكستان و نيمچه ملا هاى دهات و محلات كشور ميخواهند، صادق ترين مسلمانان جهان را، از سر و بذوق و سليقه خود «مسلمان» نمايند .

اظهر من الشمس است كه لبه اصلى تيغ طالبان متوجه زنان افغانستان مى باشد تا آنان را از حقوق و ازاديهاى اساسى و انسانى و اشتراك فعال در حيات اجتماعى، اقتصادى و سياسى جامعه محروم نمايند.

هيچ شكى وجود ندارد كه جامعه افغانستان مرد سالار است و اما هميشه و در طول تاريخ ، حرمت زن و احترام به مقام مادر زير سوال نرفته است.

مادر زبان درى رابعه بلخى است و در درازناى تاريخ شخصيت هاى سترگ همانند نازو انا و زرغونه انا نقش اثر گذار در تاريخ كشور ايفأ نموده اند .

در صد سال اخير و بعد از مشروطيت، استقلال، انفاذ اولين قانون اساسى و ايجاد نخستين دولت ملى، نهضت زن با ارشاد النسوان و نام ملكه ثريا پيوند دارد. حدود شش دهه قبل چهار زن پيشگام با راى مستقيم مردم از مركز و ولايات كشور در پارلمان انتخاب گرديدند و در همان سالها اولين زن در سمت وزير مقرر گرديد. طى همان سالها نهضت مترقى زنان نضج بيشتر يافت و نهاد ها و سازمان ديموكراتيك زنان در كشور ايجاد گرديد.

تلاش جريان دارد تا مبارزه تاريخى و حضور زنان در حيات سياسى و اقتصادى جامعه، فقط به همين دو دهه حضور ايالات متحده امريكا و متحدان ان در افغانستان محدود گردد.

دفاع از حقوق زنان موضوع ملى و تاريخى افغانستان است و به همين دليل از طرف انجمن حقوقدانان افغان در اروپا بحيث يك داعيه بزرگ ملى، پنداشته مى شود كه تامين ثبات در جامعه و دستيابى به صلح واقعى و پايدار، در گرو برخورد دقيق با ان مى باشد.

ثقلت اصلى جنگ تحميلى چهل و شش سال را زنان متقبِل گرديده اند و در احوال جارى تعداد كثير زنان، سرپرست و متكفل اعاشه فاميل هاى شان مى باشند و سهم ارزنده در اقتصاد ملى افغانستان دارند.

بدينرو:

تحقق حقوق زنان و تضمين حضور فعال آنان در حيات اقتصادى، اجتماعى و سياسى جامعه، در وراى قانون، استمرار كد مدنى افغانستان و در وجود حاكميت قانون ميسر ميگردد و صحبت از حقوق و ازادى هاى مردم و منجمله زنان با حواله به شريعت طالبانى يك سراب مى باشد.

مقابله با ذهنيت تكفيرى و تحجر زن ستيز، مستلزم رستاخيز عظيم مدنى است كه با ارزش محورى و بدور از هرنوع تقسيم عمودی جامعه در خطوط قومى، زبانى، مذهبى ، در تحت بيرق سه رنگ ملى بمثابه ميراث بزرگ معنوى مشروطيت و شاه امان الله انجام ميگيرد.

بسيار ضرور است تا مدافعان حق و حقوق مردم با فراست مواظب باشند تا دستاورد تلاش هاى مورد دستبرد فسادسالاران، تاجران دين ، دكانداران قوم و جلابان شكست خورده سياسى كه همان اعضاى شركت سهامى دو دهه اخير مى باشند ، قرار نگيرد.

جامعه بين المللى كه مسؤليت اخلاقى شان ( Moralobligation ) در قبال افغان و افغانستان مضاعف گرديده است، دفاع از مردم مظلوم و حقوق زنان را در سطح « پروژه» سازى ها تقليل نداده و منوط به شروط فاقد ارزشى همانند،«دولت همه شمول» نمايند. (همه شمول واقعى به اشتراك بهترين شخصيت هاى سه اكثريت بزرگ افغانستان: زنان ، جوانان و مستمندان، متحقق شده ميتواند)

زنان افغان حق دارند و مستحق مى باشند كه بمثابه اكثريت جامعه در حيات سياسى، اقتصادى و اجتماعى جامعه اشتراك فعال داشته و در سطوح مختلف قدرت و اداره دولتى سهيم باشند.

با حرمت

شوراى رهبرى انجمن

مير عبدالواحد سادات رييس انجمن

مقالات مرتبط

...

لشکرکشی طالبان در برابر مردم و فراخوان قیام عمومی مردم افغانستان علیه آنان! از خیزش مردم بدخشان ده ر... ادامه

...

آتشی را که رژیمهای مزدور پاکستان ودیگرکشورها به نیابت ازقدرتهای آمپریالیستی، از نیم قرن قبل تا بدینس... ادامه

...

تصور نگارنده بر این است که آنچه که میان طالبان و ارتش پاکستان رخ میدهد یک بازی استخباراتی، یک تاکتیک... ادامه

...

اجلاس دو روزه دوحه درباره بحران افغانستان به سرپرستی سازمان ملل با شرکت ۲۵ کشور و چندین نهاد منطقه‌ا... ادامه

...

اخیرا نهاد تحقیقی «رواداری» که تحت نظر سازمان ملل، توسط شهرزاد اکبر فعالیت می‌کند گزارش تکان دهنده‌ا... ادامه

...

این روزها پخش جریان حضور آقایی به نام عبدالباری عمری نماینده ی‌!؟ طالبان در آلمان و گرفتن عکس یادگار... ادامه

...

ازآغاز سده ی بیست و یکم تا این دم، تاریخ چه پیش آمد های شگفتی را در سرزمین خورشید، درج برگ های روزگا... ادامه

...

افغانستان دراثرتجاوزات استعماری یکصد وشصت سال قبل زمان تسلط انگریزیها وبخصوص پس ازتحمل شکست ننگین شا... ادامه

...

دو سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان، زلمی خليلزاد سفير کبير(!) و نماینده پیشین ايالات متحده ی امری... ادامه

...

دنیا تروریسم دولتی به رهبری طالبان را با رویکرد تعامل، تحمل می کند. از منطقه تا جهان همه در تلاش اند... ادامه

...

در جنگ روانی، همواره، دستگاه های استخباراتی به مدد رسانه ها و وسایل اجتماعی، تلاش می کنند تا برای تط... ادامه

...

در تازه ترین گزارش خودساخته، ظاهرا سازمان ملل گزارش داده است که القاعده با حمایت مقامات بلندپایه طال... ادامه