برگه های از یادداشت های روز
برگه های از یادداشت های روز
22.1.2015
با معرفی اعضای کابینه اقشار، طبقات و گروه های مختلف مردم به جنب و جوش افتیده در تائید ورد نامزد وزیران، دلایل مختلف ارائه می نمایند که پروسه ایست طبعی ولازمه سیستم دموکراسی ومردم سالاری.
اما در میان این تبصره ها و ابراز نظر ها موضع گیری نیرو های عقب گرا وارتجاعی خیلی جالب است. عده یی از عناصری که سالها ی متمادی در تخریب کشور و زراندوزی نامشروع مصروف بودند، از نام اقوام وسمت های مختلف صدای اعتراض خود را بلند نموده کابینه معرفی شده را نا کارآمد غیر ملی ونا مناسب در شرایط موجود می دانند. صرف نظر از چگونگی چهره های معرفی شده موضعگیری این نیرو ها در مورد کابینه نشان دهنده تلاش آنان برای حفظ وضع موجود ودوام حاکمیت سهامی و مافیائی زمان کرزی است که می خواهند هرج ومرج دوام داشته باشد وچند چهره معلوم الحال کمافی السابق به سرنوشت ملیون ها افغان از موضع گویا جهاد و مقاومت حاکمیت داشته باشند.
حاکمیت سیزده ساله حامد کرزی که به ایجاد مشتی سرمایداران مافیائی جهادی و فقر کشنده اکثریت ملیونی مردم منجر شد حاکمیتی مبتنی بر مصالحه ومعامله وزد وبند های پشت پرده بود که منجر به فساد اداری گسترده وشرم آور گردید و ناامنی وفقر را عمق بیشتر بخشید. دراین حاکمیت تیکه داران جهاد ومقاومت نقش اساسی داشتند وبنام جهاد تا توانستند به مردم جفا روا داشتند.کشت کوکنار و قاچاق موادمخدر یکی از شاخصه های حاکمیت کرزی وشرکا است که منجر به اعتیاد گسترده در داخل کشور گردیده نزدیک به یک ملیون هموطنان ما را به فاجعه اعتیاد گرفتار نموده است .
صدای اعتراض شخصیت های همچون تورن اسمعیل خان ونمایش اعتراضی به نمایندگی مردم شمال کابل نشان دهنده آنست که رهبران به اصطلاح جهادی وضع موجود را به ساده گی پذیرا نیستند ومی خواهند در کرسی های وزارت باز هم لم داده با استفاده از مقام دولتی به انباشت سرمایه ادامه دهند.
جالب است که همزمان با عدم پذیرش کابینه اعلان شده از جانب رهبران جهادی گسترش فعالیت نیروهای متحجر قرون وسطائی داعش وطالب نیز در گوشه وکنار کشور ملموس است واین نیروهای به اصطلاح جهادی به نیروهای طالبی وداعشی نیز چشم امید دوخته اند و امید وار هستند که در بهار سال آینده بازور آزمائی نیروهای متذکره در برابر مردم وقوای مسلح بتواند حقانیت جهادی ها را ثابت نماید و ضرورت حکمروائی رهبران جهادی را در کشور ما به ثبوت برساند.
این نیرو های عقب گرا غافل اند که در افغانستان اهداف استراتژیک کشور های دور و نزدیک مطرح است و مردم افغانستان فقط و فقط با وحدت و همبستگی می توانند در برابر طوفان عقب گرائی داعشی وطالبی مقاومت نمایند وبس
23/1/2015
یک موسسه تحقیقاتی ضمن کنفرانسی در کابل نتیجه بررسی های خود را از عملکرد پارلمان ووکلای مردم در پالمان توضیح نموده است.
طبق توضیحات این موسسه غیر حاضری وکلا در جلسات عمومی ودر جلسات کمیسیون ها از شصت در صد بالاتر بوده وکلای هم هستند که نود فیصد اوقات کاری پارلمان را غیر حاضر بوده اند.
برخورد سلیقه ئی به قوانین، عدم تصویب یک عده قوانین از جمله قانون منع خشونت علیه زنان و قانون موسسات تحصیلات عالی و به تعویق انداختن قوانین در کارنامه پارلمان ذکر شده است.
بی نتیجه بودن جلسات استیضاح و استجواب وزرا در سالهای اخیر، عدم درک عده زیادی از اعضای پارلمان از پروسه قانون گذاری وعدم ارائه طرح قوانین از جانب پارلمان نقیصه دیگر این ارگان گفته شده است.
طبق توضیحات در کنفرانس متذکره عده یی از وکلا با مصرف پول های کلان رأی مردم را خریداری و در کرسی پارلمان تکیه زده اند. این وکلا تاجر پیشه گانی اند که کرسی پارلمان را منبع عاید کلان ووسیله زراندوزی دانسته از هر گونه امکان برای کسب دارائی وثروت استفاذه می کنند.
و اضحاً مردم عادی نیز می دانند که عده زیادی از وکلا یا به زور تفنگ وسلاح ویا به زور سرمایه ودارائی توانسته اند به پارلمان راه یابند و از موقف وکالت به سرمایه های بزرگی رسیده اند ودر مناطق مربوطه صاحب منازل وباغ ها ودکان ها وسرای ها وحتی شهرک ها شده اند.
