اشغالگران، مُزدوران و مَسير«بُن»؟!

از ح. حريف – آلمان:

اشغالگران، مُزدوران و مَسير«بُن»؟!

 

 

امپرياليست های امريکا بحيث ادامه دهندگان راستين راه اسلاف شان يعنی انگليس ها اين شياطين بزرگ بين المللی، بنابر اهداف استراتيژيک اقتصادی، سياسی و نظامی شان، تلاشهای گسترده ای را بخاطر تسلط بر جهان با رويکرد نو استعماری تا سرحد تجاوز و اشغال نظامی کشورها براه انداخته که اين روند تا همين اکنون با پيآمد های فاجعه بار آن به صورت بيشرمانه ادامه دارد.

چنانچه به همين سلسله از دهه ها قبل به اينسو بنابر ارادهء حضور فزيکی و نظامی در منطقهء استراتيژيک ما برنامه های دراز مدتی را طرح و جهت تحقق آن، ابزار و وسايلی را بکار بستند، طوريکه جبههء نا مقدسی را در وجود ژاندارم های منطقه چون ايران و بعدها پاکستان، محافل ارتجاعی و خائن عربی، پيمان متجاوز و جنگ افروز «ناتو» و صهيونيست های غاصب و ضد بشر اسرائيل تشکيل داده تا در برابر هرگونه جنبشهای ترقيخواهانه و استقرار حاکميتهای ملی که دست استعمارگران جهانی را از سرنوشت مردم کوتاه می سازند، مقابله نموده و به صورت مشخص در امور کشورما، با ايجاد، آموزش و تمويل سخاوتمندانه باند گروپهای ضد ترقی و دهشت افگن اسلامی و با استفاده از سلاح کهنهء «دين در خطر است»، مجاهدين راه «اسلام و آزادی» را، «سربازان خدا» لقب داده و در چهار دههء گذشته، جنگ خونينی را بالای مردم ما تحميل کردند، که با پيآمد های فاجعه بار آن، تلفات و قربانيهای بيشمار انسانی و خسارات سنگين مالی، تا امروز ادامه دارد.

چنانچه همين جهانخواران و در رأس امپرياليست های امريکا بوده و هستند که گروه های تبهکاری را به نامهای مجاهدين، القاعده و طالبان، ايجاد و بحيث ابزار و مواد سوخت جنگ و سپر انسانی استفاده بُرده که گروه های متذکره بنابر منفعت زمانی امريکا و غرب، گاهی با القاب «مجاهدين راستين اسلام و آزادی» و در يک مقطع ديگر «تروريست و دهشت افگن»، خطاب گرديده اند.

طالبان، اين لشکر سياه و عقبگرا که پروژهء مشترک امريکا، پاکستان و سازمان تروريستی و بنيادگرای القاعده که طی سالهای هشتاد صدهء قبل ميلادی از طرف امريکا و حمايت و همکاری سران و محافل مرتجع و خائن عربی بحيث ابزار عليه رقيب دوران جنگ سرد و «خطر کمونيسم» بکار گرفته شد، وقتی از کنترول خارج شدند، ما شاهد بوديم که امريکا از حادثهء تروريستی 11 سپتامبر بحيث «پيراهن خونين» استفاده برده و به بهانهء اينکه حمله عليه امريکا از لانهء تروريستان يعنی افغانستان سازماندهی و اجرا شده است، انگشت اعتراض را بطرف القاعده که مهمان طالبان بوده، دراز و خلاف تمام نورم های قبول شدهء بين المللی با کاربُرد نظامی با ساقط ساختن «امارات طالبان» اقدام نمود.

