اعلامیه ی مشترک: - کمیته ی فعالین حزب دموکراتیک خلق افغانستان - نهضت واحد زحمتکشان افغانستان

 

اعلامیه ی مشترک:

- کمیته ی فعالین حزب دموکراتیک خلق افغانستان

- نهضت واحد زحمتکشان افغانستان

در مورد همسویی و وحدت سیاسی و سازمانی هردونهاد هم اندیش

(31.12.2021 ـ 10جدی1400)

رفقا ی عزيز و دوستان گرانمايه!

از زمان تأسيس حزب دموکراتيک خلق افغانستان (11 جدی 1343)، اين يگانه وارث و ادامه دهنده ی سنن پرافتخار مبارزات ضد استبدادی و ضد استعماری نهضت مشروطيت اول ـ دوم و سوم، تاکنون57 سال؛ از پيروزی رويداد مهم تاريخی هفتم ثور 1357؛ بويژه مرحله ی نوين آن که حاکميت و رهبری دولت افغانستان برآن تحميل گرديد 43 سال وازسقوط حاکميت سياسی به رهبری اين حزب در 5 ثور1371، بيست ونه سال می گذرد.

 طوری که رفقا و هم ميهنان عزيزمان گواه اند، که پس ازسقوط حاکميت سياسی و بدنبال آن تشکيل حکومت نام نهاد تنظيم های ساخته شده در پشاور و انتقال آن به کابل؛ درنتيجه ی جنگهای خانمانسوز ورويارويی تنظيم های هفت گانه پشاوری وهشت گانۀ تهرانی بر سرلاش قدرت؛ همچنان مداخلۀ آشکاردول همسايه وارتجاع جهانی وامپرياليسم بين المللی درامور داخلی ميهن ما؛ آزادی، استقلال سياسی و تماميت ارضی افغانستان درمعرض خطر نابودی قرار گرفت و وطن آبايی مان به شدت بسوی نيستی و بربادی سوق داده شد.

زيربنا ها و ساختارهای همگانی، نهاد های توليدی، تاسيسات اقتصادی، بنياد های اجتماعی و فرهنگی، ملکيت ها و دارايی های شخصی مردم همه غارت، چپاول و منهدم گرديدند؛ فاجعه های بشری و تلفات انسانی بی شماری دردوران تنظيم های جهادی و طالبان ظلمت پيشه، در کشور بوجود آمد.

اما، پیکار سیاسی برای آزادی وتأمين منافع حیاتی زحمتکشان کشور و رهایی آنان از بیدادگری (سیاسی، اقتصادی، اجتماعی)، از همه رهروان راه عدالت و پیشرفت اجتماعی می خواست، تا در رده های به هم فشرده و به هم پیوسته بر پایه دانش جامعه شناسی نوین و با روی کرد  تحلیل مشخص از اوضاع مشخص و برمحور یک برنامه عمل مدون (در بخش های سیاست داخلی و خارجی) و آیین نامه ی دموکراتیک، کار و فعالیت سیاسی خویش را سازماندهی کنند و پرچم مبارزه ی انقلابی را برافراشته نگهدارند.

فرزندان راستین ح. د. خ. ا، در این کارزار از همان روزهای نخست پایه گذاری حزب تا کنون، با وجود فراز و فرود ها در زندگی سیاسی و در کارهای سازمانی خویش؛ در راه پاسداری و نگهداری گوهر یکپارچگی و به هم پیوستگی پیکارجویانه اعضای حزب بر شالوده باورهای اندیشه ای و اصل های برنامه عمل و اساسنامه، با استواری و هدفمندی به پیش رفتند و هرگز و هیچگاهی رسالت و مسؤولیت خود را در پیشگاه مردم و میهن، فدای سازشکاری ها، معامله گری ها و تسلیم طلبی ها نکردند.

 کنون که ح . د. خ. ا به پنجاه وهفتمين سالگرد خود رسیده است، رفقای عزیز و هم میهنان گران ارج، بویژه آنانی که شاهد رویداد های این سال های سپری شده بوده اند به یاد دارند که چگونه و از سوی چه کسانی، حزب دچار دشواری های درون ساختاری شد و از پیامد کجروشی ها و انحراف های برنامه ای چه آسیب ها و مصیبت های جانسوز - غم انگیز و بنیاد بر انداز، دامنگیر مردم و کشور و خود حزب گردید که بهای سنگین آن را مردم افغانستان، از زمره اعضای پاک نهاد ح.د.خ.ا پرداختند.

