حزب دموکراتیک خلق افغانستان چالش ها و پرسش ها؟ ( بخش پنجم )
حزب دموکراتیک خلق افغانستان چالش ها و پرسش ها؟
( نورمحمد سنگر)
( بخش پنجم )
بعد از نشر " طرح خطوط اساسی اهداف مرامی و برناموی حزب دموکراتیک خلق افغانستان مبتنی بر اوضاع و احوال کنونی در سطح کشور ـــ منطقه و جهان" ، پرسش های زیادی اینجا و آنجا مطرح گردید که عمدتاً بر سه محور تمرکز داشت:
1- پرسش های تشکیلاتی ؛
2- پرسش های سیاسی ؛
3- پرسش های فلسفی ؛
پراگندگی که بعد از کودتای 14 ثور 1365 خورشیدی دامنگیر حزب ما گردید منجر به پرسش های زیادی در میان مردم و اعضای حزب دموکراتیک خلق افغانستان شد که بیشتر آنها را زمان پاسخ گفت و بخش غیر قابل انکار آن پرسش ها تا هنوز بی جواب باقی مانده است:.
ــ آیا حزب دموکراتیک خلق افغانستان بمثابه یک سازمان نیرومند سیاسی می تواند دو باره قد راست کند؟
ــ برداشت ما از گذشته و تکتیک های مبارزاتی برای آینده چیست؟
ــ آیا برای جناح خلق در حزب جا خواهد بود؟
ــ آیا با نام و پرچم قبلی حزب امکان تجدید حیات است؟
ـــ موضع ما در برابر سازمان های جداشده از بدنه حزب چیست؟
ــ سنتریالیسم دموکراتیک پاسخگوی ساختار تشکیلاتی در شرایط رشد دموکراسی است؟
آیا حزب قادر خواهد بود تا اعضای پراگنده خود را دو باره بدور یک محور تشکیلاتی بسیج کند؟
....
آیا حزب دموکراتیک خلق افغانستان برای کسب قدرت سیاسی از طریق کودتاه و جنگ چریکی تلاش خواهد کرد؟
آیا حزب دموکراتیک خلق افغانستان در حاکمیت سیاسی موجود سهم خواهد گرفت.( شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، پارلمان، شورا های محلی...)؟
آیا حزب دموکراتیک خلق افغانستان به نقش محوری خود در اتحاد های سیاسی با همپیمانان دیروزی و امروزی خويش پافشاری خواهد کرد؟
آیا حزب دموکراتیک خلق افغانستان دولت دست نشانده کابل را با ادامه اشغال به رسمیت خواهد شناخت و در پرتو قانون اساسی موجود به مبارزه علنی سیاسی خواهد پرداخت؟....
آیا حزب دموکراتیک خلق افغانستان بر بنیاد فلسفه جهانبینی علمی متعهد باقی میماند؟
برخورد حزب با مسأ له یی ادیان و مذاهب چگونه خواهد بود؟
و ده ها پرسش دیگر....
نا گفته پیداست که حزب دموکراتیک خلق افغانستان در یکی از دشوارترین لحظات تاریخی در کارزار مبارزۀ سياسی قرار دارد و گذار ازاین مرحله ساده و آسان نخواهد بود.
حزب دموکراتیک خلق افغانستان امکانات و پوتانسیال های گذشته خود را ندارد و بحران به مفهوم واقعی کلمه ادامه دارد. اما گذشت زمان نشان داده است که بحران و پراگندگی نمیتواند حق زیست را از سازمان ها و تشکل های سیاسی بگیرد. برخلاف مسؤولین را در تکاپو و تلاش بیشتر می اندازد تا دقیق تر و سنجیده تر گام بردارند و قضایا را عالمانه و عاملانه بررسی کنند و در انتخاب شعار ها بی عیب تر از پیش سعی بخرج دهند.
راهی را که حزب دموکراتیک خلق افغانستان درمبارزات سياسی برگزيده است، الترناتیف ندارد و ادامه این راه افتخاری است بس بزرگ که اعضای صادق، متعهد و شرافتمند حزب ما آن را با پیگیری خستگی ناپذیر تعقیب می کنند و به یقین پیروز می شوند.
حزب دموکراتیک خلق افغانستان با ارائه طرح برناموی و مرامی خویش گام نخست را دراین راه برداشت و کار تسوید اساسنامه به شدت جریان دارد که به یقین در روشنایی آن اين امکان ميسرميگردد تا کار ايجاد نهاد های تشکیلاتی حزب ، سرعت بیشتربخود گيرد و زمینه های اصولی و حقوقی برای تدویر کنگره تاریخساز آن مساعد گردد.
همه زمینه های لازم عینی و ذهنی برای دوباره فعال شدن حزب دموکراتیک خلق افغانستان وجود دارد و اعضای جانباز حزب قهرمانان و شهیدان ما ، بیصبرانه برای وارد شدن به مرحله دیگری از مبارزه سیاسی خويش آماده می شوند.