در اينجا حرف از حمايت و يا حقانيت نظام قرون وسطائی، تروريستی و سياه طالبان نه، بلکه حرف به شيوهء حضور نظامی اشغالگران امريکائی و متحدين «ناتو» ی آنست که چگونه با رويکرد نظامی به اشغال سرزمين ما پرداخته و آنرا «جنگ عليه تروريزم» عنوان نموده اند، در حاليکه مطابق شواهد و مدارک تخنيکی مندرج گزارشهای قبلاً نشر شده (بررسی آن از هدف و حوصلهء اين نوشته خارج است)، چگونه محافل حاکمهء وقت امريکا در تفاهم نزديک با حلقات معين صهيونيستی اسرائيل، سناريوی حادثهء تروريستی 11 سپتامبر را ترتيب و اجراء نمودند، که در زمان محدود به تعداد (3000) تن از شهروندان بيگناه امريکا، جانهای شيرين شانرا از دست داده و دهها ميليارد دالر خسارات مالی تحميل گرديد؟!

آنهائيکه چنين قتل عام را به صورت وحشيانه انجام می دهند، چطور می توانند ادعا نمايند که به جنگ عليه تروريسم می روند؟! آقای «رامزفيلد» وزير دفاع بوش بيدرنگ اعلام داشت که «امريکا جنگی را آغاز نموده است، که پايان اش معلوم نيست!». به همين ترتيب بوش با افادهء اين مطلب که: «هر آنکه با ما نيست، با تروريستان است!»، ائتلاف تحميلی متجاوزين و اشغالگران بين المللی را تدارک و تحت قوماندهء خويش قرار داد، چنانچه در اين ائتلاف از کشور کوزوو، که خود تحت اشغال است، نيز نيروی نظامی وجود دارد.

امريکا / ناتو، مطابق نورم ها و موازين نو استعماری، بعد از اشغال کشورما بائيستی بخاطر حفظ دوامدار منافع غارتگرانه ای شان و کنترول افغانستان بوسيلهء نوکران و دست نشاندگان شان، به دولت سازی می پرداختند. بنابر همين منظور آنها جلسات 9 روزه را در ماه های نوامبر و دسامبر 2001 در شهر بُن آلمان به نام «کنفرانس بُن» داير، که در اين کنفرانس، هيچگونه نمايندگی از مردم جنگ ديده و عذاب کشيدهء افغانستان وجود نداشته و برخلاف از دشمنان واقعی مردم چون جنگ سالاران، عاملين جنگهای داخلی، از قاتلين و تروريستها، از متجاوزين به جان، مال و شرف مردم، از قاچاقبران مواد مخدر، از ويرانگران بنياد های اقتصادی کشور، از بروکرات های فاسد، از تکنوکراتهای که هرگز و برای يک لحظه هم بخاطر منافع ملی ما فکر نکرده اند، و از جواسيس سازمانهای خطرناک چون «سی.آی.ای»، «آی.اس.آی» و MI6 تحت عنوان های «جبههء متحد»، «جريان رُوم» و «جريان صلح قبرس»، دعوت به عمل آمده و ظاهراً تحت نظر سازمان ملل، ولی در واقعيت امر به اداره و گردانندگی مستقيم کارشناسان امريکائی و سازمان «سيا» که در پُشت پردهء کنفرانس بحيث همه کاره ها قرار داشتند، تا بر تصاميم و فيصله های قبلاً اتخاذ شده، مُهر تائيد کنفرانس را بگيرند، که چنين هم کردند!

کار کنفرانس که همراه با بی نظمی ادامه داشت، مزدوران «دعوت شده» بخاطر گرفتن قدرت و امتياز بيشتر به فرق همديگر می کوبيدند، چنانچه آقای ربانی که به کمک طيارات B52 و F16 مجدداً به تاج و تخت کابل راه يافته بود، حاضر به کنار رفتن از قدرت نبود، آقای قانونی تحت فشار امريکائی ها بخاطر قناعت دادن ربانی بيشترين وقت خود را مصروف مکالمات تيلفونی با کابل می نمود. آقای ربانی اصرار می ورزيد که بنابر «نقش برجستهء» جبههء متحد در «براندازی طالبان»، سهمی بيشتری در قدرت می خواهند. آقای حاجی قدير آن جنگ سالار معلوم الحال و مافيای مواد مخدر، بنابر اينکه اصل «نمايندگی متناسب» پشتونها رعايت نگرديده، تالار کنفرانس را ترک نمود.