در مورد کلیه رویداد های ناهنجار و بحرانی که ح.د.خ.ا را دستخوش پراگندگی ها، انشعاب ها و بخش بندی به گروه ها و تکه و پارچه شدن به جزیره ها کرد؛ ارزیابی ها و نتیجه گیری های لازم با برجسته کردن عوامل داخلی و خارجی تأثیر گذار و روشن ساختن نقش خائنان درون حزبی و نشان دادن نکات ضعیف؛ صورت گرفته است که در این جا نیازی به تکرار آنها دیده نمی شود.

پس از شکست نظامی ح .د .خ .ا و فروپاشی جمهوری افغانستان و به دنبال آن تشکیل دولت اسلامی تنظیمی و آواره شدن بخشی از اعضای هیأت رهبری، کادر ها و صفوف حزب به خارج از کشور، حزب ما بد ترین روزهای سرنوشت سیاسی خود را تجربه کرد. در این زمان همان گونه که استقلال سیاسی و تمامیت ارضی افغانستان، توأم با آزادی های دموکراتيک احزاب، سازمانهای اجتماعی و حقوق فردی زيرپا گرديد؛ برخی رهبران و کادرها بدون درک مسؤولیت تاریخی خویش به پیشگاه مردم و جامعه، ح. د. خ. ا را نیز بی سرنوشت به حال خودش رها کردند و مبارزه سیاسی در راه آزادی، دموکراسی، عدالت و پیشرفت اجتماعی را، پایان یافته دانستند.

تنها شماری از اعضای پيشين کميته مرکزی، کادرها و صفوف رزمنده ی حزب بودند، که با ایمان خارائین از آرمان ها و اندیشه های سترگ حزب دفاع نمودند.

 در دو دهه ی پسین نیز وظایف سیاسی دشواری به دوش رفقای که به آرمان های ح.د.خ.ا پابند و وفادار بودند، گذاشته شد که با همه ی توانایی در امر به سر رسانیدن آنها، صادقانه تلاش کردند و سکوت را در هم شکستند و با پویایی به پیش رفتند. 

 در وضعیت بحرانی و پراگندگی سیاسی سه دهه ی پسین، با اهمیت ترین وظیفه اعضای صادق و ثابت قدم حزب را، از میان برداشتن فاصله ها و نزدیک ساختن و تامین وحدت بر پایه اندیشه های جامعه شناسی علمی، به دور یک برنامه ی عمل و یک آیین نامه، دربر می گرفت، که رفقای رسالتمند در این راه تلاش های پیگیر و سازنده کردند.

 کمیته فعالین ح .د .خ. ا در راستای نزدیکی و وحدت اعضای حزب، و انجام ساير وظايفی، که تاريخ و اوضاع حاکم برکشور دربرابرش قرارداده بود، گامهای مهمی را برداشت و بويژه سه فراخوان را در تارنگاشت "سپیده دم" به نشر سپرد و توجه فرزندان راستین مردم را به این امر مهم جلب نمود.

همچنان نهضت واحد زحمتکشان افغانستان به خاطر نزدیکی اعضای حزب و وحدت نهاد های هم اندیش کارهای چشمگیری را انجام داده و رسالت تاريخی خويش را دراين بخش حياتی حزب و کشور ايفاء نمود.

بر پایه همین فراخوان ها و پیام های این دو نهاد همرزم بود، که پس از گفت و گوهای سازنده، نخستين سنگ بنای وحدت باهمی رفيقانه توسط زنده ياد رفیق شير محمد برزگر ورفیق عبدالواحد فيضی، دبيران هردو سازمان، در افغانستان گذاشته شد؛ سپس ادامه آن بوسيله ساير رفقای وحدتخواه و پرتلاش در خارج کشور، زمینه ی آن فراهم گردید، که کمیته فعالین ح. د. خ. ا و نهضت واحد زحمتکشان افغانستان برمحور طرح  برنامه ی عمل جديد و در پرتو طرح  اساسنامه ی نوین توافق شده ی هردو جانب (که هردوسند، در تار نگاشت سپیده دم به نشر رسیده است)؛ اصول فعالیت سیاسی - سازمانی و وحدت باهمی سیاسی و تشکيلاتی خویش را با حذف نام های ذکرشده ی پيشين بالا؛

با برافرشتن پرچم گلگون سازمان واحد مان:

 " کميته ی رهبری نوين حزب دموکراتيک خلق افغانستان (حزب زحمتکشان افغانستان)"  در عمل و نظر به آگاهی رفقای عزیز برسانند.

