فقر کشنده پیآمد کمک های ملیارددالری غرب

محمد الله وطندوست

               فقر کشنده پیآمد کمک های ملیارددالری غرب

می گویند ملیارد ها دالر در عرصه های غیر نظامی در سالهای بعد از ایجاد حاکمیت جدید در افغانستان کمک شده و این پول ها در عرصه صحت عامه، تعلیم و تربیه، زیر ساخت های اقتصادی، اعم از سرک سازی، تولید انرژی و احیای موسسات اقتصادی بمصرف رسیده است. در یک کلام در بازسازی و احیای مجدد کشور ملیارد ها دالر هزینه شده است. اصولا هر گونه سرمایه گذاری در عرصه های مختلف اگر نتواند در حیات توده های ملیونی مردم تغیير محسوس وارد نکند، جز اسراف وقت و امکانات به چیز دیگری تعبیر شده نمی تواند. ببینیم در کشور ما این همه کمک های ملیارد دالری چه تغیيراتی را بوجود آورده است؟!

اگر از احداث چند سرک بی کیفیت که بمنظور سهل درانتقالات نیرو های بیگانه  صورت گرفته بگذریم، در تعلیم و تربیه و صحت عامه می توان به عمارات مکاتب و شفاخانه ها مکث نمود. اما اگر شفاخانه ها و مکاتب اعمار شده را با دالر های کمک شده مقایسه کنیم و ایجاد قشر سرمایه دار جدید را که از حیف و میل این کمک ها بوجود آمده اند در نظر بگیریم، سهم صحت عامه و تعلیم و تربیه نیز فیصدی نا چیزی را تشکیل می دهد

فساد گسترده اداری و ایجاد مافیای نیرومند اقتصادی نشان می دهد که کمک های  ملیارد دالری عمدتاً به جیب اشخاص و افراد سرازیر شده، قشر مرفه جدیدی را بوجود آورده است که در همه عرصه های زنده گی مردم اعم از اقتصادی، سیاسی و فرهنگی عام و تام مسلط اند و در چور و چپاول دارایی های عامه هیچ گونه حد و مرزی را نمی شناسند.

 شهرک های ایجاد شده ، سرای ها ، تجارت خانه ها، هوتل ها و تفریحگاهها در بهترین موقعیت شهرها عمدتاً به این قشر نو کیسه که از برکت بیگانگان قدرت را غصب نموده اند، متعلق است. معادن کشور، موسسات و فابریکات دولتی و پروژه های زراعتی دولتی که با کار و عرق مردم و مصرف دارایی عامه در رژیم های قبلی بوجود آمده بود، مفت و رایگان به اختیار حاکمان جدید و نورچشمان شان قرار گرفته به ملکیت شخصی آنان تبدیل شده است.

 در هیچ گوشه کشور شما موسسه اقتصادی اعم از فابریکه، مرکز تولید انرژی یا پروژه زراعتی را نمی توانید سراغ کنید که در یازده سال اخیر بوجود آمده باشد و برای مردم زمینه اشتغال را فراهم نموده باشد. برعکس هر سال بر تعداد بیکاران افزوده می شود و کارگران موسسات دولتی سابق از موسساتی که سال های متمادی عرق ریخته اند و بهترین ایام عمر خود را صرف نموده اند بصورت بی رحمانه اخراج می گردند.

 دهقانان بنابر تسلط مافیای مواد مخدر در کشور از زرع محصولات عنعنوی محروم گردیده ، بجز عده محدود ، کتله عظیم دهقانان دهات را ترک و به شهر ها مجبور به مهاجرت شده اند و به سیل عظیم بیکاران شهری پیوسته اند و یا با مشکلات غیر قابل تصور به کشورهای همسایه غرض دریافت کار مهاجر شده اند و زنده گی ذلت بار مهاجرت را در غربت تجربه می کنند و از جانب رژیم های غیر انسانی و غیر اسلامی کشورهای همسایه با انواع نا ملایمات و محرومیت ها مواجه می شوند. حتی کتله های بزرگ این هموطنان بی پناه، به جرم واهی قاچاق مواد مخدر در کشور های بیگانه محاکمه و مجازات می شوند.

خبر داغ روزهای اخیر مبنی بر حکم اعدام محاکم غیر اسلامی جمهوری به اصطلاح اسلامی ایران در مورد کلته عظیم دو هزار نفری هموطنان ما در آن کشور نشان دهنده عمق فاجعه مهاجرت و غربت است که مردم بی نوای ما در آن کشور متحمل می گردند. جالیب است که ادارات زیربط و مسؤول دولت خداداد افغان زمین  از تعداد دقیق این هموطنان مظلوم و بی دفاع و از سرنوشت آنان اطلاع دقیق ندارد و نمی تواند کوچکترین کاری انجام دهد.

مسأله دیگری که فقر را در کشور برجسته می سازد عاید روزانه بیشتر از پنجاه فیصد مردم است که به دو دالر در روز محاسبه شده است. یعنی بیشتر از نصف نفوس کشور در فقر جانکاه به سر می برند و به هیچ وجه قادر به تهیه حد اقل مایحتاج زنده گی نیستند. سوم حصه اطفال تا پنج ساله متاسفانه بنابر نبود امکانات صحی و عدم تغذیه مناسب حیات خود را از دست می دهند. بیشتر از چهل فیصد اطفال با سوء تغذی مواجه اند.