به همين ترتيب، نتيجهء رأی گيرئيکه به اثر آن آقای «ستار سيرت» به اکثريت قوی بحيث رئيس حکومت مؤقت پيش بينی گرديد، از طرف امريکائی ها مردود اعلام و در عوض چهرهء گمنامی چون «حامد کرزی» که از جملهء مُهره های مورد اعتماد امريکا بوده و قبل از تدوير کنفرانس به اين سمت مدنظر گرفته شده بود، بالای کنفرانس قبولانده شد، در حاليکه کرزی در کار کنفرانس شرکت نداشته و تحت نظر و حمايت کارشناسان نظامی «سی. آی. ای» امريکا و تحت چتر هليکوپترهای شان، در ولايت ارزگان بسر می بُرد، و البته اين اولين اقدام «دموکراتيک» مُدعيان دموکراسی و حقوق بشر بشمار می رود که به نمايش گذاشته اند.

فيصله های بُن که به تاريخ پنجم دسامبر امضاء گرديد، بر مبنای آن ابتداء يک حاکميت مؤقت ششماهه در نظر گرفته شد که به تاريخ 22 دسامبر در کابل تأسيس گردد و مبنای اجراات خود را از نظر حقوقی، قانون اساسی 1343 قرار دهد، البته با حذف فصل های پادشاه و قوای مقننه و اجرائيه.

از همان آغاز کار، کاملاً روشن گرديد که امريکا مُدل رژيم سياسی جمهوری رياستی را که رئيس جمهور در مرکز قدرت قرار داشته باشد، در وجود کرزی بحيث رژيم سياسی کشور تحميل نمود، چنانچه بعدها در قانون اساسی جديد نيز تسجيل شد.

همچنان مطابق فيصله های «بُن»، حکومت مؤقت بائيستی با حکومت انتقالی پيگيری شده و در نهايت حکومت انتخابی رويکار می آمد که بخاطر مشروعيت بخشيدن پروسه های متذکره و تصويب قانون اساسی جديد، لويه جرگه های «اضطراری» و «قانون اساسی» نيز پيش بينی گرديد.

مطابق قانون اساسی، رژيم سياسی جمهوری رياستی، يعنی رئيس جمهور در مرکز قدرت و بحيث رئيس قوهء اجرائيه، همچنان پارلمان افغانستان شامل دو مجلس نمايندگان و سنا و قوهء قضائيه. سيستم اقتصادی کشور بر مبنای «اقتصاد بازار»، پيش بينی گرديده بود، که همه فيصله ها مطابق پيش بينی ها در طی دو سال بعدی بدون انحراف الی حکومت «انتخابی» تطبيق گرديد.

امريکا از همان آغاز در پروسهء دولت سازی و بازسازی بالای همين «مجاهدين» راه «اسلام و آزادی»، حساب و سرمايگذاری کرد، چنانچه در مقدمهء فيصله های «بُن» می خوانيم که: «... با ابراز تشکر از مجاهدين افغانی که طی چندين سال از استقلال، تماميت ارضی و وحدت ملی کشور دفاع نموده و نقش مهمی در مبارزهء ضد دهشت افگنی، ظلم و تعدی ايفاء نموده و فداکاريهای شان آنها را قهرمانان جهاد، صلح ثبات و بازسازی وطن افغانستان گردانيده است...» توجه کنيد که چقدر خنده دار است که آنچه در شأن آنها اصلاً وجود ندارد و برخلاف آنچه انجام داده اند، مورد «قدردانی» قرار گرفته و اين امريکائی ها از ابتداء تا امروز بالای چه کسانی سرمايگذاری نموده اند؟!