همه این حقایق به معنی آن نیست که در پارلمان نمایندگان واقعی مردم راه نیافته اند وهمه وکلا به فساد و سوء استفاده مصروف اند. وکلای را می شناسیم که با قاطعیت و سرسپرده گی از منافع مردم دفاع می کنند وهر گونه کجروی را با جرأت وجسارت افشاء می نمایند. اما تعداداین افراد خیلی محدود اند.
سوگوارانه پارلمان منحیث کل از اشخاصیکه منفعت شخصی، گروپی، تنظیمی، سمتی و قومی رابه منفعت عمومی مردم ترجیح می دهند تشکیل شده است. وضع نشان می دهد که در دوره بعدی نیز تغیير چشمگیری در ترکیب پارلمان بمیان نخواهد آمد.
24/1/2015
باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در کنگره آنکشور متذکر شد که جنگ بر ضد تروريزم در افغانستان خاتمه یافته کشور، امریکا به اهداف خود در افغانستان نایل گردیده است.
طبعیست که چنین حرفی نه مورد تائید و پذیرش اعضای کنگره امریکا است ونه هم مردم افغانستان به چنین ادعائی صحه می گذارند.
صحبت های رئیس جمهور امریکا در حقیقت برای آرامش بخشی از مردم امریکا وافکار عامه جهانی ارائه شده هدف از آن قانع ساختن مردم جهان به قدرت نظامی وسیاسی امریکا واین که این یگانه ابرقدرت جهان قادر است هر هدفی را در هر نقطه ای از جهان برآورده سازد.
درحالیکه واقعیت وضع افغانستان نه ختم تروریزم رابشارت می دهد ونه هم ایجاد جامعه مرفه ودموکراتیک وفارغ ازچالش ها را.
مردم افغانستان با آمدن نیروهای ایالات متحده امریکا وچهل وهشت کشور جهان امید وار بودند که صلح سراسری در کشور تأمین خواهد شد؛ باز سازی و احیای اقتصادی، سیاسی وفرهنگی عملی خواهد گردید.
ادعای نیرو های غربی به سردمداری امریکا نیز ایجاد جامعه ایده آل ومرفه یی بود که با تجویز نسخه بازار آزاد واقتصاد سرمایه داری وکمک های ملیارد دالری بایست عملی می شد.
اما واقعیت موجود نشان می دهد که ملیارد ها دالر کمک شده از جانب غرب باعث ایجاد اداره فاسدی شد که در تاریخ کشور ما سابقه نداشته اشت. این دالرهای ملیاردی از یک طرف انجو ها وشرکت های غارت گر غربی را تقویت نمود واز جانبی قشری سرمایداران فاسد را که عمدتا ریشه ی گویا جهادی دارند به سرنوشت مردم ما مسلط نمود.
کشت وقاجاق مواد مخدر، فقر کشنده مردم، بیکاری وحشت آور و اعتیاد روز افزون شاخصه هایست که جامعه امروزی ما را به جهانیان معرفی می نماید. فساد اداری به اندازه ای در ادارات دولتی حاکم است که مردم بجای مراجعت به ارگان های عدلی وقضائی ترجیح می دهند به مخالفین مراجعه نمایند وبه فیصله های آنان گردن نهند.
رشد روز افزون تروریزم تبارز گروه های تازه نفس بنام حکومت اسلامی عملیات انتحاری وانفجاری طالبان همه تحفه هایست که ایلات متحده امریکا ومتحدین در کشور ما گذاشته اند.
در چنین وضعی صحبت رئیس جمهور امریکا از ختم موفقانه وظیفه آن کشور بر ضد تروریزم در افغانستان ادعای میان تهی بیش نیست.
محمدالله وطندوست
مقالات مرتبط
انجمن حقوقدانان افغان در اروپا مراتب تشویش خویش را پیرامون ایجاد و ادامه موانع در مراحل تصویب مسوده... ادامه
گرچه تاریخ ایجاد شورای ملی به سال 1310 هجری شمسی بر می گردد؛ اما اولین شورای ملی، مجلس انتصابی متشکل... ادامه
طوریکه از نزدیک مشاهده و با عده یی از کاندیدان ولسی جرگه صحبت صورت گرفت، ترکیب، خواست ها و اهداف کان... ادامه
ریاست امنیت ملی اطلاع می دهد که حمله در مقر پارلمان از جانب آی اس آی پاکستان سازماندهی و توسط شبکه ح... ادامه
پارلمان افغانستان در یک روز استثنائی فعالیت خود توانست کار های مهمی را که پارلمان های دیگر کشور ها د... ادامه
با معرفی اعضای کابینه اقشار، طبقات و گروه های مختلف مردم به جنب و جوش افتیده در تائید ورد نامزد وزیر... ادامه
با آگاهی ژرف ، ازین آموزشها، فرزندان همه اقوام وقبایل برا بر حقوق افغانستان مستقل وتجزیه ناپذیر ما... ادامه
جلسه استیضاح یازده وزیر کابینه که بنابر عدم مصرف بودجه انکشافی شان در پارلمان خواسته شده ب... ادامه
حادثۀ فاجعه بار 11 سپتامبر 2001 بر مرکز تجارت جهانی در نيويارک، اثرات مخرب پايه داری بر تحولات سياسی... ادامه