رفقای عزیز، دوستان گران ارج!

"کمیته رهبری نوین حزب دموکراتیک خلق افغانستان (حزب زحمتکشان افغانستان)"

در بزرگداشت از پنجاه و هفتمين سالروز پایه گذاری ح. د. خ. ا با صمیمیت رفیقانه از همه ی رفقای هم اندیش می طلبد، تا برای رسیدن به وحدت همگانی رفقای پاک نهاد حزبی، دست به دست هم بدهند تا در کنار هم برای تحقق هدف های انسانی حزب محبوب خود، متحدانه، به سوی برگزاری کنفرانس حزبی؛ تصویب نهايی برنامه و آیین نامه ی منتشره در تارنگاشت "سپیده دم"؛ گزينش رهبری نوين باهمی سياسی و تشکيلاتی و ایجاد شعبات مربوط به کميته رهبری نوين حزب، گام های استوار تاريخی واپسين را در امر بزرگ اتحاد با ساير احزاب همسو و سرانجام تشکيل جبهه متحد ملی را بمنظور نجات وطن و مردم افغانستان،از پنجه های خونين اشغالگران و مزدوران طالبی و داعشی آنان، برداشته و با دوام مبارزه ی گسترده، هدفمند و آفتخار آفرین سیاسی ـ اجتماعی، رسالت تاریخی خویش را در برابر میهن ومردم زحمتکش و ستمدیده ی افغانستان و نسل های بعدی کشور محبوب مان به سر رسانیم.

زنده باد مردم ستمدیده ی افغانستان!

مرگ بر دشمنان مردم افغانستان!

پیروز باد زحمتکشان افغانستان!

پایدار و مستحکم باد وحدت و همبستگی پیکار جویانه ی اعضای سالم اندیش ح.د.خ.ا!

کمیته رهبری نوین حزب دموکراتیک خلق افغانستان

(حزب زحمتکشان افغانستان)

مقالات مرتبط

...

دومين پلنوم کميته رهبری نوين ح. د. خ. ا (ح.ز.ا) امروز پس از سپری شدن (يک سال و پنج ماه) نسبت شرايط خ... ادامه

...

نوردرخشانی که جسماً غروب کرد؛ ولی دراندیشه وآرمان نام بزرگش درقلبهای ما ومردم شریف افغانستان همیشه ت... ادامه

...

    پنجاه ونه سال پیش به تاریخ ۱۱/ ۱۰/ ۱۳۴۳ خورشیدی - ۱/ ۱/ ۱۹۶۵در جامعه ی بیداد زده ی افغانستان، رخ... ادامه

...

جنبشهای رهایی وبیداری مردم ازسکوت ورکود قرون متمادی از دو الی سه صد سال قبل در بسا نقاط جهان وبخصوص... ادامه

...

بحث تحولات بزرگ سیاسی تاریخی، نیازمند پژوهش وتحقیقات عمیقِ  گزینه ها وپیش زمینه هاییست که درظهور ایج... ادامه

...

به تاريخ 13 قوس 1401 خورشيدی، مطابق 4 دسامبر 2022 ترسايی دومين نشست تاريخساز پيشکسوتان ح. د. خ. ا (ح... ادامه

...

هفده سال قبل، جنبش ترقی خواهی افغانستان بهترین فرزند برو مند، شحصیت فرهیخته،نستوه، انقلابی وچهره اکا... ادامه

...

زنده یاد فدا محمد دهنشین فرزند محمد اکرام خان در شهر شبرغان تولد گردیده ودر همین شهر درس خوانده و به... ادامه

...

همانگونه، که شما آگاهی داريد؛ تاریخ مبارزات سازمان ها و تشکل های سیاسی، در "دهه ی دموکراسی و بعد آن... ادامه

...

سرزمین آریانا مهد دانش وفرهنگ وبهترین کانون مدنیتهای قدیم بحساب می آید که در دامان آن علما ودانشمندا... ادامه

...

بی نهایت خرسندم،که رفیق های دیرین، رفیق های که عمری از زندگی پربار شان را با قبول دشواری ها در سنگره... ادامه

...

             رزمندگان راه رهایی بخش زحمتکشان سرزمین آغشته به خون ما، گرچه با تأخیر؛ ولی با این جرقه... ادامه