در کُل، صريحاً می توان گفت که دشمنان واقعی داخلی و خارجی و اين ضد بشرها، هزاران کيلومتر دور از انظار مردم ما و نمايندگان آنها دور هم جمع شده، بخاطر امتياز دهی و امتياز گيری متقابل به نام «موافقات بُن»، معاملات ننگين و خائنانه را به امضاء رسانيده، طوريکه «مجاهدين» راه «اسلام و آزادی»، دروازه های کشورما را دو پله ای بر روی اشغالگران امريکا/ناتو باز نموده و در مقابل متجاوزين و اشغالگران، سرنوشت مردم بيچاره و بينوای ما را به اختيار جنايتکاران، دزدان، قاتلان، متجاوزين به ناموس مردم، قاچاقبران مواد مخدر، تاراج کنندگان دارائی های ملی و مردم، غاصبان زمين، جواسيس و مزدوران بيگانه و مفسدين اداری (بنابر آخرين احصائيه های «سازمان شفافیت بین الملل»، افغانستان با قرار گرفتن در مقام اول، يکی از فاسد ترین کشورهای جهان شناخته شد)، سپرده و ثمرهء آن وضعيت رقتبار موجود است که مردم ما در آن چون آتش سوزان دوزخ فرياد کنان می سوزند و می سازند!

رژيم کاپی شده ای امريکائی (جمهوری رياستی) و «اقتصاد بازار» آن، که در امريکا و کشورهای اروپائی، که با وصف صدها سال رشد آرام اقتصادی، اجتماعی و سياسی آنها، هنوزهم با بحرانات و نوسانات همراه است، در کشور جنگ زده و عقب نگهداشته شده ای چون افغانستان که تا هنوز در اکثر موارد مناسبات فئودالی بران حاکم است، چطور می تواند عامل رشد و دگرگونيهايی در حيات مردم ما باشد؟!

طی پنجاه سال در کشورما، با تسلط اقتصاد رهبری شده(سکتور دولتی) تمام بخش های عمدهء اقتصادی از طرف وزارت های سکتوری و با تمويل بودجهء دولتی با طرح پلانهای پنجساله، رهبری و اداره می شد، ولی با استقرار اقتصاد بازار، اين نظام لجام گسيخته و فاسد بدون آنکه لااقل به شکل آرام و مرحله ای جايگزين اقتصاد رهبری شده ای دولتی می گرديد، با تأسف بی پايان ديديم که تحميل اين نظام اقتصادی که راه پُر از درد و عذاب نظام سرمايداری است، بيش از پنجاه در صد مردم ما را در زير خط فقر قرار داده و با مبدل ساختن کشور بحيث بازار مصرفی، اموال بی کيفيت کشورهای همسايه، حتی پياز و سير هم از کشور چين وارد می شود.

به همين ترتيب، با بيشترين رقم بيکاری(چهل در صد)، کشورما ريکارد بيکاران را در جهان دارد. «اقتصاد بازار»، تمام فابريکه های توليدی دولتی، صنايع دستی، مانوفکتوری و کسبه کاری را بيرحمانه منهدم کرد و در نهايت بدبختی بزرگ از اين نيست که، در برابر (شش ميليارد دالر) واردات سالانه، صرف (چهار صد ميليون دالر) صادرات داشته و بخاطر استقرار مصنوعی ارزش پول افغانی در برابر اسعار خارجی، بانک مرکزی سالانه صدها ميليون دالر را در بازار سياه به ليلام می کشد، و اسفناک تر اينکه، دولت نتوانسته است که در معاملات مردم، پول افغانی را جايگزين پولهای خارجی نمايد و همزمان با ورود اشغالگران، سيل بی شماری از «انجو» ها (N.G.E.O) به نام سازمانهای کمک رسان غير انتفاعی که از همه ماليات و پرداخت های محصولی معاف بودند، به کشور سرازير شدند. گردانندگان اين بنيادها که اکثر چپاولگران و خائنين به منافع ملی کشور بوده و از اينکه به صورت آگاهانه از طرف خارجی ها سوق و اداره می شوند، وطن ما را در واقعيت به جاسوس خانهء بزرگ مبدل ساختند و بالاخره به عوض کمک به غارت مردم و تهاجم فرهنگی پرداختند. آنها از هيچگونه موازين حقوقی و دولتی تابعيت نکرده و با عدم شفافيت در اجراات توأم با غارت و دزدی شان حاضر به هيچگونه حسابدهی نيز نمی باشند و تا کنون دولت افغانستان نمی تواند شمار دقيق آنها را در دست دهد و اينکه مصروف چگونه فعاليت های «بشر دوستانه» هستند و ثمرهء آن چه بوده، شيطان هم به حساب آنها نمی رسد؟!