حزب دموکراتیک خلق افغانستان پیوند منطقی دیروز ، امروز و فردای تاریخی را در یک مسیر بلاانقطاع در نظر داشته، با تحلیل علمی گذشته مسیر آینده را انتخاب می کند. حزب در حالی که تغیيرات و تحولات اقتصادی سیاسی و فرهنگی میهن ، منطقه و جهان را در نظر دارد، همه پیروزی ها و شکست های تاریخی خود را درروند مبارزات و فعاليتهای انجام شده میپذیرد و با آنها برخورد واقعبینانه می نمايد..
آنانی که مرغوب و مجذوب تغیيرات جهان به نفع سیستم سرمایداری شده اند و ادامه مبارزه را در دفاع از منافع زحمتکشان مردود میدانند و خط سیاسی خود را جدا از تفکرات دیروز پی ریخته اند و همیشه در پیروزی ها جای پای خود را مشخص میسازند و از نقش و تاثیر خويش در شکست ها طفره میروند...دیگر بااين گونه روشها نميتوانند با حزب دموکراتیک خلق افغانستان پیوند داشته باشند. البته خود پاسخگوی اعمال شان در برابر تاریخ خواهند بود
آینده حزب دموکراتیک خلق افغانستان به همت و دستان توانای آعضای صادق و متهعد حزب و بویژه آنانی که همیشه در خط مقدم مبارزه و در صف آخیر امتیاز قرار داشته اند ، رقم میخورد وآینده سازان این حزب فقط صفوف و کادرهای "پاکیزه گفتار ، پاکیزه کردار و پاکیزه پندار" آن خواهند بود.
این نسل از حزبی ها ، تشکیلات انتخابی خود را از پايین تا بالا در فضای آزاد وبا رعايت موازين دموکراسی درون حزبی، در چوکات اصول و پرنسیپ های اساسنامۀ حزب، با درنظرداشت سطح رشد فرهنگ سياسی، به شکل داوطلبانه ، میسازند.
حزب واحد دموکراتیک خلق افغانستان، خانه مشترک آنعده از اعضای حزب است که حزبی می اندیشند و با مظاهر هر نوع جناح بندی و فرکسیونبازی در ضدیت و مبارزه قرار می گیرند. مطابق مندرجات اساسنامه حقوق و وجایب همه آعضای حزب یکسان خواهد بود و بدون تفوق طلبی و برتری جویی چون تن واحد عمل خواهند کرد و به ابتکارات و رشد فردی توجه جدی مبذول خواهد شد.
ادامه دارد
مقالات مرتبط
دومين پلنوم کميته رهبری نوين ح. د. خ. ا (ح.ز.ا) امروز پس از سپری شدن (يک سال و پنج ماه) نسبت شرايط خ... ادامه
نوردرخشانی که جسماً غروب کرد؛ ولی دراندیشه وآرمان نام بزرگش درقلبهای ما ومردم شریف افغانستان همیشه ت... ادامه
پنجاه ونه سال پیش به تاریخ ۱۱/ ۱۰/ ۱۳۴۳ خورشیدی - ۱/ ۱/ ۱۹۶۵در جامعه ی بیداد زده ی افغانستان، رخ... ادامه
جنبشهای رهایی وبیداری مردم ازسکوت ورکود قرون متمادی از دو الی سه صد سال قبل در بسا نقاط جهان وبخصوص... ادامه
بحث تحولات بزرگ سیاسی تاریخی، نیازمند پژوهش وتحقیقات عمیقِ گزینه ها وپیش زمینه هاییست که درظهور ایج... ادامه
به تاريخ 13 قوس 1401 خورشيدی، مطابق 4 دسامبر 2022 ترسايی دومين نشست تاريخساز پيشکسوتان ح. د. خ. ا (ح... ادامه
هفده سال قبل، جنبش ترقی خواهی افغانستان بهترین فرزند برو مند، شحصیت فرهیخته،نستوه، انقلابی وچهره اکا... ادامه
زنده یاد فدا محمد دهنشین فرزند محمد اکرام خان در شهر شبرغان تولد گردیده ودر همین شهر درس خوانده و به... ادامه
همانگونه، که شما آگاهی داريد؛ تاریخ مبارزات سازمان ها و تشکل های سیاسی، در "دهه ی دموکراسی و بعد آن... ادامه
سرزمین آریانا مهد دانش وفرهنگ وبهترین کانون مدنیتهای قدیم بحساب می آید که در دامان آن علما ودانشمندا... ادامه
پيوست به وقوع تحولات عظيم دراروپا درقرن هژدهم (انقلاب کبيرفرانسه، انقلاب صنعتی، نهضت فکری عصر... ادامه
بعد از تلاشهای خستگی ناپذیر رفقای کمیته فعالین، ونهضت واحد زحمتکشان افغانستان، رفقا توانستند،با پذی... ادامه