فارغان موسسات تحصیلات عالی هر سال به لشکر بیکاران افزوده می شوند و امکان جذب در موسسات دولتی و خصوصی را ندارند.

تربیت کادرها نه بر اساس ضرورت و پیشبینی؛ بلکه بصورت تصادفی بدون پلان صورت می گیرد و در نتیجه متخصصین جوان نه در رشته خود؛ بلکه در کارهای غیر مسلکی و تخصصی جبراً تن در می دهند و بازده کارشان طبعاً زیاد قانع کننده نیست

اصلاحات اداری که اخیراً مطابق قواعد (بازار آزاد) معمول گردیده است، بجای اصلاحات، فساد اداری را رونق بخشیده با تجربه ترین کادر ها را از اداره بیرون رانده است.

تصادفی نیست که ده ها، صد ها و هزار ها مامور سابقه دار اعم از ملکی و نظامی در بازار با دست فروشی و یا با مبادله مقدار ناچیز اسعار زنده گی روزانه خود را تأمین می کنند. شما در بازارهای کابل حتی معلمین و مامورین سابقه داری را می توانید در حالت تگدی مشاهده کنید که تأسف بار و مایه شرمساری حاکمان کشور است.

سیل عظیم خیمه نشینان حتی در قلب افغانستان در پایتخت کشور؛ سکونت و زنده  گی صد ها جوان معتاد در زیر پل های دریای کابل و تعمیرات ویرانه باقی مانده از جنگ های تنظیمی؛ موجودیت هزاران طفل و جوان معیوب و سالم که درهر قدمی دست تگدی دراز می کنند و از عابرین سکه ناچیز و لقمه نانی تقاضا می کنند، نشان دهنده عمق فاجعه و تبارز دهنده چهره حقیقی دموکراسی وارداتی در کشور بلا کشیده ماست.

 کشوری که یازده سال قبل با شعار بازسازی، صلح، امنیت و دموکراسی از جانب چهل کشور جهان عملاً اشغال و ملیارد ها دالر از مالیات مردم کشور های غربی در آنجا سرازیر گردید و قشر مرفه فاسد و بی رحمی را در متن خود تربیت نمود ، امروز یکی از فقیر ترین کشور های جهان محسوب می گردد و اکثریت باشنده گان آن نه تنها از حد اقل شرایط زنده گی بی بهره اند؛ بلکه از امنیت و مصونیت نیز محروم اند. اما تبلیغات رسمی دولت فاسد و متحدین بین المللی آن علی رغم این همه شواهد غیر قابل انکار، ادعا دارند که دستآورد های مهمی را بدست آورده اند و زنده گی مردم را دگرگون ساخته اند

مسلما در فساد اداری ، قاچاق مواد مخدر، سوء استفاده از دارایی های عامه، غصب زمین های دولتی و شخصی که نتیجۀ آن فقر جانکاه و استخوان سوز مردم است، دستآورد این رژیم با هیچ رژیمی قابل مقایسه نیست و در جهان نیز نظیر و مانند ندارد.

 مردم زمانی می توانند از چنبره چنین رژیم فاسد نجات یابند که مقدرات و سرنوشت خود را خود تعیين نمایند و با اتحاد و همبستگی علیه حاکمان فاسد به مبارزه سرنوشت ساز بپردازند

 

مقالات مرتبط

...

در چند ماه گذشته، مطالعات متعددی منتشر شده است که به اثرات اجتماعی سیاست بین المللی محدودیت های کرون... ادامه

...

کشورعزیزما از چند دهه بدینسو با مصائب و مشکلات مختلف و گوناگون که شامل پرابلم های اقتصادی، فرهنگی، س... ادامه

...

با فروپاشی نظام طالبانی فرصت خوبی برای افغانستان دست داد تا ازآن درراستای پایگذاری نهاد ها وساختارها... ادامه

...

هفده سال قبل درهفتم اکتوبر(۲۰۰۱) واشنتگتن به بهانه حق دفاع مشروع وبدون تجویزشورای امنیت ملل ادامه

...

این حقایق که به اعتراف فرد اول کشورواقعیت امروزی کشور را تمثیل می کند، نشان می دهد که حضور بیگانگان... ادامه

...

مصاحبه الیساندرو بیانچی سردبیر نشریه ی "بیرانتی- دیپلوماتیکو" (نام یک مجله سیاسی ایتا لوی. مترجم) با... ادامه

...

یک بخش بزرگ ده‌ها میلیارد دالری که از سال ۲۰۰۱ میلادی به این سو برای بازسازی افغانستان سرازیر شد، به... ادامه

...

جلالتمآب محترم رییس اجرائیه حکومت به اصطلاح وحدت ملی ضمن در فشانی به جوانان، فرمودند که فساد اداری د... ادامه

...

دو روز قبل در جلسه ای در وزارت داخله که بمنظور مبارزه با فساد دایر گردیده بود، یک جنرال مربوط به ادامه

...

یک منبع امریکایی مدعی است که در جنگ عراق و افغانستان ایالات متحده امریکا دو هزار ملیارد دالر به مصرف... ادامه

...

توليد هيروئين درفغانستان درمقايسه با سال قبل، سي وچهارفيصد رشد داشته وبا وجود تلاش‌هاي بين‌المللي ب... ادامه

...

اقتصاد کشوربالاثرجنگهای چندین دهه ازهم پاشیده بود. تا سالهای ۱۹۹۲میزان اقتصاد افغانستان تدریجاً در ح... ادامه