همچنان اشغالگران، يکعده از تکنوکرات های دارای تابعيت دوگانه را نيز با خود آوردند. آنها که قبل از آمدن، جيب های کلان برای خود آماده کرده بودند، در پُست های بزرگ دولتی جابجا گرديدند. آنها که اکثر در تحت نظر سازمانهای جاسوسی غرب بحيث حمايت کنندگان منافع آنها آموزش ديده بودند، مهارت شان زبان خارجی و کمپيوتر بوده و در حاليکه هيچگونه انگيزه برای خدمت به جز پول اندوزی نداشتند، بعد از چاپيدن پول های باد آورده به نام کمک های خارجی، هر کدام صاحب تجارت های کلان و ويلا های شخصی ناشی از معاش های دهها هزار دالری شده و بالاخره در اتکاء با پاسپورت خارجی و در پناه حاميان غربی خود، دوباره به زندگی آرام ادامه دادند. کمک های خارجی که ادعا می شود رقم آن به (60 ميليارد دالر) رسيده، نتوانسته است وضع فلاکتبار زندگی مردم را نه تنها تغيير نداده، بلکه مصيبت های بيشماری را علاوه داشته است، زيرا بخش بزرگ اين پولها در پروسهء فساد حاکم بر دولت از طرف خارجيها و مزدوران داخلی مورد حيف و ميل قرار گرفته و حتی از همين پولها، مخالفين مسلح نيز تمويل گرديده اند، طوريکه در يک قرارداد اکمالاتی خارجيها با يک کمپنی خصوصی امنيتی، به ارزش (360 ميليون دالری)، مبلغ (160 ميليون دالر)، نصيب طالبان شده است.

و يا مطابق به گزارش «طلوع نيوز»، در حاليکه معاشات کارمندان دولتی ماهانه از 5 تا 32 هزار افغانی معرفی گرديده، ولی کارمندان دفاتر رياست جمهوری مطابق دستور های خاص رئيس جمهور، در يک روز الی (10 هزار افغانی) بدست ميآورند، که صد برابر معاش عادی کارمندان است.

ائتلاف اشغالگران به رهبری امريکا، که در تمامی عرصه های چون نظامی، امنيتی، اقتصادی و باز سازی و دولت سازی و بالاخره تأمين دموکراسی و حقوق بشر به شکست های صريح مواجه شده اند، بخاطر فريب ذهنيت های شهروندان شان و چپاول آرای آنها و بخاطر تصاحب کرسی های انتخابی به خدعه و فريب دست زده و ارقام و گزارش های غلط را به مردم شان عرضه می نمايند، چنانچه اوباما از همين نيرنگ ها در دور دوم انتخابات رياست جمهوری امريکا استفاده نموده و صريحاً گفت که جنگ ما در عراق و افغانستان به پايان رسيده و پيشرفتهای قابل ملاحظه نصيب مردمان اين دو کشور شده است، و بدينوسيله توانست در دور دوم رياست جمهوری نيز در قصر سفيد باقی بماند، در حاليکه بنابر گفتهء «جيمی کارتر» يکی از رئيس جمهور های قبلی امريکا، انتخابات رياست جمهوری سال جاری، يکی از پُر هزينه ترين انتخابات در تاريخ امريکا بوده که طی آن مبلغ (6 ميليارد دالر) هزينه گرديد، که می توان گفت بدترين انتخابات در جهان بوده است. بلی! نصف اين مبلغ را «وال ستريت» پرداخته است نه مردم. بناء رئيس جمهور بائيستی در خدمت «وال ستريت» و يا (يک در صد) مردم امريکا باشد!

بر می گرديم که دستآورد های يازده سال بعد از «کنفرانس بُن» چه بوده است:

- موجوديت يک دولت مافيائی، فاسد و معامله گر، شامل ستون پنجم از جواسيس سازمانهای استخباراتی غربی و کشورهای همسايه، همراه با قوای مسلح تنظيمی و سياسی بر اساس اعتراف وزير داخله برحال جمهوری اسلامی افغانستان.

- موجوديت پارلمان جنگ سالار، عاری از سواد تقنينی و مزدوران بيگانه ها.

- سيستم قضائی رشوه خوار و بدنام طالب صفت.

- زرع و توليد بيش از (90 در صد) ترياک جهان و موجوديت يک ميليون معتادين به مواد مخدر در کشور.

- گسترش بی امنيتی و بی ثباتی در اکثر نقاط کشور و تداوم تجاوز نظامی پاکستانی ها.

- توسعهء بی اعتمادی و سقوط روحيهء وحدت ملی ميان اقوام، مليتها و حتی خانواده ها.

- ادامهء قتل و کشتار مردمان ملکی به وسيلهء اشغالگران و مخالفين مسلح.

- نقض صريح موارد حقوق بشری و انواع خشونت بخصوص عليه زنان و اطفال.

- سيستم بی کيفيت آموزش و پرورش و تهاجم فرهنگی کشورهای بيگانه.

- تاراج و چپاول دارائی های عامه و غضب هزاران جريب زمين های دولتی و مردم.

رئيس جمهور فاسد، اجير و بی کفايت، در حاليکه عوامل اساسی تمام ناهنجاری های موجود را می داند، بخاطر فريب و اغفال مردم و اينکه خود را بی صلاحيت و موسيچه ای بی آزار معرفی داشته باشد، انگشت اعتراض و انتقاد را به طرف خارجی ها دراز نموده و بار ملامتی را بالای آنها انداخته، طوريکه در اينجا و آنجا شکايت می کند، که اين خارجيها فساد را از بيرون با خود آورده و صريحاً اعتراف می نمايد که به صورت مقايسوی (5 در صد) فساد موجود، در حکومت های «کمونيستی» (جمهوری دموکراتيک افغانستان) وجود نداشته است. خارجيها به عوض آنکه ريشه های تروريسم را در پاکستان بخشکانند، در ميان قريه های ما جنگ کرده و تلفات اهالی ملکی را بار می آورند. آنها در ميان حاکميت ما، يک حکومت جداگانه ساخته و بدين ترتيب ظرفيت و اتوريتهء ما را تضعيف می نمايند...

از جانبی هم، متجاوزين اشغالگر در رأس ضد بشرهای امريکائی، دولت کابل را مسؤول تمام نابسامانيهای موجود معرفی داشته و از پاريس تا توکيو و از لندن تا انقره و از بروکسل تا شيکاگو، در مورد افغانستان گردهمائی های بين المللی را به اشتراک شرکای ائتلاف شان داير و «تدابير» مقطع ای اتخاذ و چون نوشته های روی يخ در مقابل آفتاب سوزان، خود و ماليه دهندگان خود را اغوا می نمايند!

گاهگاهی، چنين ادعا های را نيز سر می دهند که گويا «توافقات بُن» که در واقعيت امر يک نسخهء علاج دقيق درد ها و معضلات موجود مردم و کشور جنگ زدهء افغانستان بوده، اصلاً مطابق هدايت «دوکتوران حاذق» «بُن»، مورد تطبيق قرار نگرفته است، چنانچه اخيراً هموطنان ما شاهد بودند که بعد از تقريباً يک دهه «طراحان بُن» بر روی صحنه قدم رنجه و بعد از معرفی عريض و طويل خود ها بحيث «کار شناسان ارشد» که کار آموزی خود ها را در بربادی و تجزيهء کشورهای متحد و يکپارچه به پايهء اکمال رسانيده اند، ادعا نمودند که توافقات «بُن» به کژراهه رفته است.

اينها که در آموزشگاه های امپرياليست ها چنين آموزش ديده اند، که چگونه می توانند در خدمت اهداف و منافع غارتگرانهء غارتگران و متجاوزين قرار گرفته و در حدود منافع آزمندانه ای آنها گويا که به «حل منازعات» بپردازند، برخلاف، قيافهء «مستقل» بخود گرفته و خود را ناجی و دلسوز مردم معرفی داشته و از نام خود ها، «ابتکار صلح!» پيشکش نمودند، که طی آن کوچکترين انگشت انتقاد را آگاهانه به عوامل و طرف های مربوط که در مرکز آن همين اشغالگران امريکا/ناتو قرار دارند، دراز ننموده و همهء مشکلات را به گردن دست نشاندگان و مزدوران انداخته، بخاطر اصلاح وضع و تحقق بهتر «توافقات بُن»، برنامهء سه مرحله ای را به حساب «تفاهم بین الافغانی، لويهء جرگه انتقالی و عمران و باز سازی»، مطرح نمودند.

وقتی اين «ابتکار صلح» دقيقاً مورد ارزيابی قرار می گيرد، عناصر متشکلهء سه مرحلهء مندرج آنرا همين حاکميت فاسد کابل، جنگ سالاران، مافيای مواد مخدر، بروکراتهای خائن، دوکانداران دين، متجاوزين به نواميس و اموال مردم و در اتحاد و همکاری با همين «جامعهء جهانی» متجاوز و اشغالگر تشکيل می دهد. در حاليکه مشکل جدی و علاج ناپذير مردم و کشور ما همين ها بوده و تا زمانيکه سايهء اشغال از سرزمين ما دور نشود و اين حاکميت ضد ملی و مزدور جای خود را با يک دولت ملی و انتخابی مردم عوض نکند، منازعهء افغانستان راه حل ديگری ندارد!

در طرح، از تعديل قانون اساسی، بوجود آوردن حکومت وسيع الابنياد وحدت ملی و از دموکراسی پارلمانی در وجود يک حکومت غير متمرکز از سطح مرکز تا ولسوالی حرف زده شده و از استعمال کلمهء «دموکراتيک» به نرخ روز استفاده صورت گرفته است.

در طول تاريخ، لويه جرگه ها به جز از يکی- دو مورد، در تمامی لويه جرگه های داير شده از اينکه هيچگونه نمايندگی از مردم در آن وجود نداشته، مصوبات آن در جهت تحکيم مناسبات قبيله سالاری و استبدادی سير کرده و نقش منفی ايرا در جهت انکشاف اجتماعی، اقتصادی، سياسی و فرهنگی کشورما بازی کرده است.

مطلب تازه ايکه در اين «ابتکار صلح» امريکائی به مشاهده می رسد، همانا تغيير نوع رژيم از جمهوری رياستی به جمهوری پارلمانی يا ادارهء غير متمرکز که در پرنسيپ گامی است در جهت تحقق دموکراسی، و اما در شرايط موجود ادامهء جنگ و موجوديت تيم فاسد حاکم بر سرنوشت مردم و ادامهء اشغال بيگانگان و سياست بازيهای همسايه های طماع، می توان در عملی ساختن چنين طرحی مؤفق شد؟! هرگز نه!

امريکائيها اخيراً اعلان داشته اند که ديگر طالبان دشمنان آنان نيستند و جنگ را در افغانستان پايان يافته اعلان نموده اند، و از طرفی با مصرف (19 ميليارد دالر) به ساختن پايگاه های مستحکم نظامی پرداخته که از اعمار يک «پنتاگون» دوم حرف زده می شود و در نهايت با باقی ماندن (30 هزار) از نظاميان امريکائی بعد از سال 2014، چگونه می توان به اين تناقض گوئی ها پاسُخ داد، و از جانبی از گسترش جنگ و نا امنی ها تا دروازهء ارگ رياست جمهوری، که خود از نيرومندی مخالفان مسلح حکايت می نمايد؟! آيا می توان از تدوير يک انتخابات دموکراتيک که از کابل تا ولسوالی نمايندگان مردم به حاکميت برسند، حرفی به ميان آورد؟! بازهم جواب منفی است!

از همينجاست که در «زير کاسه» «ابتکار صلح» امريکائی ها، «نيم کاسه» قرار دارد و آن اينکه، از پايان سال 2014 که ادعا می شود، که ائتلاف اشغالگران ديگر ماموريت جنگی نداشته و اين وظيفه را به نيروهای مسلح افغان واگذار می نمايند، و آنهم نيروهای مسلحی که سلاح ثقيل و نيروی هوائی ندارد و تا کنون در حملات خودی، با نفوذ عميقی که دشمن در ميان آنها بوجود آورده است، به تعداد (50) تن از نظاميان خارجی را هدف گلوله قرار داده اند.

پس معلوم می شود و همانطوری که روشن است، هدف از موجوديت نظامی خارجی ها، مقابله با تروريسم نبوده و مطابق منافع منطقه ای شان، وضعيت ارزيابی و مواضع شان روشن می شود و به همين ترتيب طرح جمهوری پارلمانی يا نظام غير متمرکز، نه تحقق دموکراسی پارلمانی، بلکه باز کردن راه برای تجزيهء کشور می باشد، چنانچه وجود اختلافات عميق سياسی، قومی، زبانی و مذهبی در موجوديت خائنين ملی درون و بيرون نظام، با وابستگی شان با بيگانگان و برعلاوه گسترش نفوذ طالبان تروريست و ساير باند های تبهکار مسلح مخالف نظام و توسعه سراسری بی ثباتی، شرايط مناسب جهت تحقق اين هدف ناپاک می باشد.

طوريکه امريکائی ها بعد از پايان سال 2014 بدون درگير شدن با مخالفين مسلح و قبول تلفات انسانی و مصارف جنگی، کنترول واحد های کوچک کشور را از طريق نصب دست نشاندگان و مزدوران فروخته شده به سادگی انجام داده و خود سرگرم اهداف اساسی شان که همانا چپاول منابع سرشار و دست نخوردهء طبيعی منطقه و محاصره و مقابلهء رقيب های منطقه ای و بين المللی شان شوند.

...
حريف حريف

تعداد مقالات در سپیده دم 25

نمایش تمام مقالات حريف حريف

مقالات مرتبط

...

منطقۀ آسیا و اقیانوسیه در شبکه‌ای از اتحادها اسیر شده است که زنجیر آن توسط واشنگتن بافته شده است. ادامه

...

تبلیغات امپریالیستی و ایدئولوژی روشنفکران چپ غربی: از ضدکمونیسم و سیاست هویت تا توهمات دموکراتیک و ف... ادامه

...

سر مایه داری مالک جهان نیست و ابدی هم نیست، میتوان آن را بزیر کشیده و نظام عادلانه، سوسیالیسم  را جا... ادامه

...

مطالعه اندیشکده ی با بودجه اتحادیه اروپا اذعان می کند که غرب  از نظر سیاسی با بقیه جهان ارتباط ندارد... ادامه

...

آمریکا اول توسط مجاهدین و آی اس آی و بار دوم به اساس خیانت مستقیم کرزی و آی اِس آی و سی آی اِی و بار... ادامه

...

امروز اکثریت قریب به‌اتفاق تحلیل‌گران ایران و جهان به این واقعیت اذعان دارند که از زمان آغاز قرن بیس... ادامه

...

اگر صدها کشته و هزاران زخمی طی چند روز گذشته، روسیه را پیش قراول جنگ می کند، ۱۵ هزار کشته و صدها هزا... ادامه

...

دراول آوریل ۲۰۰۱، به تحریک دولت جدید طرفدار غرب در بلگراد،اسلوبودان میلوسویچ توسط پلیس صربستان دستگی... ادامه

...

  قراریکه مشاهده میشود اکثرتحلیلگران امورافغانستان،علت ها را فراموش نموده برمعلول ها پرداخته وتوضیح... ادامه

...

ما هم بمثابه اتباع اصلی افغانستان از طبقه حاکم آمپر یالیسم امریکا و جو بایدن و اروپایی های استعمار  ... ادامه

...

"...تا زمان که امپر یالیسم وجود دارد، خطر جنگ وجود  دارد. وبرای پایان دادن به جنگها، باید امپر یالیس... ادامه

...

مجله چپ آلمانی «یونگه ولت» به طور سنتی سال جدید را با کنفرانس بین المللی رزا لوکزامبورگ آغاز کرد. ام... ادامه